15 липня у португальській Бразі відбулась церемонія жеребкування групового етапу чемпіонату Європи серед університетів. Зазначимо, що цього річ за звання найкращої студентської команди Європи боротимуться сімнадцять чоловічих команд (про жіночі поговоримо трохи згодом). Серед них – і дві українські. А саме – ХНУ ім. Каразіна та НУ «Львівська політехніка». Але перед тим, як ознайомитися з суперниками наших команд, треба згадати про цьогорічну формулу турніру.

Сімнадцять команд поділені на п’ять груп, у трьох з них буде по три команди, а у двох – по чотири. До «основного» чвертьфіналу проходитимуть п’ять переможців груп та три найкращі серед тих, що посядуть другі місця у своїх групах. Решта команд гратиме у втішному турнірі за 9-17 місця. Що стосується наших команд, то у них жереб був цікавий і водночас складний. Зокрема, «Львівській політехніці» доведеться зіграти з господарями змагань, університет Міньйо, чия команда традиційно є одним з фаворитом змагань. Ще одним суперником львів’ян буде французька команда з університету Шампань. А от суперниками ХНУ ім. Каразіна будуть студенти з Осієка, а також португальський університет Лейрія та університет Ізраїля. Пропонуємо Вашій увазі склади всіх груп.

Група «А»
Університет Міньйо (Португалія)

Університет Шампань (Франція)
НУ «Львівська політехніка» (Україна)

Група «В»
Університет Санкт-Петербурга (Росія)
Норвезький університет (Норвегія)
Університет Камеріно (Італія) 

Група «С»
Університет Хаена (Іспанія)
Університет Варшави (Польща)
Університет Мюнстера (Німеччина)

Група «D»
Університет Осієка (Хорватія)
ХНУ ім. Каразіна (Україна)
Університет Лейрія (Португалія)
Університет Ізраїля (Ізраїль)

Група «Е»
Університет Коімбри (Португалія)
Університет Тбілісі (Грузія)
Університет Малаги (Іспанія)
Університет Кіля (Німеччина)

Зазначимо, що свої перші ігри на цьому турнірі проведуть 16 липня. Харків’яни зіграють з університетом Лейрія о 14.00 за київським часом, а львів’яни о 16.00 за Києвом зіграють з університетом Шампань.

Нагадаємо, що чемпіонат Європи серед університетів триватиме до 23 липня.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.