13 листопада у штаб-квартирі УЄФА, яка знаходиться у швейцарському Ньоні, пройшло засідання Комітету УЄФА з футзалу та пляжного футболу.

Впродовж заходу було підбито підсумки двох дебютних офіційних турнірів: чемпіонатів Європи серед жіночих команд, який відбувся у Португалії, юнацького Євро-2019 (U-19), матчі якого проходили у Латвії, а також основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020.

Також учасниками було спільно обговорено формати проведення Ліги чемпіонів 2020/21, Євро-2022, який прийматимуть Нідерланди, жіночого Євро-2021, чемпіонату світу-2024 та загальний календар вікон УЄФА на 2020-24 роки.

Одним з учасників засідання став президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, який дав короткий коментар з цього приводу:

«Засідання минуло у робочому режимі. УЄФА спільно з усіма асоціаціями працює над розвитком нашого виду спорту та намагається почути думку кожного представника.

Можу зазначити сказати, що у майбутньому офіційні міжнародні змагання, а саме, відбіркові матчі до Євро-2022 і до чемпіонату світу-2024 проходитимуть за системою матч вдома/матч на виїзді замість нинішнього формату у вигляді міні-турніру на паркеті однієї з команд. Це однозначний крок вперед!

Також приємно відзначити, що наші колеги з УЄФА плідно працюють над розвитком жіночого та дитячо-юнацького футзалу. У майбутньому всі збірні проводитимуть дуже багато товариських матчів, які заледве можна буде вмістити у календар. Такі кроки дійсно сприятимуть неабиякому підвищенню рівня європейського футзалу на всіх рівнях».

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.