Виконавчий директор львівської «Енергії» Володимир Фелишин розповів клубній прес-службі про кадрові зміни в команді, підготовку до чемпіонату, участь енергетиків у першості Європи серед студентів та десятий ювілейний «Кубок Львівщини».

– У якому складі «Енергія» буде готуватись до нового сезону?
– Вся команда залишилась практично у повному складі окрім двох гравців — як відомо, Віталій Радевич і Тарас Кузь перейшли в «Ураган».  Також поки що відкритим залишається питання щодо Сергія Коваля. Всі інші підписали нові контракти.

Прийшов у команду новий перспективний футзаліст Ігор Марциняк, йому 20 років. Продовжуємо співпрацю з молодими гравцями Ярославом Кваснієм та Ігорем Тимцівим, вони вже були з нами, але тепер будуть більше в основній обоймі. І ще залучаємо третього воротаря 17-річного Антона Чудного. 

Сьогодні ми продовжуємо займатись трансферною політикою, адже ще одного-двох гравців нам потрібно підібрати до тренувального збору, який буде в Шацьку.

Хочу відзначити, що в нашу команду повернувся лікар-реабілітолог Олег Чернецький, який з нами співпрацював сім років. Він хороший фахівець, професіонал своєї справи. За потреби будемо залучати і реабілітолога-масажиста Віталія Шумського. Тому, за медичну ланку в «Енергії» сьогодні ми також спокійні.

– Коли команда виходить з відпустки?
– Можна сказати, що з 14 липня, адже цього дня сім наших гравців вилітають у Португалію в складі команди «Львівської політехніки» на Чемпіонат Європи серед студентів, який відбудеться у місті Брага. На цей турнір викликані Назар Войтович, Олег Легендзевич, Олег Гасюк, Віталій Ковальчук, Андрій Ременець, Мар’ян Пелех та Ігор Марциняк — тобто основа команди їде на європейську першість. Це дуже престижно для нашого клубу.

– Які заходи заплановані, аби належно підготуватись до старту чемпіонату?
– Решта наших гравців зберуться у Львові з 17 липня: будуть контрольні матчі, селекційна робота, перегляд кандидатів.  З 24 липня команда буде у повному складі і протягом п’яти днів має пройти медогляд.

А 29 липня традиційно вирушаємо в Шацьк на тренувальні збори, які триватимуть до 6 серпня. Далі на кілька днів заходимо в зал, у Палац спорту «Галичина», щоб вже «відчути» паркет.

Потім у наших планах, погоджених з Президентом клубу Володимиром Матвіїшиним, міжнародний турнір у Білорусі, в місті Гомелі, який триватиме 14-17 серпня. Тут зберуться доволі сильні команди: білоруська «Сталіца», естонська «СМСРАХА», вірменський «ЛЕО», київський «ХІТ».  Окрім цього, маємо домовленість зіграти ще додатковий товариський поєдинок з «ВРЗ». На турнір у Білорусь ми будемо брати лише тих гравців, які готуватимуться до старту у Чемпіонаті України.

Далі, 29-31 серпня, запланований десятий ювілейний міжнародний турнір «Кубок Львівщини 2019». Очікуємо участь восьми команд з Білорусі, Польщі та України. Тут також перевірятимемо основну обойму гравців.

Завершальна підготовка буде у Львові з 3 до 13 вересня, плануємо провести ще один товариський поєдинок. А з 14 вересня розпочинається сезон.

– Чи можна детальніше, які команди вже підтвердили участь у «Lviv Open Cup 2019»?
– Крім «Енергії» у турнірі братимуть участь херсонський «Продексім», «Кардинал-Рівне», житомирський «ІнБев/НПУ», усне підтвердження маємо від одеського «Епіцентру», ведемо переговори з двома білоруськими командами – чемпіоном «Сталіцею» та срібним призером «ВРЗ», а також польською «Любавою», яка вийшла в Екстра-клясу. Також цікавляться турніром «АРПИ Запоріжжя» та сумська команда «Food Centre-СумДУ». Остаточний склад вісімки учасників буде відомий після 20 липня. Турнір очікується хороший, тож користуючись нагодою запрошуємо вболівальників.

– Чи є інформація, яким буде формат Екстра-ліги 2019/2020?
– Планується, що в чемпіонаті буде десять команд. Наскільки мені відомо, дев’ять команд, які були у минулому сезоні, окрім «Титану», мають залишитись. А десятою командою стане «Food Centre-СумДУ», адже вони зайняли друге прохідне місце у Першій лізі. Днями сумський клуб підтвердив наміри виступати в Екстра-лізі. 

Окрім цього, у новому сезоні можливе повернення до плей-оф – при опитуванні більшість клубів виступили за такий формат чемпіонату. Очікуємо офіційної інформації з цього приводу.

За матеріалами офіційного сайту ФК «Енергія» (Львів)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.