У 2017 році Алмати вже приймали «Фінал чотирьох» Кубку УєФА. Тепер же цьому казахстанському місту надана честь прийняти у себе перший в історії фінал футзальної Ліги чемпіонів – турніру, який став правонаступником Кубку УЄФА. Нагадаємо, що до вирішальної стадії змагань вийшли іспанські «Мовістар Інтер» та «Барселона», португальський «Спортінг», а також казахстанський «Кайрат».

Перший з двох півфіналів має стати ремейком минулорічного фіналу, адже у ньому зустрінуться португальський «Спортінг» та іспанський «Мовістар Інтер». Минулого року іспанська команда змогла переграти «Спортінг» у фіналі Кубку УЄФА та стала останнім володарем трофею. Тому, не дивно, що «Інтер» прагне тепер стати ще й першим переможцем Ліги чемпіонів. Але цього хоче і «Спортінг». Тим більше, бажання взяти реванш у підопічних Нуно Діаша ніхто не відміняв. Тим більше, що взагалі статистика очних зустрічей – цілком та повністю на боці «інтеристів». Лише в одній грі з чотирьох перемога була на боці лісабонських «левів». Решта матчів – це перемоги «Інтера». Отже, португальці, вочевидь, прагнутимуть покращити статистику очних зустрічей з іспанським грандом.

До речі, час для реваншу обраний дуже гарно. «Інтер» у цьому сезоні виглядає не так яскраво, як у минулі роки. І це частково відображається на результатах. Тим не менш, «Інтер» завжди славився тим що вмів додавати під час вирішальних матчів. І зараз для Рікардіньо та компанії настає час вирішальних поєдинків. Тобто, є варіант, що «інтеристи» зможуть додати у важливий момент. І якщо це станеться, то у «Спортінга» можуть виникнути проблеми. Однак, якщо «Інтер» буде грати невиразно, то у «біло-зелених» шанси на фінал виглядатимуть вище. І тоді ми перевіримо, чи правий один з українських футзальних тренерів Сергій Бутенко, який зараз працює у США. Він висловив таку думку, що гравці «Інтера» вже наситились перемогами, і їм потрібен новий виклик. Чи буде цей «Фінал чотирьох» новим викликом для «інтеристів»? Можливо, саме гра проти «Спортінга» дасть відповідь на це питання.

Ліга чемпіонів. «Фінал чотирьох».
Півфінал.
«Спортінг» (Португалія) – «Мовістар Інтер» (Іспанія)

26 квітня 2019 року. Казахстан. Алмати. «Алмати Арена» – 15.45.
Арбітри: Марк Біркетт (Англія), Каміл Четін (Туреччина), Саша Томіч (Хорватія)
Хронометрист: Нікола Йєліч (Хорватія)
Прогноз «5х5» – 2:4

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.