Поки у чемпіонаті була пауза, пов’язана з матчами збірної України, «ІнБев» та «Епіцентр К Авангард» не витрачали часу дарма та намагались витратити його з користю. А якщо бути точнішим, то в обох команд був час для того, щоб ретельно підготуватись до очної зустрічі та проаналізувати ті невдачі, які були до цього моменту. Тому, до очної зустрічі у Житомирі «ІнБев» та «Епіцентр К Авангард» мають підійти більш-менш свіжими, якщо можна так сказати, і, бажано, з новими ідеями та розумінням того, як їм треба рухатись далі.

Якщо подивитись на те, як команди стартували у чемпіонаті, то складно сказати, у кого старт виявився кращим. З одного боку – «ІнБев» відверто приємно порадував своїх вболівальників перемогою над «Енергією». Але потім не було продовження саме такого, якого хотілося б житомирській команді. В результаті «пивовари» зараз лише на одне очко випереджають одеських «будівельників». І невідомо, кому це більше на руку – «ІнБеву», який гратиме вдома, чи «Епіцентру К Авангарду», який цілком реально може в разі перемоги над житомирянами втрутитись у суперечку за топ-шістку. Тим більше, якщо враховувати той факт, що обидві команди приблизно рівні за класом (щоправда, підбір виконавців у «ІнБева» все-таки цікавіше, ніж у одеситів). Та все-таки «ІнБев» теоретично вважається фаворитом зустрічі між «Епіцентром К Авангардом». І це можна пояснити. По-перше – підопічні Михайла Соколовського гратимуть вдома. По-друге – як ми вже казали, підбір гравців дозволяє «ІнБеву» розраховувати на три очки в матчі з «будівельниками». Але є свої аргументи і у гостей. По-перше – одесити, як ми вже сказали, завдяки перемозі над «Food Centre-СумДУ» здобув перші три очки у сезоні, що тепер дозволяє поборотися за хоча б шосте «прохідне» місце, на яке, до речі, так само претендує «ІнБев». По-друге – враховуючи ті кадрові зміни, які зараз стались на тренерському містку «Food Centre-СумДУ», що може потім мати свої наслідки у вигляді набору очок сумчанами, одеситам зараз треба робити певний запас залікових балів. Те ж саме, до речі, стосується і «ІнБева». Тому, тут очікується серйозна битва, перемога в якій може серйозно допомогти одній з команд надалі у боротьбі за прохідне місце у шістці найкращих команд регулярного чемпіонату. Так що, стимули в обох команд є.

Треба розуміти, що протистояння між «ІнБевом» та «Епіцентром К Авангардом» – це пряма боротьба за «свої» очки. Тому, житомиряни та одесити навряд чи сидітимуть в обороні. Навпаки – вони підуть вперед. Можливо, не одразу, але підуть. І через це варто очікувати гру,в якій буде забито багато м’ячів. Інша справа – кому це піде на користь?  

«ІнБев» (Житомир) – «Епіцентр К Авангард» (Одеса)
2 листопада 2019 року. Житомир. ФОК – 12.00.
Арбітри: Р. Лутій (Київ), О. Гопка (Черкаси), О. Макаренко (Радомишль)
Хронометрист: М. Подраний (Житомир)
Спостерігач арбітражу: Ю. Щепанський (Львів)
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 4:2

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Сергій РОЗДУМ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.