У Чорноморську відбулись поєдинки останнього ігрового дня першого літнього Всеукраїнського турніру «Chornomorsk Cup» у віковій категорії U-13. Пропонуємо Вашій увазі їх результати.

21 червня  

Здавалось, що підопічні Володимира Носенка досі перебувають в ейфорії після перемоги над столичними «179-ми» (10:0, на хвилиночку). Принаймні, перші хвилини, протягом яких гравці «Барси» «відвантажили» «Титану» чотири м’ячі. І шосткінці не думали на цьому зупинятись. Більше того – за підсумками першого тайму вони вели з рахунком 7:0. Тобто, вони у першій половині гри проти запорожців забили на один м’яч більше, ніж у першій 12-хвилинці поєдинку з SC «179».

Але у другому таймі підопічні Володимира Носенка трохи послабили «хватку». Цим скористались «титани», які змогли все-таки «розмочити» рахунок. Щоправда, вони встигли пропустити ще один гол у свої ворота. А найкраща можливість ще трохи скоротити своє відставання у підопічних Раміса Мансурова була тоді, коли гравець «Барси» Іван Тимченко отримав другу жовту картку та пішов достроково відпочивати. Однак, реалізувати чисельну більшість запорожцям не вдалося. Тим не менш, останнє слово залишилось за «зелено-чорними» – Бахмут забив гол у ворота «Барси» та встановив остаточний рахунок зустрічі – 8:2 на користь представників Сумщини.

«Барса» (Шостка) – «Титан-Металург» (Запоріжжя) – 8:2
Голи:
Осадчій (1, 3), Анікін (1, 6), Буцик (3, 7, 8), Дм. Мотякін (17) – Кірнік (17), Бахмут (24)

Попередження: І. Тимченко (18)
Вилучення: І. Тимченко (19 – повторне попередження)  

Для ДЮСШ-4 поєдинок проти «179-х» фактично закривав турнір, на якому підопічні Андрія Мозерова посіли перше місце. І, звісно, рівняни хотіли закінчити цей турнір на мажорній для себе ноті. Але у киян був свій стимул перемогти у цьому матчі – в разі перемоги вони могли би посісти п’яту сходинку та потіснити звідти «Титан-Металург». Тому, можна сказати, що мотивація у підопічних Павла Понежди була.

Варто сказати, що у цій грі вихованці ДЮСШ-4 виглядали трохи важкуваті. І цим, в принципі, кияни скористались у середині першого тайму, коли Щелочінін відкрив рахунок. Такий хід подій, звичайно, змушував рівнян йти вперед, але у лідерів ДЮСШ-4 у цьому поєдинку далеко не все виходило. Тим не менш, Мельничуку все-таки вдалося забити незадовго до кінця першого тайму.

По суті, перебіг подій у другому таймі був майже ідентичним, за винятком того епізоду, коли голкіпер ДЮСШ-4 Левченко отримав червону картку. Відповідно, «179-ті» отримали можливість реалізувати більшість та вийти вперед, але не скористались нею. У підсумку все вирішила серія пенальті, в якій кияни перемогли, перш за все, завдяки вдалій грі Ткаленка. Таким чином, ДЮСШ-4 вперше програла на «Chornomorsk Cup-2019», але це не вплинуло на статус переможця турніру.  

ДЮСШ-4 (Рівне) – SC «179» (Київ) 1:1 (по пенальті – 0:2)
Голи:
Мельничук (11) – Щелочінін (6)

Вилучення: Левченко (18)

Від результату дербі Одеської області залежало, хто посяде підсумкові 2-4 місця. Якби перемогло «Чорне море», то саме ця команда посіла би друге місце. Більше того – команда Федора Пилипіва за таких розкладів могла би «подарувати» бронзові медалі «Барсі», а «Іллічівець» тоді фінішував би четвертим. Звісно, що «Іллічівець» не хотів такого розвитку подій. І він старався не дати своїм візаві з Одеси здійснити цей план на гру. А для цього підопічним Олександра Каплуна треба було забивати першими, щоб потім контролювати гру. Однак, сталося все зовсім по іншому сценарію. «Чорне море» забило два голи у середині першого тайму, чим суттєво ускладнило життя «Іллічівцю». Варто відзначити, що у одеситів голами відзначилась номінальна друга четвірка, яка у цій грі була представлена фактично у захисному варіанті. Однак, по факту це і стало фатальною несподіванкою для підопічних Олександра Каплуна. Тим не менш, господарям майданчику треба було щось робити. Але складність була в тому, що «Чорне море» застосовувало гру з п’ятим, щоб не дати «Іллічівцю» награвати свої атаки та мати гольові шанси.

Невеличкий промінь надії у «Іллічівця» виник у середині другого тайму, коли Рудий скоротив відставання «червоних» до мінімуму. Однак, практично тут же Катков відновив перевагу «Чорного моря» у два м’ячі. В принципі, «Іллічівець» міг би спробувати ризикнути та піти з п’ятим, але чи був у Олександра Каплуна план гри з зайвим гравцем? Навіть якщо і був, то його зруйнували своїми голами Домасов  та Діброва, які у підсумку і принесли перемогу «Чорному морю» в цьому поєдинку, а з ними і почесне друге місце на турнірі.

«Іллічівець-Продексім» (Чорноморськ) – «Чорне море» (Одеса) – 1:5
Голи:
Рудий (18) – Виноградський (6), Лагола (7), Катков (18), Домасов (22), Діброва (24)

Попередження: Домасов (13)

За підсумками змагань були визначені найкращі гравці у командах та найкращі гравці турніру.

Найкращі гравці у командах:
«Іллічівець-Продексім» – Владислав Райлян.
«Чорне море» – Сергій Лагола.
SC «179» – Данило Одуд.
ДЮСШ-4 – Вадим Сидорчук.
«Футзал-Дніпро» – Сергій Владіміров.
«Титан-Металург» – Андрій Прилуцький.
«Барса» – Дмитро Мотякін.

Найкращі гравці у номінаціях:
Найкращий воротар
– Олександр Калашник («Барса»).

Найкращий захисник – Микита Михайлик («Титан-Металург»).
Найкращий нападник – Артур Щелочінін (SC «179»).
Найкращий бомбардир – Вадим Сидорчук (ДЮСШ-4), 6 м’ячів.
Найкращий гравець – Віталій Закора («Іллічівець-Продексім»).
Спеціальний приз від футзального порталу «5х5» – Андрій Домасов («Чорне море»).

Підсумкове становище команд:
1. ДЮСШ-4 (Рівне)
2. «Чорне море» (Одеса)
3. «Барса» (Шостка)
4. «Іллічівець-Продексім» (Чорноморськ)
5. «179» (Київ)
6. «Титан-Металург» (Запоріжжя)
7. «Футзал-Дніпро» (Дніпро)

Генеральний партнер змагань – торгівельна марка «Joma».
Технічний партнер – торгівельна марка «SELECT».
Юридичний супровід та фінансова підтримка – адвокатське об’єднання «Волощук та партнери».
Інформаційний партнер – футзальний портал «5х5».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.