В Івано-Франківську зустрічались дві команди, які цілком реально претендують на чемпіонство. До того ж, ситуація складалась так, що в разі перемоги «Урагану» відстань між командами становила би вже п’ять очок. І це, можливо, був би серйозний крок «драконів» до золотих медалей. Якби переміг «Продексім», то він би очолив турнірну таблицю, маючи «+1» над «Ураганом». У цьому плані доречно сказати, що протягом цього сезону «Ураган» є незручним суперником для «мельників». Варто лише згадати останнє побачення команд з Івано-Франківська та Херсона у фіналі Кубку України, де «ураганівці» начисто переграли підопічних Хаві Родрігеса.

Зазвичай поєдинки за участю «Урагану» починаються з тиску цієї команди на ворота суперників та швидким голом. Однак, цього разу Хаві Родрігесу вдалося здивувати Максима Павленка. «Продексім» на старті гри став застосовувати високий пресинг. І, вочевидь, «ураганівці» не були до цього готовими. Більше того – по ходу першого тайму «мельники» виглядали гостріше за господарів майданчику. І підопічним Максима Павленка відверто щастило, коли свої моменти марнувати Корсун, Зварич, Шотурма, Бессалов… По такій грі у «драконів» було небагато можливостей для того, щоб щось створити біля воріт Савенка.

А на 13-й хвилині херсонці таки забили. Клаудіньо зробив силовий простріл на «п’ятачок», а там м’яч знайшов ногу Фаренюка, від якої і влетів у ворота Колтка. Таким чином, автогол головного бомбардира «Урагану» вивів чинних чемпіонів України вперед. Цей пропущений гол змусив «драконів» заграти активніше. Хороші моменти мали Сторожук, Лебідь, Абакшин, але змусити Савенка витягнути м’яч з сітки власних воріт до перерви не вдалося.

Але вже на початку другого тайму «Ураган» зміг зрівняти рахунок. Це сталося у ситуації, яка чимось нагадувала гол «Продексіму». Простріл Сторожука на «п’ятачок», де вже намагався зіграти на випередження Когут. Зрештою, м’яч таки опинився у воротах Савенка. Ця комбінація чимось нагадала гол «ураганівці» у фіналі Кубку України. Тоді Когут все-таки зіграв на випередження, але у ролі асистента тоді виступав Фаренюк. Здавалось, що після цього забитого голу «Ураган» заграє так само активно, як він намагався це робити наприкінці першого тайму. Однак, насправді цей гол змусив «Продексім» знову почати застосовувати ту тактику, яка приносила успіх у першій 20-хвилинці. Більше того – біля воріт Кардаша знову почали з’являтись моменти. Однак, рахунок залишався рівним.

А на 31-й хвилині у грі настав злам. Він стався внаслідок атаки «Продексіму», під час якої Білоцерківець скинув м’яч під удар Зваричу, а той вразив ворота своєї колишньої команди. Тепер «драконам» знову потрібно було відіграватись. Однак, в атаці у прикарпатців виходило далеко не все. До того ж, давалась взнаки відсутність Федюка, який отримав ушкодження ще у першому таймі. А без капітана гра «Урагану» попереду, особливо першої четвірки, була далеко не ідеальною. І це ще «драконам» щастило, що «Продексім» не збільшував свою перевагу.  

На останніх хвилинах гри Максим Павленко випустив Абакшина п’ятим польовим. «Дракони» спробували розіграти більшість, і навіть мали можливість зрівняти цифри на табло. Але спортивне щастя в цій грі було на користь «Продексіму», який все-таки зміг відстояти сприятливий для себе результат та обіграв ту команду, яку в цьому сезоні «мельникам» ще не вдавалось обігравати.  

Отже, «Продексім» переміг «Ураган» на виїзді, помстився за нещодавню поразку в фіналі Кубку України та очолив турнірну таблицю другого етапу Екстра-ліги.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Продексім» (Херсон) – 1:2
Голи:
Сторожук (22) – Фаренюк (13 – автогол), Зварич (31)

«Ураган»: Кардаш – Федюк, Кордоба, Когут, Фаренюк – Лебідь, Шеремета, Абакшин, Цілик – Сторожук
«Продексім»: Савенко – Клаудіньо, Бессалов, Скорий, Волянюк – Зварич, Корсун, Шотурма, Білоцерківець – Фетько, В’яч. Чуднов
Попередження: Білоцерківець (12), Волянюк (19), Шотурма (23)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.