У Чорноморську триває Всеукраїнський турнір з футзалу «Chornomorsk Cup – 2019», який проходить серед команд вікової категорії U-13. Сьогодні були зіграні поєдинки четвертого ігрового дня. Пропонуємо Вашій увазі огляд цих матчів.

18 червня

У першому поєдинку четвертого ігрового дня зустрілись «Барса» та «Іллічівець-Продексім». Звичайно, перед грою господарі змагань, гравці «Іллічівця», вважались фаворитами. Однак, «Барса» вже по ходу турніру встигла показати, що у порівнянні з іграми Кубку України, який навесні проходив у Шостці, ця команда суттєво додала. Щоправда, підопічним Володимира Носенка ще треба додати у стабільності та не чергувати свої класні матчі з відверто провальними.

Що стосується цієї гри, то спочатку «Іллічівець» намагався грати першим номером. Але тут у «червоних» виникла одна проблема – шосткінці в цій грі уважно грали з Закорою, не даючи йому можливості проявити свої бомбардирські здібності. І, забігаючи наперед, скажемо, що гравці «Барси» просто «з’їли» одного з лідерів «Іллічівця». Більше того – десь після екватору першого тайму представники Сумщини стали активно шукати шляхи до воріт Корби, а подекуди і змушували голкіпера «Іллічівця» вступати у гру. Здавалось, що гол назрівав, однак у першому таймі він так і не назрів.

У другій 12-хвилинці «Барса» продовжувала дивувати «Іллічівець» своєю грою першим номером та небезпечними моментами. У той же час варто відзначити, що навряд чи господарі майданчику були до цього готові. До того ж, у них не завжди йшла гра попереду. І чим менше залишалось часу до кінця основного часу, тим більше ставало зрозуміло, що долю гри може вирішити один м’яч. Так і сталося. На передостанній хвилині гри Дмитро Мотякін опинився першим на м’ячі після удару Осадчого та «сейву» Корби і переправив м’яч у сітку. «Іллічівець» намагався оперативно зреагувати, але поразки не уникнув. Сенсація? По результату – так. По грі – мабуть, ні.

«Барса» (Шостка) – «Іллічівець-Продексім» (Чорноморськ) – 1:0
Гол:
Дм. Мотякін (23)  

Зазвичай коли зустрічаються команди з Дніпра та Запоріжжя (у будь-якому виді спорту), то це вже є гарантією принципового дербі. Звичайно, хотілося б щось подібне побачити і в матчі, у якому грали між собою «Титан-Металург» та «Футзал-Дніпро». Однак, на жаль, протистояння виглядало таким тільки на папері.

Вже на 3-й хвилині Прилуцький відкрив рахунок у зустрічі на користь «титанів». Далі той же Прилуцький мав ще кілька нагод для того, щоб збільшити перевагу своєї команди, а заодно і власний бомбардирський доробок. Однак, рахунок на табло Палацу спорту «Юність» не змінювався. Що стосується дніпровської команди, то їй чогось не вистачало у цій грі. Якщо у минулих іграх підопічні Андрія Консевича виглядали більш-менш цікаво, незважаючи на програші, то тут у них далеко не все виходило. Були проблеми з переходом від оборони до атаки, та і до самих атакувальних дій були питання.

А на початку другого тайму стало зрозуміло, що навряд чи «Футзал-Дніпро» зможе здобути бодай би якісь очки до свого активу. А все тому, що Прилуцький ще двічі «розписався» у воротах Котеленця, оформивши хет-трик. І, судячи по тому, як він грав надалі, зупинятись 4-й номер запорожців точно не хотів. Однак, забити у цій грі йому більше не судилося. На той момент було актуальним питання «голу престижу» у виконанні «тигрів». На жаль, його так і не дочекався. Натомість, на 21-й хвилині забив Бахмут, який і встановив остаточний підсумок матчу – 4:0 на користь підопічних Раміса Мансурова.  

«Титан-Металург» (Запоріжжя) – «Футзал-Дніпро» (Дніпро) – 4:0
Голи:
Прилуцький (3, 14, 15), Бахмут (21)

Попередження: Тимченко (20)

І для «179-х», і для «Чорного моря» очна зустріч мала багато що вирішити в плані турнірних перспектив. Тому, очікувався непростий, а подекуди і принциповий поєдинок. Однак, насправді все виглядало трохи інакше.

По ходу першого тайму було видно ігрову та територіальну перевагу одеситів. Підопічні Федора Пилипіва та Олександра Гірки постійно шукали шляхи до воріт Ткаленка, однак у завершальній стадії атак Лаголі та компанії постійно чогось не вистачало – якоїсь іскри, мабуть. Тим не менш, вони змусили голкіпера киян кілька разів вступити у гру та врятувати своїх партнерів по команді від голу. Однак, столичні футзалісти теж мали, чим відповісти. Принаймні, хороший момент мав Маховський, який пробивав головою після навісу Щелочиніна. Той же Маховський міг забивати і у другому таймі, та йому не пощастило. А взагалі картина другої половини зустрічі фактично була копією першої 12-хвилинки. І, так само, як у першій половині гри, голів так ніхто і не побачив.

Як і напередодні, доля поєдинку після нічиєї в основний час була визначена у серії пенальті. І, що цікаво, вдруге поспіль у цій серії брали участь футзалісти «Чорного моря». І вдруге вони були змушені капітулювати. Цього разу фатальним був промах Андрієнка, який не зміг переграти свого колегу по воротарському цеху – Андрієнка. А вже потім Щелочинін своїм влучним ударом приніс перемогу киянам.

SC «179» (Київ) – «Чорне море» (Одеса) – 0:0 (по пенальті – 3:1)

19 червня будуть зіграні поєдинки п’ятого ігрового дня. Пропонуємо Вашій увазі розклад цих поєдинків.

19 червня
10.00. «Титан-Металург» (Запоріжжя) – «Чорне море» (Одеса)
11.00. «Іллічівець-Продексім» (Чорноморськ) – «Футзал-Дніпро» (Дніпро)
12.00. «Барса» (Шостка) – ДЮСШ-4 (Рівне)

Генеральний партнер змагань – торгівельна марка «Joma».
Технічний партнер – торгівельна марка «SELECT».
Юридичний супровід та фінансова підтримка – адвокатське об’єднання «Волощук та партнери».
Інформаційний партнер – футзальний портал «5х5».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.