Найближчими вихідними будуть зіграні матчі 2 туру Юнацької Екстра-ліги (U-17). Нагадаємо, що минулого уїк-енду новий сезон у найпрестижнішому дитячо-юнацькому футзальному чемпіонаті на теренах України стартував двома поєдинками у Дніпрі, де місцевий «Футзал-Дніпро» двічі програв львівській КІВС «Енергії». Тепер же буде повний другий тур за участю всіх вісьмох команд.

Стартує цей тур у Слов’янську. Саме там прийматиме своїх суперників по ЮЕЛ дебютант турніру, представник Донеччини ФК «Авдіївка». І першим суперником команди з Донецької області стане «Футзал-Дніпро», який прагнутиме довести, що не на такий старт сезону він розраховував (маються на увазі згадані вище поєдинки проти львів’ян). І, якщо чесно, підопічні Андрія Консевича мають бути фаворитами в цій парі, адже «тигри» виступають у Юнацькій Екстра-лізі вже третій сезон, тобто, є одними зі старожилів турніру (разом з «Іллічівцем», «Кардиналом», «Ураганом» та «Енергією»). Відповідно, досвіду у гостей побільше. І це, звичайно, буде вагомою обстаниною у грі з «Авдіївкою». Команді з Донеччини тільки залишається сподіватись на те, що у Слов’янську її підтримають, і ця підтримка допоможе дати гідний бій «Дніпру».

Ще два дебютанти ЮЕЛ зустрінуться у Вінниці. Місцева команда, МФК «Вінниця», яка перед стартом сезону змінила назву і тепер називається «Вінниця-Володимир» (поміж строк читаємо, що це буде фарм-клуб «Володимира» з Тивріва, який грає у Першій лізі чемпіонату України). Вінничани прийматимуть представників Слобожанщини, ДЮСШ «Хвиля». Ця команда замінила збірну Харківської області, яка до цього сезону відіграла у двох чемпіонатах ЮЕЛ. Але при цьому треба відзначити, що ДЮСШ «Хвиля» – не нове ім’я у вітчизняному дитячо-юнацькому та молодіжному футзалі. Свого часу ця школа продуктивно співпрацювала з харківським «Локомотивом», а її вихованці складали основу молодіжної команди «Локо». Про що свідчить бодай би той факт, що ДЮСШ «Хвиля» виховала двох учасників першого юніорського чемпіонату Європи (U-19) – Євгена Козлова та Едуарда Нагорного. Та і тренер цієї команди, Олександр Кузьменко, теж працював у системі «Локомотива», де тренував своїх вихованців. І це дає підстави вважати, що нинішнє покоління вихованців ДЮСШ «Хвиля», яке гратиме у ЮЕЛ, нічим не гірше, ніж те, що було. Все це має наводити на думку, що харків’яни хоч і гратимуть на виїзді, але будуть фаворитами протистояння з вінницькими опонентами. Хоча у «Вінниці» зараз має бути кращий ігровий тонус, адже ця команда ще нещодавно грала у великий футбол. Та чи встигнуть вінничани за такий короткий термін пристосуватись до гри у залі та рівня Юнацької Екстра-ліги?

Спарене протистояння «ураганівців» та «кардиналів», за іронією доля, фактично збігається по датах з протистоянням дорослих команд «Урагану» та «Кардинала», яке буде зіграно у неділю. Щоправда, якщо дорослі колективи гратимуть у Рівному, то юнацькі – в Івано-Франківську. Безумовно, «Ураган», який гратиме вдома, буде робити все для того, щоб вдало розпочати захист свого чемпіонського титулу. Але «Кардинал-ДЮСШ № 4» здатний зробити сюрприз. До того ж, не будемо забувати, що деякі представники рівненської команди вже залучаються до тренувань основної команди. І, безумовно, вони там отримують цікавий досвід, який може знадобитись у матчах ЮЕЛ. Також не будемо забувати, що рівнян тренує найкращий тренер минулого сезону – Андрій Мозеров. І можна не сумніватись у тому, що він гідно підготував своїх підопічних до матчів з «Ураганом».   

Завершиться другий тур спареним протистоянням у Львові, де КІВС «Енергія» прийматиме «Іллічівець-ДЮСШ». «Енергетики» непогано розпочали новий сезон, здобувши дві перемоги у Дніпрі. Але то було на виїзді. А тепер підопічні Назара Станкевича гратимуть вдома. І це стимулюватиме галичан закріпити своє лідерство у турнірній таблиці. Що стосується «Іллічівця», то ця команда, звісно, розглядатиметься серед претендентів на медалі. І від того, як підопічні Олександра Каплуна стартують, багато що залежатиме. Тому, гості будуть заряджені на позитивний результат. Взагалі треба додати, що матчі між «Іллічівцем» та «Енергією» завжи проходять у напруженій боротьбі до останніх секунд. Тут складно одразу визначити фаворита. І це дає всі підстави вважати саме цю «спарку» центральною у турі.

Пропонуємо Вашій увазі повний розклад матчів 2 туру Юнацької Екстра-ліги (U-17).

16 листопада
15.00.
ФК «Авдіївка» (U-17) – «Футзал-Дніпро» (U-17)

16.00. МФК «Вінниця-Володимир» (U-17) – ДЮСШ «Хвиля» (U-17)
18.30. «Ураган» (U-17) – «Кардинал-ДЮСШ № 4» (U-17)

17 листопада
10.00.
«Ураган» (U-17) – «Кардинал-ДЮСШ № 4» (U-17)

10.00. ФК «Авдіївка» (U-17) – «Футзал-Дніпро» (U-17)
11.30. МФК «Вінниця-Володимир» (U-17) – ДЮСШ «Хвиля» (U-17)
20.30. КІВС «Енергія» (U-17) – «Іллічівець-ДЮСШ» (U-17)

18 листопада
11.30.
КІВС «Енергія» (U-17) – «Іллічівець-ДЮСШ» (U-17)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.