Ох, і дата була обрана для першого матчу нового чемпіонату FAVBET-Екстра-ліги – п’ятниця, 13 вересня. Звучить трохи містично, чи не так? Але сподіваємось, що така містична дата ніяким чином не вплине на сам поєдинок. Хоча якщо одна з команд не здобуде очок у цій грі, то, мабуть, можна буде казати, що це фактор «п’ятниці, 13-го». Але це, звичайно, можна розцінити як невеличкий гумористичний відступ.

А якщо серйозно, то треба одразу зазначити, що «Ураган» та «Епіцентр К Авангард» у першому турі мали зустрітись в Одесі. Однак, за обопільної згоди сторін, цей поєдинок перенесли в Івано-Франківськ. Тому, новий чемпіонат розпочнеться саме на паркеті івано-франківського Коледжу фізвиховання. Тільки тут є інший момент про те, що чемпіонат стартує у п’ятницю. Але після того, як «Ураган» виграв у матчі за FAVBET-Суперкубок України, є варіант, що навіть у п’ятницю вболівальники «драконів» прийдуть підтримати свою команду, а заодно і привітати її з першим трофеєм нового сезону.

Про «Ураган» ми заговорили не просто так. Безумовно, після перемоги в матчі за FAVBET-Суперкубок України над «Продексімом» з рахунком 7:0, «Ураган» зараз перебуває на коні. До того ж, «ураганівці» гратимуть свій перший матч нового чемпіонату вдома. А якщо врахувати, що у минулому сезоні «Ураган» повернув собі реноме «домашньої» команди, то можна передбачити, що і зараз підопічні Максима Павленка будуть підтримувати цей статус. Тому, одеським «будівельникам» однозначно буде непросто. Тим більше, що у прикарпатців, як показала гра в Черкасах, дуже потужно працюють навіть не дві, а три четвірки, і від кожної з них можна чекати небезпеки. До того ж, «ураганівці», скоріше за все, будуть робити ставку на швидкий гол, щоб надалі контролювати гру, а, по можливості, і спробувати розвинути свою перевагу.

На що в такому випадку сподіватись одеситам? По-перше – на вдалу гру своїх лідерів. Міжсезоння показало, що гра «будівельників» будуватиметься навколо Вершиніна, Теряєва, Остапчука і, можливо, Соцького. І якщо стосовно Вершиніна все зрозуміло, адже він вже встиг пограти за кордоном, а Остапчук саме в плані лідерських якостей зарекомендував себе з гарного боку, то стосовно Теряєва та Соцького, мабуть, треба пояснити. Теряєв свого часу був найкращим бомбардиром чемпіонату України (U-19) у Харкові. І зараз він поступово починає показувати свій бомбардирський хист. Що стосується Соцького, то цей гравець виконує хороший об’єм роботи, і це – одна з його чеснот. Тому, не треба дивуватись, якщо у Дениса буде високий відсоток зробленої чорнової роботи. Для «Епіцентра К Авангарда» у грі з таким суперником, як «Ураган», такі гравці зайвими е будуть. По-друге – одесити, в принципі, у цьому сезоні теоретично мають додати в усіх компонентах гри, і навряд чи комусь з команд FAVBET-Екстра-ліги буде легко грати з одеситами. І по-третє – цей поєдинок має стати офіційним дебютом у FAVBET-Екстра-лізі нового наставника “будівельників» – Романа Смирнова. Цей фахівець свого часу добре зарекомендував себе у якості тренера іншого одеського клубу – «МКВ». Тому, буде цікаво подивитись на дебют Смирнова на новому для себе рівні. І, відповідно, цікаво буде подивитись, як у цьому сезоні «Епіцентр К Авангард» гратиме під керівництвом цього фахівця.

Отже, чемпіонат FAVBET-Екстра-ліги вже вийшов на старт. Залишається тільки дочекатися старту свистка у першому матчі стартового туру, і довгий футзальний марафон можна оголосити відкритим.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса)
13 вересня 2019 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 15.00.
Арбітри: Б. Кіндій (Розділ), О. Хомич (Луцьк), Т. Дем’янчук (Івано-Франківськ)
Хронометрист: П. Липецький (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: С. Дребужан (Мукачеве)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 4:1

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.