В Івано-Франківську відбувся передостанній матч сезону, в якому, можливо, мала би визначитись остаточна доля срібних медалей. Якби «Ураган» здобув перемогу в принциповому «енергетичному» дербі, то він би автоматично ставав недотягненим для «ХІТа» і офіційно ставав би володарем срібних нагород Екстра-ліги цього сезону. Хоча треба зазначити, що свій стимул був і в «Енергії», яка мала би здобути три очки, щоб вирішити питання щодо почесного четвертого місця на свою користь.

«Ураган» був надмотивованим. Підопічні Максима Павленка дуже хотіли здобути «срібну» перемогу перед своїми вболівальниками. Тому, і не дивно, що вони зробили ставку на швидкий гол. Але Войтович кілька разів рятував «Енергію» від неприємностей. Втім, це не завадило Абакшину на 7-й хвилині відзначитись після чи то удару, чи то прострілу Шеремети. Як би там не було, а рахунок став 1:0 на користь господарів майданчику. Але скоро «дракони» подвоїли свою перевагу. Тепер вже сам Шеремета став автором забитого голу. Таким чином, Руслан вже у першому таймі записав до свого активу два очки за системою «гол + пас».

І не сказати, що «Енергія» не створювала небезпечні моменти біля воріт «Урагану». Як раз створювала. Зокрема, могли відзначитись Гасюк та Радевич. Однак, ворота Колтка у першому таймі так і залишились «на замку». До того ж, незважаючи на те, що «енергетики» намагались чинити опір «ураганівцям», та все ж таки більше м’ячем володіли саме підопічні Максима Павленка. Також неможливо не відзначити той факт, що у «зелено-білих» під кінець першої 20-хвилинки вже було п’ять фолів, але до дабл-пенальті у ворота Войтовича справа не дійшла.

Гості розуміли, що відступати їм вже нікуди, тому намагались робити акцент на те, щоб все-таки змусити Колтка витягти м’яч з сітки своїх воріт. Зрештою, активність підопічних Валерія Легчанова дала свої плоди. На 27-й хвилині «енергетикам» вдалося організувати класний випад: Ременець віддав пас на риков Ковальчуку, а той зміг пробігти до воріт «Урагану» та пробити, хоча міг би він віддати пас на вільного Радевича. Однак, забитий гол свідчив про правильність прийнятого Ковальчуком рішення. Здавалось, що після цього «Енергія» зможе зробити «камбек», але замість цього вона пропустила від Шеремети,який оформив дубль. Та й «ураганівці» теж раділи недовго – скоро Квасній знову скоротив відставання львів’ян до мінімуму.

Ставало зрозуміло, що «Енергія» зброю складати не збиралась. І в результаті вже зовсім скоро моменти частіше почали з’являтись  як біля воріт Колтка, так і біля володінь Войтовича. Але при цьому рахунок не змінювався, і це зменшувало шанси підопічних Валерія Легчанова поборотися бодай би за нічию. Тому, наставник «енергетиків» скоро був змушений перейти на гру з п’ятим. Але цей тактичний момент не допоміг «енергетикам». До того ж, скоро Лебідь зміг влучити у порожні ворота гостей, чим максимально наблизив «Ураган» до перемоги. А фінальну крапку вже на останній хвилині поєдинку поставив Фаренюк. Для Артема цей гол мав подвійну цінність. По-перше – він офіційно оформив срібні медалі Екстра-ліги для «Урагану». По-друге – завдяки цьому голу Фаренюк зміг на один м’яч випередити лідера «Кардинала» у списку найкращих бомбардирів чемпіонату та остаточно піднявся на першу сходинку. І, врешті-решт, цей гол підбив підсумок усього матчу – 5:2 на користь «драконів».  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Енергія» (Львів) – 5:2
Голи:
Абакшин (7), Шеремета (13, 30), Лебідь (38), Фаренюк (40) – Ковальчук (27), Квасній (32)

«Ураган»: Колток – Федюк, Сторожук, Фаренюк, Кордоба – Лисенко, Шеремета, Лебідь, Абакшин
«Енергія»: Войтович – Струк, Гасюк, Радевич, Тимців – Ковальчук, Танський, Ременець, Квасній
Попередження: Кордоба (31) – Тимців (22), Радевич (26)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.