На старті фінального поєдинку юніорського чемпіонату Європи хорвати спробували показати своїм іспанським візаві, що цього разу буде інша гра, ніж у попередньому поєдинку між цими командами. І це підтвердив перший небезпечний момент, який створив Мудроня. Він же трохи згодом мав ще один момент, але тепер він пробив вище воріт. Хто знає, як би далі склалася гра, якби Мудроня все-таки забив. А так на 6-й хвилині хорватам довелося починати з центру майданчику після того, як іспанці розіграли кутовий, і Майор відкрив рахунок. Після цього психологічна перевага, безумовно, була у гравців «Червоної фурії». І вони після забитого м’яча заграли більш розкуто. Ця розкутість у діях іспанських футзалістів, вочевидь, виводила з себе хорватів, які іноді фолили та дуже емоційно реагували, які відбувались на майданчику.

Втім, на 13-й хвилині самі хорвати змусили сфолити своїх візаві. Вукелич намагався втікти від Торреса, який відверто притримував хорватського гравця. В результаті у ворота Наварро був призначений штрафний, а сам Торрес отримав жовту картку. І саме з цього штрафного хорватам вдалося зрівняти рахунок – Наварро не зміг впоратися з потужним дальнім ударом Мужара. Здавалося, що після цього ситуація на майданчику зміниться. Але вже незабаром Адріан вивів іспанську збірну знову вперед. І знову хорватам треба було відіграватись. Більше того – вони почали намагатись розігрувати п’ятого польового. Однак, іспанці грамотно закривали всі можливі зони для можливого розвитку атак. А коли незадовго до кінця першого тайму Моліна підключився до атаки, яку створив Адріан, і зробив рахунок 3:1, то положення хорватів стало близьким до критичного. Однак, як показали подальші події, це були далеко не останні проблеми для «картатих». За 28 секунд до перерви у ворота балканців був призначений 10-метровий, який чітко реалізував Перес. Погодьтесь, 4:1 для фінального поєдинку, а тим більше – для його першого тайму – це вже занадто…

Після перерви хорватам треба було спробувати просто почати грати у свою гру, без уваги на результат. А там, можливо, і іспанці розслабилися б, і тоді можна було би зробити бодай би щось для того, щоб відновити інтригу. Однак, голи Адріана та Повіля практично на початку другої 20-хвилинки фактично звели нанівець усі гіпотетичні шанси хорватів на бодай би якесь відновлення інтриги. Фактично рахунок 6:1 розставив усі крапки над «і» в цьому поєдинку.

По суті, після того, як рахунок став 6:1 на користь збірної Іспанії, гра остаточно заспокоїлась. Хоча могли ще піренейці збільшити свою перевагу, але Моліні та Адріану забити не вдалося. Обидві команди вже догравали поєдинок, і на майданчику «Арени Риги» вже більше грали резервісти. І в такому спокійному темпі гра дійшла до фінальної сирени, яка сповістила, що юніорська збірна Іспанії стала першим чемпіоном Європи серед 19-річних.   

Хорватія (U-19) – Іспанія (U-19) – 1:6
Голи:
Мужар (13) – Майор (6), Адріан (15, 24), Моліна (19), Перес (20 – з 10-метрового), Повіль (23)

Хорватія (U-19): Чизмич (Радай, 35) – Мудроня, Юрліна, Сучич, Мужар – Хрстич, Цвишич, Петрушич, Вукелич – Рендич, Папац
Іспанія (U-19): Наварро (Ресіо, 33) – Торрес, Моліна, Адріан, Майор – Пенья, Серон, Повіль, Гордільйо – Перес, Повеа, Валле, Маррон
Попередження:  Юрліна (20) – Торрес (13), Гордільйо (33) 

Збірна Іспанії (U-19) – перший чемпіон Європи серед 19-річних.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: УЄФА

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.