Тільки-но розпочався відлік часу другого товариського матчу між збірними України та Словаччини, як українки вже повели в рахунку. Фактично перша атака «синьо-жовтих» стала гольовою. Це Шульга відкрила рахунок у матчі, хоча, заради справедливості, зазначимо, що ця комбінація стала успішною, перш за все, завдяки Дубицькій, яка фактично вивела Шульгу на порожні ворота. На цьому невтомна «Шуля» не зупинилась, і вже за хвилину вона оформила дубль, скориставшись помилкою Тишлярової. Щоправда, тут же і словачки мали один небезпечний момент, але Мацковій не вдалося вразити ворота Кислової. Зазначимо, що Мацкова була однією з найактивніших футзалісток збірної Словаччини у першому таймі. Принаймні, вона іноді намагалась щось створювати біля воріт збірної України, проте їй не вистачало або підтримки, або фарту.

В цілому ж українська збірна контролювала гру, і при цьому вона намагалась кожну свою атаку закінчувати ударом. Зокрема, були моменти у Дубицької та Дударчук, але м’яч після їх ударів летів у стійку воріт Тишлярової. Також багато проблем створювали Шульга та Гриценко. І саме Гриценко на 18-й хвилині зробила рахунок 3:0 на користь нашої команди. Це сталося після того, як Ксенію на ударну позицію класним пасом вивела Дубицька. Однак, господарки майданчику все-таки залишили останнє слово в першому таймі за собою – Голошкова змогла відіграти один гол незадовго до перерви.

Після поновлення гри картина матчу наче суттєво не змінювалась, проте одна відмінність все-таки була – словачки стали частіше фолити, ніж це було у першому таймі. За це українки карали своїх суперниць голами. Так, вже на 26-й хвилині рахунок був 5:1 на користь «синьо-жовтих». До того ж, варто сказати, що голи Єрьоменко та Шульги були по-своєму красиві. Якщо Єрьоменко вдалося забити п’ятою, то Шульга оформила хет-трик потужним ударом після розіграшу «стандарту». Але на цьому проблеми у словацької збірної не закінчились. На 28-й хвилині Янцова отримала другу жовту картку, а з нею і червону. А оскільки це був вже шостий фол, то у ворота Тишлярової був призначений дабл-пенальті. На відміну від учорашнього поєдинку, Дударчук цього разу свою «десятку» забила, чим позбавила словачок нагоди пограти дві хвилини у меншості.

В атаці ж у підопічних Клаудіуша Хірша мало що виходило. Так, були десь одна-дві більш-менш небезпечні можливості для взяття воріт Сагайдачної, але не більше. В цілому словачкам доводилось більше грати на оборону, тому що м’ячем практично весь час володіли українки. Але при цьому підопічні Олега Шайтанова намагались вже більше розігрувати свої атаки до вірного. А вже під кінець поєдинку «синьо-жовті» пограли трохи з п’ятим. І розіграш зайвого гравця двічі приніс успіх українській команді. Спочатку на 38-й хвилині Вієнерова зрізала м’яч у власні ворота, намагаючись не допустити того, щоб Шульга оформила покер. А незадовго до кінця гри рахунок став 8:1 після точного удару Гриценко. І на цьому гольова феєрія у виконанні збірної України закінчилась. 8:1 – «синьо-жовті» обіграли збірну Словаччини і у другому товариському поєдинку.   

Словаччина (жінки) – Україна (жінки) – 1:8
Голи:
Голошкова (20) – Шульга (1, 2, 26), Гриценко (18, 39), Єрьоменко (24), Дударчук (28 – з 10-метрового), Вієнерова (38 – автогол)

Словаччина (ж): Тишлярова – Банікова, Валова, Вієнерова, Комлодьова – Голошкова, Мацкова, Сматанова, Янчова – Потенгова, Пагачова
Україна (ж): Кислова (Сагайдачна, 21) – Гриценко, Шульга, Дубицька, Кирильчук – Майбородіна, Дударчук, Дичко, Єрьоменко – Шевченко
Попередження: Мацкова (20), Янцова (24)
Вилучення: Янцова (28 – повторне попередження)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Федерація футболу Закарпаття

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.