Двічі «Кайрат» приймав на своєму паркеті «Фінал чотирьох» Кубку УЄФА. І двічі програвав у півфіналі, а потім здобував бронзові медалі. Тепер Алмати приймають «Фінал чотирьох» першого розіграшу футзальної Ліги чемпіонів. Та чи змінить це щось у сумній для «Кайрату» статистиці? Тим більше, якщо врахувати, що протистоятиме підопічним Кака грізна «Барселона».

На думку багатьох футзальних експертів, «Барселона» є фаворитом цього півфінального протистояння. Більше того – дехто називає «блаугранас» претендентом № 1 на перемогу в Лізі чемпіонів. І дійсно – підопічні Андреу Плаза проводять дуже потужний сезон як по грі, так і по результату. Звичайно, це не може не радувати фанів «синьо-гранатових». Але треба сказати, що суперник по півфіналу у «Барси» – дуже гідний. По-перше – «Кайрат» гратиме вдома, на очах у рідних вболівальників, і це, безумовно, додасть мотивації чемпіону Казахстана. По-друге – казахстанській команді треба поліпшувати статистику зустрічей з «Барселоною», адже на даний момент «кайратівці» лише двічі змогли виграти у одного з грандів іспанського футзалу. Тим не менш, одна з цих двох перемог є «золотою», оскільки принесла Кубок УЄФА у 2015 році. Тобто, вболівальникам «Кайрату» є, що згадати.

Однак, навряд чи у цьому протистоянні хтось житиме минулим. Тим більше, з того часу в обох команд трохи змінилися склади. Однак, є кілька людей, які грали тоді і, скоріше за все, зіграють зараз. Серед них і воротар Лео Ігіта, який буквально на днях продовжив контракт з «Кайратом» до 2024 року. І, безумовно, на хвилі позитивних емоцій від цієї події Ігіта буде намагатись зіграти на «нуль» та вивести свою команду до фіналу. Однак, тут ще залежить від того, як гратимуть партнери Ігіти. Безумовно, вони будуть боротись. Але нинішня «Барселона» надто потужна. Для того, щоб розраховувати на успіх у грі проти такої команди, гравцям «Кайрату» треба спочатку виключити з гри Феррао, який є головною ударною силою «Барси». А потім м ожна спробувати виключити й інших гравців. До речі, саме протистояння між Феррао та Ігітою багато хто називає ключовим у цьому фіналі. Від гри цих двох яскравих особистостей залежатиме, хто стане другим фіналістом Ліги чемпіонів – «Барселона» чи «Кайрат».

Ліга чемпіонів. «Фінал чотирьох».
Півфінал.
«Барселона Ласса» (Іспанія) – «Кайрат» (Казахстан)

26 квітня 2019 року. Казахстан. Алмати. «Алмати Арена» – 18.30.
Арбітри: Алессандро Мальфер, Анджело Галанте (обидва – Італія), Нікола Йєліч (Хорватія)
Хронометрист: Саша Томіч (Хорватія)
Прогноз «5х5» – 3:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.