12 вересня на майданчику «Арени Риги» відбулись півфінальні поєдинки чемпіонату Європи серед 19-річних. І, незважаючи на перед матчеві розклади, маємо сказати, що майбутній фінал Євро (U-19) буде дуже непередбачуваним за складом його учасників. Втім, про все – по порядку.

Перший півфінал видався дуже непередбачуваним. Здавалося – португальці мали би підтверджувати статус фаворита гри, однак хорвати показали, що вони готові дати бій своїм грізним суперникам. Щоправда, португальці все-таки повели в рахунку, але це сталося вже у середині другого тайму. На що хорвати відповіли розіграшем п’ятого польового гравця ближче до кінця другого тайму. І саме розіграш у форматі 5х4 приніс успіх балкарцям – відзначився Юрліна. І цей гол перевів гру в овертайми. А там розв’язка була ще цікавішою. Наприкінці першої додаткової 5-хвилинки португальці знову вийшли вперед після голу Уго Сілви. Але вже у другому екстра-таймі хорватській команді знову вдалося розіграти зайвого гравця, і рахунок став 2:2. В результаті доля путівки до фіналу була вирішена у серії післяматчевих пенальті. А там усе вирішив єдиний промах португальців під час вирішального удару. У підсумку хорвати перемогли у серії 6-метрових та несподівано для всіх вийшли у фінал. Юніорського Євро.  

Португалія (U-19) – Хорватія (U-19) – 2:2 (по пенальті – 2:3)
Голи:
Коке (30), Чува (45) – Юрліна (39), Вукелич (48)

Попередження: Севіу Марселу (3), Уго Сілва (46) – Папац (10), Радай (39), Чизмич (46), Вукелич (49)

У другому півфіналі все було більш-менш було передбачено. Хоча поляки і відкрили рахунок у грі, та скоро іспанці змогли схилити шальки терезів на свою користь. Ключовим став гол Переса з пенальті незадовго до кінця першого тайму за рахунку 1:1. А вже трохи згодом після початку другої половини гри Дель Піно збільшив перевагу «Червоної фурії» до двох м’ячів. І це стало вирішальним фактором остаточної перемоги піренейців у другому півфіналі.  

Іспанія (U-19) – Польща (U-19) – 3:1
Голи:
Майор (14), Перес (18 – з 6-метрового), Дель Піно (24) – Палонек (12)

Попередження: Боровик (7), Прокоп (15), Матленга (29), Матрас (39)

Таким чином, у фіналі юніорського Євро зіграють збірні Хорватії та Іспанії. Цей матч відбудеться 14 вересня. Початок о 20.00 за київським часом. Також зазначимо, що оскільки поєдинок за третє місце у Регламенті змагань не передбачений, то збірні Португалії та Польщі автоматично стали бронзовими призерами юніорського чемпіонату Європи.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА  

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.