Напередодні в Орші відбувся вирішальний поєдинок «бронзової» серії чемпіонату Білорусі. Місцевий «ВітЕн» та гомельський «БЧ» мали остаточно вирішити питання здобуття бронзових медалей.

Вже на старті гри господарі майданчику показали свої наміри здобути перемогу, а з нею і третє місце, забивши у ворота «залізничників» два м’ячі. Однак, підопічні Дмитра Камека все-таки змогли повернутись у гру, і скоро Колб відквитав один м’яч. Відповідно, це повернуло інтригу в матч. А далі «енергетики» та «залізничники» по черзі намагалися схилити шальки терезів на свою користь вже у першому таймі. Зокрема, варто було Гусакову відновити перевагу «ВітЕна» у два м’ячі, так майже одразу українському легіонеру «БЧ» Денису Мазному вдалося знову наблизити свою команду на відстань одного точного удару. Однак, незважаючи на те, що до перерви залишалось ще чотири хвилини, та зрівняти цифли на табло спорткомплексу «Олімпієць» гостям не судилося.

Початок другого тайму видався нервовим, оскільки майже на його початку по «гірчичнику» отримали Білий та Колб. І це, вочевидь, задало тон усьому другому тайму. Однак, це мав би трохи заспокоїти гол Дядічкіна, після якого «енергетики» повели з рахунком 4:2. Але парадокс у тому, що хоча відіграватись треба було «БЧ», більше нервували гравці «ВітЕна», що зрештою було видно по тих жовтих картках, які отримували «енергетики». А тут ще Бреднєв скоротив відставання «залізничників» до мінімуму. А це означало, що інтрига мала максимально загостритись, і будь-яка вдала дія могла закінчитись голом у ворота однієї з команд. Безумовно, «БЧ» намагався зрівняти рахунок, але вчетверте м’яч у ворота оршанців не влітав. Самі ж господарі поєдинку не могли ніяк відірватись у рахунку, аби почувати себе більш-менш спокійно. Тим не менш, фінальна сирена зафіксувала мінімальну перемогу саме «ВітЕна».

Але гра закінчилась неприємним епізодом, наслідком якого стали три червоні картки, котрі були показані арбітрами вже після закінчення ігрового часу. Однак, на підсумок це вже не вплинуло. «ВітЕн» вперше за останні чотири роки підіймається на п’єдестал і стає триразовим бронзовим призером чемпіонату Білорусі.

«ВітЕн» (Орша) – «БЧ» (Гомель) – 4:3
Голи:
Козел (3), Білий (6), Гусаков (13), Дядічкін (23) – Колб (11), Мазний (16), Бреднєв (29)

Попередження: Білий (22), Сілівончик (22), Чернієнко (27) – Колб (16), Малишко (22)
Вилучення: Білий (40), Петров (40) – Казак (40)
Рахунок у серії – 2:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «
Спортнавины»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.