У чемпіонаті Білорусі був зіграний третій матч фінальної серії. Мінська «Столиця» після двох зіграних поєдинків у рамках серії вела 2:0. Тому, в разі перемоги у третій грі «столичні» ставали би чемпіонами Білорусі.

Спочатку все йшло ніби-то за планом гостей. Більше того – «Столиця» навіть повела в рахунку після екватору першого тайму. Однак, радість «столичних» була недовгою – за кілька хвилин українець Артем Золотухін зміг зрівняти рахунок у грі. За таких обставин будь-яка помилка наближала одну з команд до втрати рівноваги в рахунку. І тут трохи пощастило «Столиці», яка по ходу першої 20-хвилинки вже мала п’ять командних фолів. Але до дабл-пенальті у ворота Полякова справа не дійшла. Тим не менш, напруження зростало, і рано чи пізно шальки терезів мали би схилитись на чийсь бік.

У першій половині другого тайму трохи більше нервували господарі майданчику. Цей висновок можна було зробити через два фактори. По-перше – два гравці «ВРЗ» протягом якихось двох хвилин отримали по жовтій картці. А по-друге – на 27-й хвилині арбітри вилучили з тренерської лавки наставника «вагоноремонтників» Сергія Василенка. Тому, можна сказати, що ці хвилини в емоційному плані для гомельчан були не надто позитивними. Однак, все змінилося після того, як Матвеєнко після середини другого тайму вивів господарів майданчику вперед. Це стало точною відліку для «ВРЗ», який почав робити все, щоб закріпити свою перевагу. І скоро Золотухін втілив у гол розіграш кутового, таким чином, записавши на свій рахунок дубль. Рахунок 3:1 на користь «ВРЗ» змушував тренерський штаб «Столиці» йти на ризик. Тому, не дивно, що скоро «чорно-зелені» пішли з п’ятим польовим. Але це було на руку «вагоноремонтникам» – на 38-й хвилині українець Євген Рогачов зміг влучити у порожні ворота «столичних» та встановив остаточний рахунок зустрічі – 4:1 на користь гомельчан. А це означає, що «золота» серія у чемпіонаті Білорусі затягнеться як мінімум на один матч. Найближча гра відбудеться 16 червня.

«ВРЗ» (Гомель) – «Столиця» (Мінськ) – 4:1
Голи: ЗОЛОТУХІН (15, 34), Матвеєнко (31), РОГАЧОВ (38) – Ольшевський (14)
Попередження:  Рябцев (20), ШАМЛІ (26), Пінчук (27) – МИХ. ГРИЦИНА (20)
Рахунок у серії – 1:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: «Спортнавины»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.