У Чорноморську напередодні відбулись поєдинки передостаннього ігрового дня першого літнього Всеукраїнського турніру «Chornomorsk Cup» у віковій категорії U-13. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

20 червня

Перший поєдинок передостаннього ігрового дня мав стати останнім на турнірі для команди з Дніпра, оскільки в останньому турі підопічні Андрія Консевича вже відпочиватимуть. Тому, було б логічно передбачити, що дніпровці спробують наостанок здобути бодай би один заліковий бал до свого активу. Однак, по факту вийшло так, як, в принципі, і мало бути.

«Чорне море» практично одразу взяло ініціативу в свої руки та перейшло до атакувальних дій. Тому, не дивно, що голкіпер «Дніпра» Котеленець подекуди вступав у гру, рятуючи свої ворота. Проте, і він був безсилий, коли на 9-й хвилині відзначився Філімоненко. Таким чином, все виглядало більш-менш логічно – і по грі, і по результату. Щоправда, збільшити свою перевагу підопічним Федора Пилипіва та Олександра Гірки не вдавалося.

Натомість, у цьому плані допомогли гравці «Дніпра». А конкретно – Суровцев, на рахунок якого був записаний автогол практично на початку другого тайму. Рахунок 2:0 дозволяв гравцям «Чорного моря» грати більш-менш розкуто. А от що стосується дніпровських «тигрів», то вони дуже рідко змушували Андрієнка вступити у гру. Або фактично не змушували. І це стало причиною того, що дніпровці вже третій матч поспіль закінчили без голів у ворота суперників. Відповідно, підопічні Андрія Консевича знову не здобули очок. Тому, цей турнір «Футзал Дніпро» завершив з нулем у графах «Перемоги» та «Очки».  

«Футзал-Дніпро» (Дніпро) – «Чорне море» (Одеса) – 0:2
Голи:
Філімоненко (9), Суровцев (15 – автогол)

Перед початком поєдинку оргкомітет змагань вшанував другого тренера SC «179» Ярослава Щелочиніна, у якого в день гри був день народження. Відповідно, він, так само як і головний тренер столичної команди Павло Понежда, чекав від своїх підопічних гарного подарунку у вигляді перемоги.

Однак, не все сталося так, як гадалося. «Барса» була рішуче налаштована взяти «свої» очко. Заодно підопічні Володимира Носенка хотіли показати, що вони зробили висновки після поразки від ДЮСШ-4. І дійсно – висновки були зроблені. Не будемо розповідати всі перипетії першого тайму. Але скажемо, що навряд чи хтось очікував, що «Барса» після першого тайму вестиме з рахунком… 6:0 (!!!). А сталося саме так. І тут важко пояснити, що сталося з киянами, і чому вони пропустили таку кількість м’ячів у першій 12-хвилинці.

Після перерви столичні футзалісти наче заграли трохи краще. Більше того – вони були близькі до того, щоб відквитати бодай би один м’яч. Однак, сьомий гол у ворота Ткаленка остаточно надломив підопічних Павла Понежди. В результаті «Барса» почала куражитись, і по ходу другого тайму довела рахунок до 10:0 (!!!). Стільки м’ячів за одну гру не забивала ще жодна команда на турнірі. Тому, в цьому плані «Барса» встановила рекорд турніру.

«Барса» (Шостка) – SC «179» (Київ) – 10:0
Голи:
Дм. Мотякін (5, 7), Анікін (8), Сергієнко (11), Залозний (12, 12, 23), Осадчий (20, 22), Рашевський (22)

Попередження: І. Крахмальов (17)

Перед поєдинком з ДЮСШ-4 «Іллічівець» отримав серйозне підсилення, тому що з турніру у Франції повернулись деякі провідні гравці, а також головний тренер Олександр Каплун. Зокрема, повернувся лідер атаки «червоних» – Максим Дмухайлов. Але, як виявилось пізніше, рівняни були до цього готові.

Хоча саме Дмухайлов на 2-й хвилині відкрив рахунок. Однак, рівняни з відповіддю не забарились, і скоро Мельничук зрівняв цифри на табло Палацу спорту «Юність». Такий перебіг подій мав показати лише одне: гра буде безкомпромісною. В принципі, так і було. «Іллічівець» намагався загравати по повній Дмухайлова та Закору. Однак, рівняни знали, з ким їм доведеться мати справу, і, забігаючи наперед скажемо, що підопічним Андрія Мозерова фактично повністю вдалося впоратися з цими небезпечними гравцями. У самої ж команди ДЮСШ-4 погоду робила зв’язка Мельничук – Сидорчук (у першій четвірці) та Тарновецький (у другому квартеті). Завдяки діям цих гравців представникам Західної України подекуди вдавались гострі атаки на ворота Корби.

По такій грі все міг би вирішити один забитий м’яч у будь-які ворота. І на 15-й хвилині забили рівненські футзалісти. Після цього господарі майданчику кинули всі сили на те, щоб відігратись. Однак, підопічні Андрія Мозерова злагоджено грали у захисті, і цим вони наближали свою перемогу. Зрештою, фінальна сирена зафіксувала рахунок 2:1 на користь рівненської ДЮСШ-4, яка фактично стала переможцем турніру. Офіційно підтвердити це звання рівняни зможуть вже у матчі останнього туру.  

ДЮСШ-4 (Рівне) – «Іллічівець-Продексім» (Чорноморськ) – 2:1
Голи:
Мельничук (5), Рогожин (15) – Дмухайлов (2)

21 червня будуть зіграні поєдинки останнього ігрового дня. За їх підсумками визначиться остаточне розташування команд. Пропонуємо Вашій увазі розклад матчів.

21 червня
08.30. «Барса» (Шостка) – «Титан-Металург» (Запоріжжя)
09.30. ДЮСШ-4 (Рівне) – SC «179» (Київ)
10.30. «Іллічівець-Продексім» (Чорноморськ) – «Чорне море» (Одеса)

Генеральний партнер змагань – торгівельна марка «Joma».
Технічний партнер – торгівельна марка «SELECT».
Юридичний супровід та фінансова підтримка – адвокатське об’єднання «Волощук та партнери».
Інформаційний партнер – футзальний портал «5х5».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.