Поєдинок між «Кардиналом» та «Соколом» зібрав на трибунах багато представників місцевої влади. До того ж, і простих вболівальників було багато – під час першого тайму на трибунах спорткомплексу ДЮСШ-4 вже не було жодного вільного місця. Всі хотіли побачити першу перемогу «кардиналів» у новому сезоні. Не залишились осторонь і «ультрас», які вивісили на своєму секторі банер «Настав час забрати те, що наше». Вочевидь, мова йде про один з комплектів нагород FAVBET Екстра-ліги.  

Сама ж гра розпочалася з небезпечного моменту біля воріт Сиріцького у виконанні Греся. Хмельниччани намагались застосовувати високий пресинг, чекали на помилки від своїх візаві. Однак, рівненськи футзалістам вдалося перебороти цей стартовий натиск «соколят» та відвести гру від своїх воріт. А коли на майданчик вийшла друга четвірка, то вона практично одразу організувала гол. Точніше, його організував Лисенко, який зробив сольний рейд, а потім віддав передачу на «п’ятачок», де Горпинич і переправив м’яч у ворота Шевченка. Взагалі треба сказати, що друга четвірка «кардиналів» виділялася своєю активністю. Особливо варто виділити Кручка та Лисенка, які були моторами цього квартету.

А що ж «Сокіл»? Підопічні Романа Ковальчика змогли відійти від пропущеного голу та створити кілька моментів біля воріт Сиріцького. Зокрема, зрівняти рахунок намагались той же Гресь (один з найактивніших гравців «Сокола» в цій грі, а у першому таймі – особливо), Абзалов та Бабак. Однак, голкіпер «кардиналів» у першому таймі не мав наміру пропускати, хоча у деяких епізодах і грав ризиковано. Але за цей ризик він не був покараний гравцями у малиновій формі.

Під кінець першого тайму знову активізувався «Кардинал». І знову активні дії Кручка, Лисенка, Басича могли привести до «гола в роздягальню». Однак, на щастя для «соколят», і на жаль для «кардиналів», цього не сталося. А це означало, що мінімальний рахунок 1:0 давав надію подолянам виправити своє становище вже у другій 20-хвилинці.    

Майже одразу після початку другого тайму рівнянам вдалося подвоїти свою перевагу в рахунку. Це зробив Салтанов, який підтвердив реноме головного бомбардира нинішнього «Кардинала». Після цього «кардинали» мали ще кілька нагод для того, щоб збільшити свою перевагу. Зокрема, двічі міг забивати Кручок, якому не щастило у завершальній стадії атак. Можливо якби він забив бодай би один свій момент, то міг би на 90 % зняти питання про переможця. А так – з’явився шанс для «Сокола» якимось чином виправити ситуацію. І незадовго до екватора другого тайму «соколятам» вдалася втілити одну непогану атаку в гол.

Після цього «Сокіл» трохи ожив. Він скористався тим, що «кардинали» трохи розслабились, і почали шукати можливості для того, щоб зрівняти рахунок. Однак, у рівних складах це зробити не вдавалось, тому Роман Ковальчик перейшов на гру з п’ятим польовим. Подоляни намагались знайти шпарину в обороні рівнян та змусити Сиріцького капітулювати, проте, незважаючи на їх зусилля, гравцям «Кардинала» вдавалося втримувати свою мінімальну перевагу. І, зрештою, підопічним Станіслава Гончаренка це вдалося зробити.  

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Сокіл» (Хмельницький) – 2:1
Голи:
Горпинич (4), Салтанов (21) – Бабак (29)

«Кардинал-Рівне»: Сиріцький – Поночовний, Салтанов, Мілінькій, Ардашников – Лисенко, Басич, Горпинич, Кручок – Кравчук
«Сокіл»: Шевченко – Гресь, Хамдамов, Сорока, Кручек – Бабак, Первєєв, Абзалов, Черниш – Подлюк, Токар
Попередження: Ардашников (27) – Подлюк (19), Токар (24), Хамдамов (26), Гресь (32)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Роман ЦУПРУК

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.