Як ми вже повідомляли, 15 липня стартує чемпіонат Європи серед університетів, на якому честь України захищатимуть три студентські команди: дві чоловічих (ХНУ ім. Каразіна та НУ «Львівська політехніка») та одна жіноча (НПУ ім. Драгоманова). Кореспондент «5х5» зміг поспілкуватися з тренерами та гравцями українських команд та дізнатись про їх задачі на турнір.

Олександр Ратич, асистент головного тренера команди НПУ ім. Драгоманова:

– Як Ваша команда готувалась до турніру в Португалії?
– Ми зібралися 3 липня та провели 10-денний цикл тренувань. Спочатку дещо «втягнулися» у процес, адже дівчата знаходяться у відпустках у своїх клубах. Потім були тренування, направлені на надання деякого тонусу перед змаганнями, також награвали деякі стандартні ситуації. Сьогодні наш період підготовки завершився, і дівчата мають два вихідних перед вильотом до Португалії.

– Які задачі стоять перед Вашою командою?
– Перед нами стоїть задача зайняти якомога вище місце, це від керівництва університету. Але для нашого тренерського штабу та команди в цілому задача одна: ми будемо робити все, щоб повернутися переможцями цього турніру.

– Чого очікуєте від чемпіонату Європи серед університетів?
– Чесно кажучи, жодних очікувань. Не зовсім розумію рівень цих змагань, адже «стикаюся» з ними вперше. Крім того, на сьогодні жодної інформації про склад учасників, формат змагань, та кількість матчів мені не відомі. Тому, очікувати, прогнозувати щось, а тим паче, планувати, складно. Тому, мабуть, жодних очікувань, крім того, що дівчата отримають досвід міжнародних змагань. Але цей досвід – дуже важлива річ, яку важко переоцінити.

Віталій Чернишов, головний тренер команди ХНУ ім. Каразіна:  

– Як Ваша команда готувалась до турніру в Португалії?
– Ми зібрались за тиждень до відльоту в Португалію, провели невеличкий збір та спробували награти деякі комбінації, які, сподіваюсь, стануть нам у нагоді.  

– Які задачі стоять перед Вашою командою?
– Керівництво університету поки що перед нами не ставило конкретних задач. Ми же будемо виходити та грати на перемогу в кожному матчі.

– Чого очікуєте від чемпіонату Європи серед університетів?
– Нам цікаво поїхати та подивитись, як грають студентські команди з інших країн Європи, зокрема – з Іспанії та Португалії, адже ці країни є провідними у світовому футзалі. Також сподіваюсь, що ми зможемо порівняти рівень студентського футзалу в нас та в інших країнах. Хотілося б також побачити там багато цікавих ходів та нестандартних комбінацій.

Олег Легендзевич, гравець команди НУ «Львівська політехніка»:

– Як Ваша команда готувалась до турніру в Португалії?
– Ми тренувались протягом двох останніх тижнів. Основу нашої команди складають гравці «Енергії», плюс є голкіпер «Кардинала» Ярослав Морикишка. У нас нещодавно завершився сезон в Екстра-лізі. Після завершення сезону трохи відпочили, а зараз зібрались, у складі студентської команди, тренувались у режимі разових тренувань, звикали до м’яча та згадували ігрові зв’язки. Також зіграли два матчі з КІВС «Енергія».  

– Які задачі стоять перед Вашою командою?
– У кожній грі ми ставимо перед собою лише одну задачу – перемагати. Тому, і в Португалії ми будемо ставити перед собою такі завдання.

– Чого очікуєте від чемпіонату Європи серед університетів?
– Очікуємо високого рівня чемпіонату, хороших ігор, щоб у них було якомога більше інтриги, і гарного суддівства. Тобто, чекаємо, що цей турнір пройде дійсно на рівні чемпіонату Європи.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.