«Урагану» треба було перемагати у домашньому матчі проти «ХІТа», щоб спробувати відірватись від «Продексіма», який розпочинав домашню гру проти «Кардинала» трохи пізніше. Але ж і «ХІТ» мав намір довести, що він ще не сказав свого останнього слова. До того ж, підопічні Дмитра Шувалова, який не міг керувати діями своїх підопічних через дискваліфікацію, дуже хотіли взяти реванш за попередню поразку, коли дубль Абакшина не дозволив «кабельникам» перемогти вдома.

«Ураган» традиційно мав шанс відкрити рахунок вже на старті гри. Але Федюк не зміг забити швидкий гол. І це стало сигналом для грвваців «ХІТа», які, до речі, проводили вже другу гру з двох можливих без дискваліфікованого Дмитра Шувалова. Тому, діями «кабельників» знову керував Тарас Шпичка. І зазначимо, що по ходу гри киянам вдалося не тільки впоратися зі стартовим спуртом у виконанні «драконів», а і вирівняти гру. А коли на 9-й хвилині Корнійчук відкрив рахунок, то це було підтвердженням того, що «ХІТ» цілком реально налаштований на те, щоб здобути очки в Івано-Франківську. На це «дракони» відповідали своїми моментами. Один тільки Абакшин мав кілька хороших нагод для того, щоб забити, але гравцеві «Урагану» не фартило. До того ж, треба зазначити, що у деяких епізодах надійно та впевнено грав Іваняк. А коли Ігор Борсук зробив рахунок 2:0 на користь гостей, то перед «Ураганом» «замаячила» перспектива втрати поточного першого місця. Однак, як не намагались підопічні Максима Павленка змінити ситуацію по ходу першого тайму, це їм зробити не вдалося.

Надія для «драконів» з’явилась на початку другого тайму, коли Фаренюк скористався деякою незлагодженістю дій гравців «ХІТа» і відквитав один м’яч. Це дало можливість «ураганівцям» заграти цікавіше біля чужих воріт. Підопічні Максима Павленка намагались якомога швидше зрівняти рахунок, і це їм вдалося зробити ще до екватора другої 20-хвилинки. Це Лисенко прицільним ударом змусив Іваняка капітулювати. В принципі, за таких умов Тарас Шпичка мав би взяти тайм-аут. Однак, наставник «ХІТа» вирішив, що ще зарано брати «хвилину». І поки тренер гостей роздумував над цим рішенням, «Ураган» вийшов уперед після голу Лебедя. Але такий перебіг подій поки не змушував Тараса Шпичку щось міняти. До того ж, кияни дуже швидко зрівняли рахунок після класної комбінації та голу Педяша, якого чомусь «ураганівці» залишили без уваги.

А ось вже на останніх хвилинах гри, за рахунку 3:3, Тарас Шпичка вирішив ризикнути. Він взяв тайм-аут та випустив Ігоря Борсука п’ятим польовим. Такий хід гостей призвів до того, що за 1.06 до кінця матчу «кабельники» вивели на дальній удар Дзюби. Можливо, Кардаш у цьому епізоді був трохи дезорієнтований Колесниковим, який був готовий підправити м’яч у ворота. Тому, голкіпер «Урагану» побачив «круглого» у сітці своїх воріт. Після цього вже Максим Павленко перейшов на гру вп’ятьох. Але розіграти зайвого гравця «ураганівцям» не вдалося. Таким чином, «ХІТ» зміг взяти реванш за поразку в Києві. До того ж, кияни фактично подарували «Продкусіму» шанс повернутись на перше місце у турнірній таблиці.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 3:4
Голи:
Фаренюк (22), Лисенко (28), Лебідь (32) – Корнійчук (9), І. Борсук (14), Педяш (34), Дзюба (39)

«Ураган»: Кардаш – Федюк, Кордоба, Когут, Фаренюк – Лисенко, Шеремета, Лебідь, Абакшин – Сторожук
«ХІТ»: Іваняк – Колесников, І. Борсук, Тменов, Корнійчук – Боргун, Дзюба, Педяш, Чепорнюк – Жук, А. Борсук
Попередження: І. Борсук (21), Корнійчук (27)  

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.