Поєдинок у Києві суперники розпочали у швидкому темпі, обмінюючись хорошими нагодами. В одному з них Радевич вийшов на побачення з Іваняком, але голкіпер «ХІТа» виручив свою команду. Одразу ж небезпечно пробивав Легендзевич – поруч зі стійкою. Кияни відповіли ударом Тменова, після якого м’яч влучив у поперечку. А на 16-й хвилині «Енергія» вийшла вперед. Радевич віддав верхову передачу з кутового, і Легендзевич головою відправив м’яч у ворота. Наприкінці першого тайму небезпечні моменти мали Струк та Коваль, але захист киян впорався із загрозою. У свою чергу, Войтович парирував удари від Педяша, а постріли Жука та Ігоря Борсука пройшли повз ворота.

У другій половині зустрічі команди стартували ще активніше, вже на перших секундах створюючи гольові моменти. Кузь пробивав з лінії штрафного майданчика, однак надійно зіграв Сухов, який замінив у воротах травмованого Іваняка. Натомість, Войтович не дозволив реалізувати вихід сам на сам Тменову. Далі нагоди виникали регулярно біля обох воріт: на вістрі атаки у львів’ян були Кузь, Легендзевич, Радевич, Коваль, Пелех, Танський; у господарів –  Корнійчук, Чепорнюк, Тменов, Педяш, Ігор Борсук. Але голів так і не було завдяки впевненій грі воротарів. Окремо варто згадати потужний постріл з лівого флангу від Легендзевича –  м’яч струсонув поперечку, а пізніше Ігор Борсук ударом головою поцілив у хрестовину воріт «енергетиків».

Відзначимо, що в середині другого тайму через надмірні емоції арбітр відправив на трибуни головного тренера «ХІТа» Дмитра Шувалова. Тож, решту ігрового часу господарі провели під керівництвом другого тренера Тараса Шпички. 

За п’ять хвилин до завершення матчу кияни розпочали гру з п’ятим польовим, функції якого виконував Корнійчук. Але господарі мало не поплатились за це: після рикошету м’яч летів у порожні ворота «ХІТа», і лише в останній момент Дзюбі вдалось наздогнати його. І все ж на 37-й хвилині киянам вдалось зрівняти рахунок: Чепорнюк вдало завершив комбінацію своєї команди. У відповідь «енергетики» продовжили атакувати і мали нагоди, аби вирвати перемогу. Удар Коваля парирував голкіпер, тричі загрожував воротам суперників Кузь – в одному з епізодів Педяш вибив м’яч практично з лінії воріт. Міг відзначитись і Войтович, який спершу зреагував на удар Педяша і одразу ж пробив по порожніх воротах «ХІТа» – воротарю львів’ян трішки забракло точності. Згодом Сергій Чепорнюк перервав дуже небезпечну передачу Сергія Коваля. У підсумку фінальна сирена зафіксувала нічийний результат – 1:1.

«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів) – 1:1
Голи:
Чепорнюк (37) – Легендзевич (16)

«Енергія»: Войтович –  Струк, Кузь, Танський, Пелех – Коваль, Радевич, Легендзевич,  Ковальчук
«ХІТ»: Іваняк (Сухов, 21) – Жук, Дзюба,  Педяш, Боргун – Тменов, Чепорнюк, Корнійчук, І.Борсук – А.Борсук
Попередження: Тменов (19), Черпонюк (26), Жук (30), І.Борсук (39)

За матеріалами офіційного сайту ФК «Енергія» (Львів)
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.