Старт матчу між «Бенфікою» та «Продексімом» був за португальською командою. Про це свідчить той факт, що підопічні Жоела Роші практично одразу взяли ініціативу в свої руки. Більше того – у Робіньйо були дві небезпечні нагоди, але Ципун впорався з двома дальніми ударами «десятки» «орлів». Щоправда, «Продексім» на це теж встиг відповісти своїм моментом, але Зваричу не вдалося змусити Ронкальйо витягати м’яч з сімки своїх воріт. Сам же Ронкальйо скоро ледь не забив у ворота Ципуна, підключившись п’ятим, але його удар не став результативним. Одразу скажемо, що у цій грі бразильський голкіпер «Бенфіки» часто підключався до атак своєї команди, але це не завжди приносило дивіденди лісабонцям. У той же час гравцям «Продексіма» вдалося вистояти під час стартових атак «Бенфіки», і це дало змогу підопічним Хаві Родрігеса не тільки трохи відтягти гру від воріт Ципуна, а й шукати можливості для створення власних небезпечних моментів. Зокрема, мали нагоди для того, щоб відзначитись, Волянюк, Корсун, Білоцерківець. Більше того – м’яч навіть побував у воротах Ронкальйо в одному з епізодів, але оскільки м’яч після прострілу Ланка з ауту нікого з гравців не зачепив, то, відповідно, гол не був зарахований.

На це «Бенфіка» відповіла підвищенням своєї активності після екватору першого тайму. Відповідно, у Ципуна додалась робота. Однак, наш голкіпер у кількох епізодах виручив свою команду, і завдяки цьому рахунок на табло арени «Де Брес» довгий час залишався нічийним. Та все-таки на 17-й хвилині «орли» змусили Ципуна дістати м’яч з сітки власних воріт. Гольову атаку розпочав Ронкальйо, який віддав пас на Робіньйо, а той зробив класну розрізну передачу в штрафний майданчик, де ніким не прикритий Фернандіньйо в дотик переправив м’яч у ворота Ципуна.

Так рахунок став 1:0 на користь підопічних Жоела Роші. Але варто віддати належне гравцям «Продексіма», які не дали своїм португальським візаві можливості розвинути свою перевагу ще до сирени на перерву. Відповідно, мінімальна перевага «орлів» залишала чемпіонам України шанси на результативну відповідь. Але ці плани підопічні Хаві Родрігеса були змушені відкласти на другий тайм.

Після перерви «Бенфіка» спробувала одразу розіграти п’ятого, підключивши до гри Ронкальйо. Однак, розіграш зайвого гравця не приніс «орлам» якихось дивідендів. У відповідь на це «Продексім» мав хороший момент, проте не забив Волянюк. Але це, як виявилось, тільки відтермінувало взяття воріт Ронкальйо. Корсун вивів Зварича на ударну позицію, і Михайло підтвердив свій бомбардирський хист, зрівнявши рахунок у грі. Звичайно, такий перебіг подій навряд чи влаштовував «Бенфіку», яка вважалась фаворитом цієї гри. І підопічні Жоела Роші, звісно, намагались одразу спробували повернути свою перевагу в рахунку. Однак, Савенко, який у другому таймі захищав ворота «мельників», кілька разів рятував своїх партнерів від неприємностей. Хоча іноді були моменти, коли Савенко вже не міг допомогти, але йому допомагали польові гравці, як це було, наприклад, на 32-й хвилині, коли Шагінья ніби-то вже залишив Савенка поза справами, але Ланко розрядив ситуацію. Трохи важче «мельникам» стало грати після того, як у їх пасиві з’явився п’ятий командний фол. Але варто віддати належне підопічним Хаві Родрігеса, які все-таки намагались грати в обороні більш-менш дисципліновано, а у воротах надійно діяв Савенко.

При цьому, ніяк не можна сказати, що «Продексім» лише захищався. Він подекуди і атакував. Зокрема, хороші моменти малі ті ж самі Корсун, Зварич, Волянюк. А найперспективнішу нагоду мав Білоцерківець, який вийшов на побачення з Ронкальйо, однак зробив не зовсім вдалий фінт, внаслідок чого не зміг зробити рахунок 2:1 на користь «Продексіма». Однак, хто знає, як би надалі розвивались події, якби на 34-й хвилині арбітри призначили пенальті у ворота «Бенфіки» після того, як Роніньйо організував сольний рейд до штрафного майданчику «орлів», при цьому обігравши трьох суперників, але у самому ж таки штрафному він був збитий. Однак, арбітри пенальті не дали. Ближче до кінця гри португальська команда почала ризикувати, намагаючись вирвати для себе перемогу. Відповідно, Ронкальйо почав підключатись п’ятим. Але це могло як мінімум двічі привести до неприємностей для «червоно-білих». Принаймні, двічі міг вразити ворота Корсун. В одному з епізодів йому забракло точності, а в іншому ворота «Бенфіки» врятувала поперечина. Також сюди можна додати й удар Савенка, який також намагався поцілити у порожню «рамку», але цього разу Ронкальйо встиг врятувати свої ворота.  

За п’ятнадцять секунд до фінальної сирени Хаві Родрігес взяв тайм-аут, щоб пояснити своїм підопічним, як треба відіграти цей останній проміжок ігрового часу і, можливо, спробувати забити. Однак, «мельники» не змогли втілити у життя задумки свого наставника. Зате Ронкальйо цілком реально міг принести перемогу «Бенфіці» за сім секунд до кінця гри, проте його постріл виявився невлучним.

Отже, фінальна сирена зафіксувала рахунок 1:1. В принципі, це непоганий результат, перш за все для «Продексіма». І ця гра показала, що «Продексім» може на рівних боротися з такими командами, як «Бенфіка». Окрім того, ця нічия дає «мельникам» непогані перспективи на майбутнє. Однак, не забуваємо, що вже 10 жовтня херсонцям доведеться зіграти з господарями майданчику – бельгійським «Халле-Гооїком».

«Бенфіка» (Португалія) – «Продексім» (Україна) – 1:1
Голи:
Фернандіньйо (17) – Зварич (24)

«Бенфіка»: Ронкальйо – Шагінья, Андре Коельйо, Робіньйо, Фернандіньйо – Бруно Коельйо, Драслер, Тьяго Бріту, Фітс – Хенмі, Фабіу Сесіліу
«Продексім»: Ципун (Савенко, 21) – Скорий, Даніель, Роніньйо, Волянюк – Корсун, Зварич, Шотурма, Білоцерківець – Ланко, Д. Сорокін, Давід, Бессалов
Попередження: Фітс (28) – Даніель (31), Шотурма (34)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: СК «Бенфіка» (Португалія)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.