На чемпіонаті Європи серед 19-річних настає пора найцікавіших поєдинків. А саме – півфіналів. За підсумками двох сьогоднішніх двобоїв визначаться дві команди, які зустрінуться у фіналі першого в історії юніорського Євро. Отже, не будемо відкладати все в довгу скриньку та пропонуємо Вашій увазі анонс двох матчів півфінальної стадії Євро (U-19).

Кривдники збірної України, хорвати, зустрінуться зі збірною Португалії. Ця команда впевнено виграла групу «А» і, відповідно, вийшла з першого місця. Безумовно, португальська збірна буде фаворитом у цій грі. Але якщо хорватські футзалісти гратимуть так само дисципліновано у захисті, якщо піймає кураж у воротах Чизмич, а попереду зможуть щось придумати Брліна, Мудроня та Сучич, то у «картатих» є хороші шанси як мінімум на те, щоб поборотися з піренейцями. Балканці по ходу цього чемпіонату показали, що їм, в принципі, легше грати другим номером, хоча у поєдинку з Іспанією цей фокус не зовсім і пройшов. Однак, хорватська «юніорка» все-таки показала себе як організована команда, і можемо передбачити, що португальській команді однозначно буде нелегко.

Та все ж таки ризикнемо передбачити: якщо збірна Португалії зробить ставку на швидкий гол і зможе її втілити у життя, то вона потім буде просто контролювати м’яч, чекаючи помилок від хорватських візаві. Але якщо ми хочемо інтригу в боротьбі за фінал, то, звичайно, тут бажаним варіантом був би перший гол саме у виконанні хорватів. Щоправда, на цьому континентальному форумі португальцям вже доводилось відіграватись, коли вони пропускали першими. Це було у поєдинку зі збірною Росії. Але ту гру співвітчизники Рікардіньйо переконливо виграли. Тому, навряд чи це стане для них сюрпризом. Тим не менш, хорватів не треба недооцінювати. Матч нашої збірної проти цієї балканської дружини це довів.

Португалія (U-19) – Хорватія (U-19)
12 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 17.00.

Арбітри: Хуан Галлардо (Іспанія), Ян Креста (Чехія), К’яра Перона (Італія)
Хронометрист: Інгус Пуріньш (Латвія)
Пряма трансляція: «UA: Перший»
Прогноз «5х5» – 3:1

Ще одна команда, яка на груповому етапі обіграла збірну України, зустрінеться з головною несподіванкою чемпіонату Європи серед 19-річних. Саме під таким соусом варто подавати матч між збірними Іспанії та Польщі. Для поляків, чий сам факт виходу до фінальної вісімки юніорського чемпіонату Європи вже називали несподіванкою, півфінал – це вже високе досягнення. І навіть якщо «Кадра» програє іспанцям, то її гравців за це ніхто не осудить, адже вони вже опинились у четвірці найкращих юніорських команд Європи, чого ніхто не чекав. Так само як ніхто не чекав, що поляки зможе зняти «скальп» з грізної збірної Росії. А сталося саме так. Тому, в цій грі можна передбачити, що поляки просто гратимуть у свій футзал, не думаючи про результат. Так, вони, звичайно, спробують ризикнути та позбавити фіналу головних фаворитів юніорського Євро. Але в цьому, якщо чесно, є великі сумніви.

Збірна Іспанії на даний момент є найрезультативнішою командою турніру. До того ж, вона, станом на даний момент, пропустила лише один м’яч (від Негели). Та й по грі іспанці суттєво переважають будь-яку з команд, яка потрапила до фінальної стадії юніорського Євро. Хіба що португальці в цьому плані можуть позмагатись, але не факт, що і вони зможуть зупинити ю «Червону фурію». Що ж тоді казати про збірну Польщі? Вочевидь, тут доля путівки до фіналу може бути вирішена вже у першому таймі. Можна, звичайно, сподіватись на якусь боротьбу від збірної Польщі, але занадто різні за класом ці команди. І, скоріше за все, це ми наочно побачимо на майданчику «Арени Риги».

Іспанія (U-19) – Польща (U-19)
12 вересня 2019 року. Латвія. Рига. «Арена Рига» – 20.00.
Арбітри: Кріштіано Сантуш (Португалія), Борислав Колев (Болгарія), Григорій Ошомков (Естонія)
Хронометрист: Ірина Веліканова (Росія)
Пряма трансляція: «UA: Перший»
Прогноз «5х5» – 4:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.