Минулого уїк-енду відбулись матчі 2 туру чемпіонату України серед команд Першої ліги. За їх підсумками визначився одноосібний лідер чемпіонату, яким став «ДЕ Трейдинг». Подробиці матчів туру – нижче.

Тиврівський «Володимир», який, незважаючи на статус дебютанта, перед стартом сезону вважався одним з потенційних фаворитів сезону (разом з «ДЕ Трейдинг»), не дуже вдало стартував, поступившись на виїзді «Урагану-2-КФВ». Тепер же «Володимиру» знову треба було зіграти виїзний матч, але вже у Черкасах. І вже на старті гри гості показали, що вони сповнені бажання покращити своє турнірне становище. Швидкий гол, автором якого став Заєць, позначив, хто у цій грі є фаворитом. Надалі «Володимир» шукав можливості для того, щоб збільшити свою перевагу, але успіху досягнув лише на 14-й хвилині, коли відзначився Йапарама. Тим не менш, варто відзначити, що «Черкаси» намагались відповідати своїми атаками. Подекуди вони намагались розігрувати п’ятого польового, але саме це і призвело до третього пропущеного голу у ворота господарів майданчику – Заєць влучив у порожні ворота і оформив дубль.

У другому таймі гра йшла більш спокійно. «Володимир» контролював хід гри, грав по рахунку, а при необхідності міг додати обертів. І так само спокійно гості змогли після екватору другої 20-хвилинки розвинути свою перевагу. По голу до свого активу записали Тищенко та Філь, які свого часу грали за «Спортлідер+» (щоправда, переважно за другу команду). І це в підсумку принесло перемогу «Володимиру» з рахунком 5:0.

НФК «Черкаси» (Черкаси) – «Володимир» (Тиврів) – 0:5
Голи:
Заєць (2, 20), Йапарама (14), Тищенко (31), Філь (32)

Попередження: Марченко (24) – Тищенко (24), Заєць (27), Онищук (30) 

Головний фаворит нинішнього сезону в Першій лізі, «ДЕ Трейдинг», дуже впевнено стартував у чемпіонаті. Підопічні Олександра Хурсова у рамках другого туру приймали «Продексім-2», і це був перший домашній матч для «енергетиків» у цьогорічному чемпіонаті. І це, мабуть, додавало «помаранчево-чорним» зайвого стимулу. Та, вочевидь, ніхто не чекав, що цей матч стане своєрідним продовженням того, що «ДЕ Трейдинг» робив у Черкасах. Господарі майданчику фактично одразу взяли гру під свій контроль, і вже до середини першого тайму Юнаков та Калуков забили по м’ячу у ворота херсонців. Ці ж двоє гравців відзначились і після екватору першої 20-хвилинки, довівши рахунок до 4:0. А незадовго до перерви Грицовець додав ще один гол у ворота «мельників». Тому, фактично питання щодо переможця гри було знято вже у першому таймі. Залишалоь тільки дізнатись, чи зможе «Продексім-2» забити бодай би «гол престижу».

Відповідь на це питання у другому таймі дав «ДЕ Трейдинг», який продовжив домінувати на майданчику та втілював свою перевагу в голи, при цьому залишаючи власні ворота недоторканими. Відзначимо Дмитра Калукова, який у цій грі зробив пента-трик, а також капітана «енергетиків» Євгена Юнакова, який незадовго до кінця зустрічі оформив хет-трик. Що стосується остаточного результату, то він красномовний – 11:0 на користь «ДЕ Трейдинг».

«ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – «Продексім-2» (Херсон) – 11:0
Голи:
Юнаков (7, 12, 39), Калуков (8, 17, 26, 27, 36 – з 6-метрового), Грицовець (20), Можейко (23), Почебут (37)

Попередження: Юнаков (23) – Волков (36) 

Для «Рятувальника» матч з другою командою «Урагану» був дебютним у сезоні, до того ж, підопічні Ігоря Салівона грали вдома. Тому, логічно, що представники Сумщини хотіли порадувати своїх вболівальників перемогою (бо всі знають, як складно грати у Ромнах). «Ураган-2-КФВ» приїхав у Ромни в якості одного з лідерів Першої ліги за підсумками стартового туру. І, ясна річ, підопічні Сергія Задорожного хотіли закріпити свої позиції.

Майданчик спорткомплексу «Електрон», як відомо, відрізняється своїми нестандартними розмірами. І це означало, що у даній грі можна чекати на багато ударів по воротах та багато голів. Обидві команди дійсно багато били по воротах суперників. Візуально здавалось, що «Ураган-2-КФВ» робив це трохи частіше. Однак, перший гол влетів саме у ворота «драконів» – відзначився Носок. Однак, як не дивно, цей гол став єдиним у першому таймі, що, звичайно, давало нехай і невелику, але все-таки перевагу «Рятувальнику».

А ось вже після перерви глядачі, які прийшли на трибуни спорткомплексу «Електрон», побачили справжню гольову феєрію. Все почалося з голу Колесніка на 25-й хвилині. Щоправда, майже тут же Сенюк відквитав один гол, прийнявши м’яч на «стовпа» та пробивши по воротах «Рятувальника». Однак, незабаром Бабинін зміг знову оформити перевагу господарів майданчику в два м’ячі. І після цього роменчани почали феєрити, дуже швидко довівши рахунок до розгромного. І тільки після того, як рахунок став 6:1 на користь «Рятувальника», «ураганівцям» вдалося трохи скоротити своє відставання. Спочатку на 34-й хвилині відзначився Британ. А незадовго до кінця поєдинку Коробка допоміг своїй команді розіграти п’ятого польового. Та це лише трохи підсолодило поразку молодих «драконів».  

«Рятувальник» (Ромни) – «Ураган-2-КФВ» (Івано-Франківськ) – 6:3
Голи:
Носок (12), Колеснік (25), Бабинін (26, 33), Чухненко (28), Баранник (29) – Сенюк (26), Британ (34), Коробка (39)

Попередження: Колеснік (17), Вл. Радченко (34) – Негела (20) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.