З одного боку – протистояння між «Енергією» та «ХІТом» у контексті чемпіонської гонки нічого не вирішувало, адже чемпіон вже відомий. А от з іншого боку – у обох команд був стимул здобути перемогу в цій зустрічі. Зокрема, «Енергія», в разі перемоги, могла би відірватись від «Кардинала» у боротьбі за четверте місце. Що стосується «ХІТа», то ця команда ще має шанси на «срібло». Для цього підопічним Дмитра Шувалова треба було перемагати у Львові, а також у наступному турі чемпіонату, який буде останнім, киянам треба буде вигравати у «Кардинала», а потім сподіватись на програш «Урагану» в «енергетичному» дербі. Але спочатку «кабельникам» треба було виконати завдання-мінімум.

В принципі, обидві команди спробували на старті гри намацати слабкі місця у обороні суперника. А вже на 5-й хвилині виник перший по-справжньому небезпечний момент. Виник він після того, як Сухов вирішив підключитись до атаки «ХІТа» і припустився помилки при передачі. В результаті «енергетики» організували випад у відповідь, але забити не змогли, за що Сухов має подякувати своїм партнерам. Тим не менш, вже наступна атака, яку розпочав той же Сухов, закінчилась класною комбінацією та голом Дзюби. Зазначимо, що у першому таймі Сухов ще підключався до атак своєї команди, і такі підключення несли в собі загрозу. У той же час варто відзначити, що «Енергія» теж мала свої моменти. Зокрема, хороший удар був у Кваснія. Традиційно активним був Радевич, який розганяв атаки «зелено-білих», а подекуди і намагався їх завершувати. Однак, незважаючи на це, «енергетикам» так і не вдалося у першому таймі зрівняти рахунок.

На початку другої половини гри «Енергія» спробувала активізуватись. Але забити швидкий гол підопічні Валерія Легчанова не змогли. І цим скористались гості, які змогли поставити гру таким чином, щоб вона йшла за їх сценарієм. І результат не змусив на себе довго чекати. Вже незадовго до екватору другого тайму Боргун зміг подвоїти перевагу «ХІТа». Після цього кияни заграли більш спокійно. «Енергетики» сприйняли такий хід подій у намаганнях щось зробити. Але кілька разів Сухов ставав на заваді, ліквідуючи спроби львів’ян. Серед тих нагод, які мали господарі майданчику, безумовно, неможливо не згадати удар Радевича через себе, з яким впорався голкіпер «ХІТа». Також намагався ситуативно підключатись п’ятим Пітуля. Зрештою, «Енергія» повністю перейшла на гру з п’ятим, але розіграш зайвого гравця не приносив дивідендів. Натомість, «ХІТ» зміг ще двічі вразити ворота «Енергії». Спочатку Сухов зміг вразити ворота «енергетиків». А потім, коли Пітуля повернувся в «рамку», гол-красень з гострого кута забив Колесников, поставивши масну крапку – 4:0 на користь киян.

Отже, якщо битва за чемпіонство вже завершена, то питання про володарів інших комплектів нагород поки що залишається відкритим. І відповідь на нього ми дізнаємось вже в останньому турі. 

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 0:4
Голи:
Дзюба (6), Боргун (29), Сухов (39), Колесников (39)

«Енергія»: Пітуля – Танський, Легендзевич, Струк, Гасюк – Квасній, Ременець, Радевич, Ковальчук – Тимців
«ХІТ»: Сухов – Тменов, А. Борсук, Колесников, І. Борсук – Педяш, Боргун, Дзюба, Жук – Чепорнюк
Попередження: Легендзевич (26) – Колесников (22)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.