У чемпіонаті Португалії відбувся четвертий матч фінальної серії. Якби в ньому перемогла «Бенфіка», яка вела в серії 2:1, то саме ця команда стала би чемпіоном Португалії сезону 2018/2019 р. р. Але «Спортінг», який грав на рідному майданчику, навряд чи хотів дозволити таке своїм одвічним суперникам.

«Леви», яких гнали вперед рідні вболівальники, намагались забити швидкий м’яч. Але вделося їм це зробити лише на 6-й хвилині, коли відзначився Лео. Здавалося, що після цього «біло-зелені» ще міцніше візьмуть нитки гри у свої руки та надалі створюватимуть «орлам» проблеми. Однак, по факту господарі майданчику створили неприємності самі собі. На 6-й хвилині Педро Карі сфолив проти Фернандіньо у власному штрафному майданчику. Зазначимо, що гравець «Бенфіки» вже був готовий нанести удар по воротах Гітти, але фол зупинив одного з лідерів «орлів». Натомість, Педро Карі отримав пряму червону картку за фол останньої надії. За це Андре Коельйо реалізував 6-метровий. Однак, як показав подальший перебіг подій, «Спортінг» все-таки більше володів ініціативою, і це згодом втілилося у гол Мерліма на 14-й хвилині. Та на цьому проблеми для «Бенфіки» не закінчились. Скоро «орли» перевищили ліміт командних фолів, і Лео на 16-й хвилині цілком реально міг зробити рахунок 3:1 на користь господарів майданчику. Однак, на висоті був Андре Коррейа, який відбив удар Лео. Здавалося б – після цього «Бенфіка» мала би заграти акуратніше. Однак, незадовго до перерви у ворота «червоно-білих» були призначені ще два дабл-пенальті. І знову Андре Коррейа продемонстрував своє вміння відбивати 10-метрові. Цього разу голкіпер «Бенфіки» двічі виграв дуель у Мерліма. Фактично ці «сейви» Андре Корейї залишили «Бенфіку» у грі, адже якби «Спортінг» забив усі ці 10-метрові, то рахунок був би непристойним.

«Бенфіка» віддячила за це своєму воротареві вже у другому таймі, а конкретно – на 24-й хвилині, коли Шагінья, котрий був фактично не прикритий на «п’ятачку», зміг переправити м’яч у ворота Гітти після не зовсім вдалого удару у виконанні Андре Коельйо. Цей гол максимально загострив ситуацію на майданчику, адже обидві команди почали грати на високих швидкостях, і моменти з’являлись біля воріт як «Спортінга», так і «Бенфіки». Однак, рахунок залишався незмінним – 2:2. І з кожною хвилиною ставало зрозуміло одне: або хтось заб’є і вирве перемогу, або ж буде овертайм.

«Бенфіка» спробувала ризикнути, і на передостанній хвилині отримала винагороду за свій ризик у вигляді класної атаки, яку влучним ударом завершив Фабіу Сесіліу. Рахунок став 3:2 на користь «орлів», і це означало, що підопічні Жоеля Роші впритул наблизились до чемпіонського титулу. Однак, «Спортінг» сподівався на те, що гру ще можна врятувати, тому пішов з п’ятим. І за 32 секунди до кінця основного часу Роші зробив рахунок знову нічийним – 3:3. І цей гол перевів гру в овертайм.

Годі й казати, що після цього психологічна перевага була на боці «левів». А тут ще на руку їм був той факт, що «Бенфіка» знову «привезла» собі дабл-пенальті – вже четвертий у матчі. Тепер «десятку» вирішив виконати Роша. Однак, і він не зміг переграти Андре Коррейа, який знову вийшов під удар. Але Роша опинився першим на м’ячі, і, висловлюючись баскетбольною термінологією, з другого шансу зробив рахунок 4:3 на користь «біло-зелених». А за кілька миттєвостей у воротах «орлів» опинився і п’ятий гол, автором якого став Пані Варела. Він фактично зробив цей гол сам, пройшовши самотужки до воріт «Бенфіки». І удар гравця «Спортінга» був влучним. А міг Пані Варела поставити і масну крапку в цій зустрічі, адже саме він на останній хвилині овертаймі пішов виконувати вже п’ятий (!!!) дабл-пенальті у цій грі. І знову Андре Коррейа був на висоті, відбивши цей удар. Мабуть, гра запасного воротаря «Бенфіки» – один з тих небагатьох позитивів для «Бенфіки» у цьому матчі.

Отже, завдяки цій перемозі «Спортінга» рахунок у серії став 2:2. А це означає, що буде вирішальний, п’ятий матч, який і визначить долю титулу чемпіона Португалії сезону 2018/2019 р. р.

«Спортінг» – «Бенфіка» – 5:3 ОТ
Голи:
Лео (6), Мерлім (14), Роша (40, 42), Пані Варела (42) – Андре Коельйо (9 – з 6-метрового), Шагінья (24), Фабіу Сесіліу (39)

Вилучення: Педро Карі (9)
На 16-й хвилині Лео («Спортінг») не реалізував 10-метровий (воротар).
На 18-й хвилині Мерлім («Спортінг») не реалізував 10-метровий (воротар).
На 18-й хвилині Мерлім («Спортінг») не реалізував 10-метровий (воротар).
На 42-й хвилині Роша («Спортінг») не реалізував 10-метровий (воротар).
На 50-й хвилині Пані Варела («Спортінг») не реалізував 10-метровий (воротар).
Рахунок у серії – 2:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: FutsalGlobal

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.