Перший поєдинок фіналу Першої ліги розпочався з невеличким запізненням. Річ у тім, що краматорський «Авангард» їхав у Суми в день гри, і натрапив на ділянку дороги, яка ремонтується. Тому, краматорчанам довелося їхати в об’їзд. Можливо, це певною мірою вплинуло на настрій та гру гостей, яким довелось входити у ритм поєдинку буквально «з колес».

Розпочали команди першу фінальну зустріч жваво. У гостей був хороший момент, коли міг відкрити рахунок Нагорний, але Козаченко відбив його удар. Натомість, у сумчан було кілька небезпечних нагод для того, щоб як мінімум повести в рахунку 2:0. То Мисловський влучив у стійку після того, як вийшов на побачення з Удовиченком. Ще в одному епізоді голкіпера «Авангарда» не переграв Довгополов. А ще один момент міг би закінчитись взяттям воріт краматорчан, якби не Іванов, який в останній момент завадив Зеленському. Тобто, можна цілком справедливо стверджувати, що початок гри був за підопічними Сергія Песоцького, який через дискваліфікацію був змушений спостерігати за діями своїх гравців з трибун, а на лавці діями сумчан керував Олександр Шумило.

Тим не менш, «Авангарду» вдалось вирівняти гру за рахунок моментів Цапова, Юнакова та Рибака. І після того поєдинок перейшов у так звану шахову партію на футзальному майданчику. В принципі, такий перебіг подій і очікувався. Команди добре вивчили одна одну за сезон. Та й якщо згадати попередні зустрічі, то вони проходили саме в такому ключі. Подекуди «Food Centre-СумДУ» та «Авангард» «посмикували» один одного, намагаючись знайти слабкі місця. І було зрозуміло, що та команда, яка заб’є першою, матиме психологічну перевагу над суперником.

А на 16-й хвилині гостям вдалося відкрити рахунок. Це зробив Доманський. Здавалося, що після цього «Авангард» спробує розвинути свою перевагу. Але вже за кілька хвилин сумбур біля воріт Удовиченка призвів до того, що м’яч опинився у Зеленського, і той без роздумів пробив – 1:1. І тепер обом командам довелося розпочинати все спочатку.

Другий тайм більш цікаво розпочали господарі майданчику, які мали два моменти біля воріт Удовиченка, на які голкіпер «Авангарду» зреагував. На це краматорський клуб відповів небезпечним ударом Рибака, однак Козаченко був готовим до такого розвитку подій. І все-таки варто сказати, що сумчани на початку другого тайму грали все-таки трохи гостріше. А яскравим підтвердженням того став гол на 25-й хвилині, після якого «Food Centre-СумДУ» вийшов вперед. До голу призвело добивання Мороза після дальнього удару його партнера по команді та «сейва» від Удовиченка.

Після цього «Авангарду» теоретично треба було би йти вперед великими силами, щоб відігратись. Але спочатку підопічні Олександра Хурсова спробували прийти до тями. А вже трохи ближче до екватора другого тайму краматорчани все-таки почали шукати щастя біля чужих воріт. Кілька разів пробивав Цапов, але його удари були неточними. Після того гра на деякий час перейшла у розряд гострих з обох сторін. На небезпечну атаку «Авангарду» «Food Centre-СумДУ» відповідав своїм випадом. Однак, після того, як минула середина другого тайму, гості все-таки почали більше грати з акцентом на ворота Козаченка. Здавалось, що ще трохи, і вони почнуть залучати п’ятого польового. Однак, Олександр Хурсов не поспішав з таким рішенням. Натомість, він почав залучати до гри Соріна, і це додало «Авангарду» потужності попереду. Окрім того, Хурсов і сам теж виходив на майданчик. Але це ніяким чином не впливало на результат матчу, який був на користь сумчан.

Розв’язка цього поєдинку сталася на останніх хвилинах поєдинку. Все почалося з того, що на 39-й хвилині «Авангард» зрівняв рахунок у зустрічі після швидкого випаду краматорської команди. В принципі, рахунок 2:2 влаштовував обидві команди, адже всі розуміли, що доля чемпіонства у Першій лізі визначиться у Слов’янську. Але на останній секунді гри «Food Centre-СумДУ» таки вирвав перемогу. Це сталося після розіграшу ауту. Пішла цілеспрямована прострільна передача у штрафний майданчик, і Катеринін зміг пробити в дотик по воротах Удовиченка – 3:2. Отже, перед матчем-відповіддю сумчани мають нехай і невеличку, але перевагу.  

«Food Centre-СумДУ» (Суми) – «Авангард» (Краматорськ) – 3:2
Голи:
Зеленський (18), Мороз (25), Катеринін (40) – Доманський (16), Іванов (39)

«Food Centre-СумДУ»: Козаченко – Зеленський, Мисловський, Мороз, Велієв – Прощенко, Ігумнов, Катеринін, Довгополов
«Авангард»: Удовиченко – Юнаков, Нагорний, Виставний, Доманський – Байцур, Іванов, Цапов, Рибак – Сорін, Хурсов
Попередження: Рибак (10), Сорін (40)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Ілона КУПАВКА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.