Стартовий матч нового чемпіонату України в Івано-Франківську хоч і не зібрав аншлаг, оскільки гра все-таки проходила у будній день, проте все-таки без уваги глядачів не залишився. Тому, на трибунах манежу Коледжу фізвиховання було, кому підтримувати обидві команди. Але, ясна річ, майже всі підтримували «Ураган».

Сам же «Ураган» намагався віддячити тим вболівальникам, які прийшли, але ставка на швидкий гол не спрацювала. Скоріше, навпаки. «Ураганівці» самі ледь не пропустили після штрафного, призначеного за фол Кордоби проти Гірки. Але Колток впорався з ударом Вершиніна. Трохи згодом той-таки Вершинін мав ще один дуже хороший момент, проте він не зміг переграти голкіпера «Урагану», який вчасно звузив кут обстрілу. І це, по суті, були єдині моменти у одеської команди у першому таймі, оскільки більше м’ячем володів «Ураган». І не дивно, що біля воріт Зеленчука було більше небезпечних моментів. Тому, подекуди голкіперу гостей доводилося вступати у гру. Але на 11-й хвилині Зеленчук все-таки був змушений витягати м’яч з сітки своїх воріт. Це сталося після того, як Когут замкнув силовий простріл Кордоби. Трохи згодом міг відзначитись Федюк, але його постріл влучив у поперечину. Загалом треба сказати, що протягом першого тайму каркас воріт тричі рятував «Епіцентр К Авангард» від голу. Але на 14-й хвилині ніщо не допомогло одеситам втримати Микитюка, який розпочав комбінацію своєї команди і завершив її потужним ударом. Таким чином, Микитюк зробив собі гарний подарунок на свій день народження. «Ураган» міг ще більше забити у ворота «будівельників», але до перерви м’ячі у ворота Зеленчука більше не влітали.

А на початку другого тайму «Ураган» фактично вирішив долю матчу. Все почалося з того, що на 22-й хвилині у ворота гостей з Одеси був призначений пенальті за фол Костянтина Бондаренка проти Кордоби. Цей 6-метровий реалізував Микитюк. А трохи згодом Абакшин та Кузь довели перевагу «драконів» до 5:0. По суті, на 25-й хвилині інтрига вже фактично вмерла. Щоправда, за кілька хвилин Сандул все-таки зміг відіграти один м’яч. А ще за кілька миттєвостей одесити почали грати з п’ятим. Так, вони кілька разів намагались ще раз забити спочатку Колтку, а потім Кардашу. Однак, скоріше вони могли ще неодноразово пропустити у свої ворота. Зрештою, ближче до фінальної сирени темп гри почав поступово вщухати. А наприкінці поєдинку Абакшин своїми двома голами встановив остаточний рахунок – 7:1 на користь «Урагану», який блискуче розпочав новий сезон.  

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса) – 7:1
Голи:
Когут (11), Микитюк (14, 22 – з 6-метрового), Абакшин (23, 39, 40), Кузь (25) – Сандул (28)

«Ураган»: Колток (Кардаш, 31) – Федюк, Кордоба, Фаренюк, Когут – Шеремета, Микитюк, Лебідь, Абакшин – Коваль, Мануйленко, Радевич, Кузь
«Епіцентр К Авангард»: Зеленчук – Вершинін, К. Бондаренко, Гірка, Дрозд – Соцький, Свиридов, Теряєв, Леонов – Сандул
Попередження: Кордоба (3) – Вершинін (27), Дрозд (35)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.