Фінальна серія у чемпіонаті Італії розтягнулась на всі п’ять поєдинків. І вирішальний матч мав відбутись на початку чинного чемпіона – «Аква&Сапоне». Ця команда вважалась фаворитом ще перед стартом фіналу, однак «Італсервіс Пезаро» нав’язав серйозну боротьбу. Як наслідок – п’ятий матч, який відбувався на майданчику «А&С».

Незважаючи на те, що саме «Аква&Сапоне», як справжній господар, за логікою, мав би зі старту гри йти вперед, все відбувалось навпаки. «Італсервіс Пезаро» виглядав гостріше, але ворота Маммарелли залишались «на замку». Розплата за змарновані моменти прийшла вже після екватору першого тайму, коли Куццоліно відкрив рахунок. Хоча тут не обійшлося без фарту, оскільки голу посприяв рикошет від Борруто. Тим не менш, перший своєрідний хід у цій вирішальній партії за «скудетто» був за господарями. І «Пезаро» тепер треба було чимось відповісти. В принципі, гості зробили це швидко – вже за хвилину Салас зрівняв рахунок, показавши, що його команда боротиметься до останнього. Більше того – «Італсервіс Пезаро», як і на початку гри, почав володіти ініціативою. Однак, до другого взяття воріт Маммарелли це не призвело.

Футзалісти «Аква&Сапоне» зробили висновки та почали діяти гостріше вже у другому таймі. Однак, вийти вперед господарям паркету так і не вдавалось. Зате після середини другого тайму «Італсервіс Пезаро» зробив серйозну заявку на здобуття «скудетто» – Борутто вивів свою команду вперед, а заодно і реабілітувався за той рикошет, який у першому таймі призвів до взяття воріт Міареллі. І тепер вже «Аква&Сапоне» довелось шукати шляхи для відновлення рівноваги у рахунку. Така нагода сталася на 35-й хвилині, коли у ворота був призначений 6-метровий. Лукаян реалізував цей «вирок» та зробив рахунок 2:2. Після цього теоретично «Аква&Сапоне» міг би н куражі піти вперед. Тим більше, цю команду підганяли рідні трибуни. Однак, до кінця другого тайму рахунок більше не змінювався, і це означало, що обом командам належало зіграти ще два екстра-тайми.

А коли вже багато хто з вболівальників готувався до того, що доля «скудетто» буде вирішена у серії пенальті, у ворота господарів майданчику був призначений 10-метровий. Марселіньйо забив цей дабл-пенальті, який, як виявилось пізніше, став «золотим». Отже, «Італсервіс Пезаро» завоював своє перше в історії клубу «скудетто».

«Аква&Сапоне» – «Італсервіс Пезаро» – 2:3 ОТ
Голи:
Куццоліно (12), Лукаян (35 – з 6-метрового) – Салас (13), Борутто (31), Марселіньйо (39 – з 10-метрового)

Рахунок у серії – 2:3 

«Італсервіс Пезаро» – чемпіон Італії сезону 2018/2019 р. р.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: divisionecalcioa5.it

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.