«Енергія» та «Кардинал-Рівне» не дуже вдало розпочали другий етап чемпіонату України в Екстра-лізі. Тому, було зрозуміло, що для обох команд очна зустріч буде надважливою в плані здобуття турнірних очок.

Однак, вже на старті матчу «енергетики» показали своє бажання перемогти у цій грі. У підопічних Валерія Легчанова було два моменти на 1-й хвилині гри, і другий з цих моментів став гольовим – відзначився Пелех. Але на цьому львів’яни не зупинились, і вже на 4-й хвилині Кузь подвоїв перевагу господарів майданчику. Після такого швидкого результативного початку гри здавалось, що «Енергія» цілком реально зможе довести рахунок до розгромного. Однак, по факту «кардинали» ближче до середини першого тайму змогли вирівняти гру. Більше того – вони навіть почали створювати моменти біля воріт Пітулі. Однак, незважаючи на це, «Енергія» все-таки трохи більше володіла м’ячем та намагалась тримати гру під контролем. Окрім того, львів’яни подекуди знаходили можливості для ударів по воротах Морикишки. Однак, голкіпер «Кардиналу», на відміну від початку гри, не пропускав.

А вже наприкінці першої 20-хвилинки рівнянам вдалося відквитати один м’яч завдяки «автографу» Корнєва у ворота Пітулі. Цей епізод пожвавив гру, однак у підопічних Станіслава Гончаренка залишалось дуже мало для того, щоб зрівняти рахунок ще у першому таймі.

Натомість, майже на початку другого тайму Басич, як справжній капітан, зміг втілити у життя задум своїх одноклубників та забив гол. Не сказати, що це було несподіванкою, тим не менш цей «гол з роздягальні» змінив малюнок гри. Гості намагались тут же перехопити ініціативу та вийти вперед. Однак, зробити це «кардиналам» не вдалося. Можливо, десь зіграла свою роль відсутність Салтанова та Кравцова, і це певною мірою вдарило по атакувальному потенціалу рівнян. Однак, як би там не було, але тепер вже «Енергія» думала про те, як би знову вийти вперед. Але Морикишка у другому таймі не планував пропускати. Так само не хотів пропускати і Пітуля. Тому, рахунок 2:2 довгий час залишався на табло Палацу спорту «Галиччина», незважаючи на зусилля обох команд.

Було зрозуміло, що рано чи пізно комусь доведеться ризикувати, адже очки, як було написано вище, потрібні як «Енергії», так і «Кардиналу». І першим вирішив ризикнути наставник «енергетиків» Валерій Легчанов, який перейшов на гру з п’ятим польовим. Відповідно, львів’яни почали більше тиснути на ворота Морикишки, але рахунок до фінальної сирени так і не змінився – 2:2.

«Енергія» (Львів) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 2:2
Голи:
Пелех (1), Кузь (4) – Корнєв (20), Басич (22)

«Енергія»: Пітуля – Кузь, Ковальчук, Струк, Пелех – Коваль, Радевич, Танський, Легендзевич – Гасюк, Ременець
«Кардинал-Рівне»: Морикишка – Басич, Мануйленко, Горпинич, Кравчук – Поночовний, Ардашников, Корнєв, Іванюк

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Роман ЦУПРУК

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.