Перед грою проти збірної Іспанії у стані збірної України було лише одне питання: чи зможе на цей поєдинок вийти Владислав Завертаний, який напередодні отримав ушкодження у матчі з Хорватією? Відповідь на це питання дала стартова четвірка «синьо-жовтих». По-перше – замість представника «Урагану» у стартовому квартеті з’явився «авангардівець» Нагорний. По-друге – з капітанською пов’язкою нашу команду вивів Бланк. Окрім того, зміни стались і на останньому рубежі. Віталій Одегов дав відпочити Гуйвану та довірив «пост № 1» Козлову. Деякі зміни відбулись і у другій четвірці. Залишалось тільки сподіватись, що ці зміни підуть лише на користь.

Гра прогнозовано почалася з домінування іспанської збірної. І вже скоро Козлову довелося вступати у гру – він двічі врятував свої ворота після ударів Повіля. Але третя спроба виявилась вдалою. Саме Повіль відгукнувся на розрізну передачу та змусив-таки капітулювати Козлова. І це був лише початок того домінування, яке потім було у збірної Іспанії. Фактично протягом десяти хвилин після того, як рахунок став 1:0 на користь «Червоної фурії», українцям не вдавалося не те, щоб бодай би щось створити біля воріт Наварро, а хоча б перейти на чужу половину майданчику – настільки очевидною була ігрова гегемонія піренейців на майданчику «Арени Риги». І при цьому ще добре, що рахунок на табло «Арени Риги» залишався таким же, як і після 3-ї хвилини – 1:0 на користь «Фурії рохи». Але на 16-й хвилині в українців з’явилася нагода організувати щось серйозне біля воріт Наварро – «синьо-жовті» заробили штрафний. Віталій Одегов тут же взяв тайм-аут, під час якого він розповів своїм підопічним, як треба розіграти цей «стандарт». Результатом цього тайм-аутк став класний удар Негели зі штрафного, з яким Наварро не впорався – 1:1. Після цього українці заграли набагато цікавіше, і навіть могли вийти вперед – Сенюк, на жаль, не зміг замкнути простріл Кваснія. Здавалося, що після цього українська команда реально зможе нав’язати боротьбу «Червоній фурії». Але сталося все трохи інакше. За 35 секунд до кінця першого тайму Волков порушив правила неподалік від власного штрафного майданчику. А оскільки це вже був шостий фол, то у ворота Козлова був призначений дабл-пенальті. І хоча наш голкіпер вгадав напрямок польоту м’яча після удару Переса, та відбити його не зміг. Ось так іспанці змогли забити «гол у роздягальню».

Як з’ясувалося згодом, це фактично був початок розгрому збірної України у другій 20-хвилинці. Все почалося з того, що на 23-й хвилині Волков не дограв до кінця з Пеньєю, який після прострілу з флангу забив третій м’яч у ворота Козлова. Далі – ще гірше. Той-таки Волков через кілька хвилин не дограв з Моліною, і той став автором четвертого голу у ворота збірної України. Але це ще був далеко не кінець, адже грати залишалось ще п’ятнадцять хвилин. З одного боку – цього часу достатньо для того, щоб спробувати взяти себе в руки та спробували відігратись. Але з іншого боку – іспанці вже відчули кураж та просто грали у своє задоволення, чекаючи на помилки своїх візаві. І вони не змусили себе довго чекати. Вже після екватору другого тайму рахунок став 5:1 на користь збірної Іспанії. Цього разу до голу призвів розіграш кутового. Адріан, якого абсолютно ніхто не прикрив на «п’ятачку», фактично впритул «розстріляв» Козлова. Можна сказати, що партія вже була виграна іспанцями. Але залишалось тільки дізнатись її остаточний результат. Проблема було в тому, що українцям треба було тепер намагатись або забити, або більше не пропускати. Річ у тім, що різниця м’ячів буде одним з важливих факторів за підсумками матчу нашої команди проти хорватів. Але про це трохи згодом. А поки що «синьо-жовті» намагались бодай би якось перейти на чужу половину майданчику, щоб спробувати бодай би ще один м’яч відіграти. Однак, у підопічних Віталія Одегова нічого не виходило. Хіба що можна згадати одну спробу у виконанні Сенюка.

А вже на передостанній хвилині поєдинку українцям знову довелося розпочинати з центра майданчику. Причиною цього став автогол Волкова. Після цього Віталій Одегов вирішив узяти тайм-аут та випустити п’ятого польового. Однак, розіграш зайвого гравця також відверто не пішов. До того ж, помилка при передачі в одному з епізодів та нечітка зміна між Козловим та Волковим призвела до сьомого взяття воріт збірної України. Пенья оформив дубль та встановив остаточний рахунок матчу – 7:1 на користь збірної Іспанії. Таким чином, іспанці забронювали собі путівку до півфіналу. А от чи буде там збірна України, ми дізнаємось 11 вересня після закінчення матчу між українцями та хорватами.   

Україна (U-19) – Іспанія (U-19) – 1:7
Голи:
Негела (16) – Повіль (3), Перес (20 – з 10-метрового), Пенья (23, 39), Моліна (25), Адріан (31), Волков (39 – автогол)

Україна (U-19): Козлов – Нагорний, Белан, Бланк, Волков – Сенюк, Меденець, Негела, Масевич – Квасній  
Іспанія (U-19): Наварро (Ресіо, 32) – Повіль, Серон, Перес, Адріан – Торрес, Гордільйо, Моліна, Майор – Пенья, Повеа, Маррон, Валле
Попередження: Волков (17) – Торрес (35)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.