Минулого уїк-енду відбулись матчі 7 туру FAVBET Екстра-ліги. Цей тур розтягнувся на три дні. За його підсумками були зафіксовані деякі несподівані результати. Пропонуємо Вашій увазі огляд матчів 7 туру FAVBET Екстра-ліги.

Стартував цей тур у п’ятницю, а саме – в Одесі. Там місцевий «Епіцентр К Авангард» приймав «Кардинал-Рівне». Одесити в цьому сезоні не радують результатами, оскільки мають у своєму активі лише одну перемогу. Тому, «будівельники» мали бажання здобути три очки в цій грі. І на старті гри одесити могли забити швидкий гол, проте фарт був на боці «кардиналів». Натомість, рівняни скоро самі перейшли до атак, і вони стали більше часу приділяти тому, щоб знайти шпарину в обороні господарів майданчику. І на 9-й хвилині це вдалося зробити Горпиничу, який відкрив рахунок у грі. Цей гол дав можливість рівнянам грати трохи розкуто, але збільшити свою перевагу їм не вдавалося. Так само як і не вдавалося одеським футзалістам повернути рівновагу.

Господарі майданчику спробували активізуватись після перерви, чому підтвердження – моменти біля воріт Сіріцького. Однак, голкіпер «Кардинала» впевнено грав ногами, і в багатьох епізодах рятував свою команду від голу, не даючи можливості «будівельникам» зрівняти рахунок. Щоправда, це не означало, що «кардинали» тільки відсиджувались у захисті. Вони теж шукали свої моменти, і лише на 35-й хвилині їм вдалося забити другий гол у ворота одеських опонентів. Концеба зміг скористатись помилкою Теряєва, після чого і зробив рахунок 2:0. Саме такий результат і зафіксувала фінальна сирена в одеському спорткомплексі СКА.  

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 0:2
Голи:
Горпинич (9), Концеба (35)

Попередження: Кручок (26), Горпинич (30) 

Івано-франківський «Ураган» на матч проти «ІнБева» вийшов у новій формі та з новим логотипом, презентація яких відбулась під час 17-річчя клубу. Тому, «дракони» хотіли відзначити цю «обновку» перемогою над житомирянами. Однак, далеко не все пішло за планом підопічних Максима Павленка. Гості з Житомира зробили все для того, щоб не дати «Урагану» забити швидкий гол. А вже після екватору першого тайму «ІнБев» шокував івано-франківських вболівальників. Почалося все з того, що на 12-й хвилині після контратаки «ІнБева» Станіслав Моспан відкрив рахунок. Але це ще був тільки початок. До кінця першої половини зустрічі «пивовари», які свідомо грали другим номером та віддавали ініціативу «ураганівцям», реалізували ще дві контратаки, зробивши рахунок 3:0 на свою користь. Погодьтесь, не на такий розвиток подій чекали вболівальники «Урагану».

«ІнБев» продовжував грати у свій футзал, а ось «Урагану» не вдавалось бодай би для початку відквитати один м’яч, оскільки ворота Мельника були на замку. Втім, на 35-й хвилині «драконам» таки вдалося забити – це Микитюк дальнім ударом вразив ворота «ІнБева». «Ураганівці» тут же пішли скорочувати відставання до мінімуму, намагаючись розіграти п’ятого, але отримали м’яч у порожні ворота від Бакума. Але і це ще був далеко не кінець лоя «драконів». На 39-й хвилині Микитюк за фол проти Бакума отримав другу жовту картку та пішов відпочивати. А незадовго до фінальної сирени Іванову вдалося забити останній гол, і це – 5:1 на користь підопічних Михайла Соколовського.   

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ІнБев» (Житомир) – 1:5
Голи:
Микитюк (35) – С. Моспан (12, 20), Дзюба (15), Бакум (37), Іванов (40)

Попередження: Микитюк (36) – Іванов (33), Бакум (36)
Вилучення: Микитюк (39 – повторне попередження) 

Поєдинки між «Соколом» та «Енергією» завжди були цікавими. Це повелося ще з тих часів, коли «Сокіл» називався «Спортлідер+», а склади в обох команд були (при всій повазі) куди більш сильніші, ніж ті, які є зараз. Однак, і зараз «Енергія» та «Сокіл» налаштовуються один на одного відповідним чином. До того ж, «Сокіл» цього разу грав удома, і, незважаючи на те, що навряд чи він вважався фаворитом перед початком цієї гри, підопічні Романа Ковальчика були налаштовані здобути очки у поєдинку з «енергетиками». Однак, по ходу першого тайму «соколятам» не вдавалося втілити у гол бодай би один свій момент. Але тим же самим страждала й «Енергія», яка також не могла забити.

Однак, майже на початку другого тайму «Сокіл» зміг відкрити рахунок після удару Сороки. «Енергія», звісно, пішла відіграватись, але швидко зрівняти рахунок підопічним Валерія Легчанова не вдалося. Натомість, «соколята» у середині другого тайму зміцнили свою перевагу. Первєєв, класно зіграв індивідуально, залишивши поза справами двох «енергетиків» та пробив по воротах Войтовича – 2:0. А трохи згодом подоляни вели в рахунку вже 3:0 після класного удару Подлюка зі штрафного. І тільки після цього «Енергія» почала надолужувати втрачене. Ременець та Танський змогли скоротити відставати львів’ян до мінімуму, але гол Первєєва звів усі зусилля гостей врятуватись нанівець. Єдине, що вдалося зробити галичанам, так це відіграти ще один гол, та уникнути поразки «зелено-білі» не змогли.   

«Сокіл» (Хмельницький) – «Енергія» (Львів) – 4:3
Голи:
Сорока (23), Первєєв (30, 39), Подлюк (34) – Ременець (36, 39), Танський (38)

Попередження: Абзалов (14), Токар (29), Сорока (32) 

Останній поєдинок туру був зіграний у неділю. Чинний чемпіон України, херсонський «Продексім», зустрічався з «Food Centre-СумДУ». Якщо чесно, то новому наставнику сумчан Іванові Скіцку не позаздриш, адже він одразу потрапив під «танки». Спочатку – гра з віце-чемпіоном України, «Ураганом», а тепер – виїзд до чемпіонів у Херсон. Хоча після домашньої гри з «Ураганом», де «Food Centre-СумДУ» виглядав дуже гідно, були певні сподівання на те, що і в поєдинку проти «мельників» представники Північної Слобожанщини виглядатимуть як мінімум не гірше.

Але все сталося не так, як гадалося. «Продексім» по ходу першого тайму зробив усе для того, щоб ні в кого не виникало сумнівів у перемозі херсонців. Білоцерківець та Сорокін, оформивши по дублю, зробили все для того, щоб на другий тайм «Продексім» виходив більш-менш впевненим у результаті. Щоправда, гості змогли відповісти голом у виконанні Прощенка, та це картини гри не змінювало. У другій половині матчу підопічні Хаві Родрігеса ще двічі вразили ворота сумських візаві. При цьому, варто відзначити хет-трик Білоцерківця. «Food Centre-СумДУ» зміг відповісти лише голом Бурдюга наприкінці гри. Та це, мабуть, навряд чи зіпсувало настрій херсонським «мельникам».

«Продексім» (Херсон) – «Food Centre-СумДУ» (Суми) – 6:2
Голи:
Білоцерківець (6, 16, 25), Д. Сорокін (8, 17), Корсун (35) – Прощенко (15), Бурдюг (40)

Попередження: Ланко (19), Даніель (39) – Острога (32) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.