Поєдинок команди ХНУ ім. Каразіна проти університету Варшави очікувався з нетерпінням. Все-таки, дуже хотілося б, щоб представник України опинився у четвірці найсильніших університетських команд Європи. І «каразінці» практично одразу взялися за виконання цієї задачі. Однак, про це – трохи нижче. Перш за все, звернемо увагу на зміни, які стались у складі харків’ян у порівнянні з матчем проти ізраїльтян. А зміна була лише одна – у ворота повернувся Панішев. Стартова та друга четвірка залишились такими ж, як і були у попередній грі. Що стосується Владислава Моспана, який у попередньому поєдинку не брав участі через ушкодження, то тепер він зіграв лише кілька останніх хвилин.

Сама ж гра, як ми вже сказали, одразу була взята «каразінцями» під контроль. Щоправда, забити швидкий гол підопічні Віталія Чернишова не змогли. За що отримали відповідь у вигляді кількох моментів від поляків, після яких Панішев був змушений вступати у гру. Однак, незважаючи на це, все-таки гра показувала, що харків’яни мали більше варіантів як для розвитку своїх атак, так і для їх завершення. Тому, і не дивно, що біля воріт Ласецького було гарячіше. Але довгий час кількість моментів не переходила у якість. І лише на екваторі першого тайму Пугач потужним ударом таки відкрив рахунок. Далі – більше. За короткий проміжок часу українці змогли забити ще два м’ячі у ворота поляків, які не знали, що робити. Не допоміг їм і тайм-аут, який був взятий ще після першого пропущеного голу. Хоча все-таки на 16-й хвилині варшавцям таки вдалося скоротити своє відставання в рахунку. Але до цього призвів дуже сумнівний пенальті. Річ у тім, що в епізоді, який був перед цим, Панішев, як справжній воротар, забрав м’яч до своїх рук, ліквідовуючи потенційну небезпеку своїм воротам. Але тут у нього на швидкості врізався суперник, який хотів заволодіти м’ячем. І замість того, щоб показати фол в атаці та жовту картку поляку, арбітр поставив «точку» та дав «гірчичник» нашому воротареві. А вже потім Панішев не зміг парирувати 6-метровий. Тим не менш, справедливість було відновлено дуже швидко – вже за хвилину Лебідь зробив рахунок 4:1, з яким команди і пішли на перерву.

Варто також зазначити, що у поляків далеко не все виходило при грі у рівних складах. Тому, наші північно-західні сусіди вже у першому таймі шукали можливість зіграти з п’ятим та реалізувати штучну більшість. Проте, це у них не виходило. Не завжди ї вдавалось якісно розіграти п’ятого і у другому таймі. До того ж, їм ще подекуди доводилось захищатись, адже бажання «каразінців» збільшити свою перевагу нікуди не зникло. Більше того – підопічним Віталія Чернишова таки вдавалося втілити свою перевагу у забиті м’ячі. Щоправда, і поляки все-таки змусили Панішева одного разу дістати м’яч з сітки своїх воріт. Але різниця у класі команд все-таки була відчутною, і важко було сподіватись на те, що поляки зможуть створити «камбек». Єдине, що їм вдалося зробити, так це залишити останнє слово у грі за собою, коли за рахунку 7:2 на користь ХНУ ім. Каразіна у ворота, які вже захищав Козлов, забив уродженець Луцька Денис Ліфанов. Тоді наставник харків’ян вже випускав гравців, які не мали багато ігрового часу, зокрема і Моспана.

Таким чином, харків’яни перемогли з рахунком 7:3, і тепер у півфіналі, який відбудеться 21 липня, наші співвітчизники зіграють з господарями змагань – командою університету Міньйо.  

ХНУ ім. Каразіна (Україна) – Університет Варшави (Польща) – 7:3
Голи ХНУ ім. Каразіна:
Пугач (2), Абакшин (2), Терентьєв, Лебідь, Масленніков

Склад ХНУ ім. Каразіна: Панішев (Козлов, 36) – Масленніков, Панасенко, Лебідь, Абакшин – Терентьєв, Васильєв, Книгін, Пугач – Моспан, Куделя

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.