Сьогодні чинний чемпіон України, херсонський «Продексім», стартує в Основному раунді Ліги чемпіонів. І одразу херсонці розпочнуть свої європейські «пригоди» (точніше, шлях до трофею) поєдинком проти головного фаворита групи 2 – лісабонської «Бенфіки». Не варто зайвий раз представляти цю команду. Вона завжди є фаворитом у всіх змаганнях, у яких бере участь. І Ліга чемпіонів не є винятком. До того ж, підопічні Жоела Роші вже зараз вважаються одними з претендентів на потрапляння до «Фіналу чотирьох». Чи зможе «Продексім» втрутитись у плани «орлів»? Ось це питання, насправді, дуже цікаве.

Після того, як «Продексім» зіграв у рамках FAVBET Екстра-ліги з «Ураганом» (2:2) доводилось чути думки, що «мельники» в деяких епізодах намагались економити сили, розуміючи, що скоро їм належить грати у Лізі чемпіонів. Але можна сказати одне: якби підопічні Хаві Родрігеса економили силу, то вони навряд чи грали би з «Ураганом» на повну силу. Адже у херсонців, безумовно, була своя мотивація здобути перемогу в Івано-Франківську. Скоріше, тут треба сказати наступне: такі ігри як раз потрібні перед стартом у єврокубках. Тут можна згадати слова Євгена Ривкіна після матчу «Локомотива» з «Енергією», коли він сказав, що нехай краще будуть такі складні поєдинки, ніж з аутсайдерами. І тут Євген Семенович мав рацію. Тому, будемо сподіватись, що цей згаданий матч з «Ураганом» все-таки дасть позитивний ефект. Тим більше, у херсонської команди є невеличкий «боржок» перед власними вболівальниками за минулий євросезон. Нагадаємо, що минулого року «Продексім» грав у сербському Крагуєваці та не зміг вийти з групи, поступившись своїм суперникам по квартету. Тоді командою керував Жоао Карлос Барбоза. Зараз «мельників» тренує Хаві Родрігес, і ми маємо право очікувати на те, що цього сезону таких провалів у Європі не буде. Свого часу цей іспанський фахівець зміг вивести у «Фінал чотирьох» Кубку УЄФА угорський «Дьйор», для якого це було найвище досягнення. Тому, сподіваємось, що сеньйор Родрігес зможе зробити щось подібне і з українською командою. Але спочатку треба подолати Основний раунд.

Що можна сказати про «Бенфіку»? Португальський гранд наразі очолює турнірну таблицю чемпіонату Португалії. В останньому турі перед Лігою чемпіонів підопічні Жоела Роші здолали «Портімоненсе» з рахунком 7:0. Тобто, «орли» забезпечили собі гарний настрій перед відльотом до Бельгії. На кого треба звернути увагу в цьому складі «червоно-білих»? Перш за все, на Робіньйо, який є беззаперечним лідером лісабонської команди. Також важливими гравцями цієї команди є Бруно Коельйо, Андре Коельйо, Фабіу Сесіліу та Фернандіньйо. Від кожного з цих футзалістів треба чекати небезпечних дій. І тут важливо зрозуміти, як Хаві Родрігес шукатиме протидію цим гравцям «Бенфіки». Безумовно, він щось придумає, і залишається лише сподіватись, що ці задумки іспанського тренера «мельників» допоможуть нашій команді як мінімум зіграти з «Бенфікою» на рівних. «Бенфіка» не безгрішна, особливо в обороні. Варто лише згадати про ті проблеми, які мали «орли» у захисті під час матчу за Суперкубок Португалії проти «Спортінга» (щоправда, нещодавно підопічні Жоела Роші взяли більш ніж переконливий реванш). Можна також згадати і стартовий матч чемпіонату Португалії проти «Електрико», де «Бенфіка» ледь врятувалась. Тому, португальська команда може помилятись. І цими помилками треба вміти скористатись.

Отже, з такими надіями «Продексім» входить у новий євросезон. Чи складно починати груповий раунд поєдинком проти одного з фаворитів турніру? Складно. Але це лише перша гра. Далі має бути трохи легше (принаймні, надія на це є).

«Бенфіка» (Португалія) – «Продексім» (Україна)
9 жовтня 2019 року. Бельгія. Халле. «Де Брес» – 18.30.
Арбітри:  Моше Бохбот (Ізраїль), Віктор Бугенко (Молдова), Даміан Ярухевич (Польща)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.