Минулого уїк-енду в рамках чемпіонату Києва серед команд Вищої ліги було зіграно три матчі 7 туру. Зазначимо, що два з них відбулись у суботу на майданчику спорткомплексу «КПІ», а ще одна гра проходила у неділю на паркеті спорткомплексу «GYMMAXX». Про результати цих матчів – нижче.

Підопічні Драбіка протистояли одному з лідерів чемпіонату, тому мали серйозну мотивацію, щоб себе відмінно проявити. Також відзначимо, що «DITAK» чудово підготувався до матчу і на трибунах мала просто шалену підтримку, адже вболівальники протягом всього поєдинку активно підтримували підопічних Драбіка. Натомість, «будівельники» вважались безперечними фаворитами у звітному протистоянні, тому просто потрібно було підтвердити цей статус. Підопічні Макаєва підійшли до матчу в оптимальному складі та налаштовані були дуже рішуче.

Звітна зустріч розпочалась за вже класичним сценарієм підопічних Драбіка. На 2-й хвилині матчу Поліщук отримав передачу з лівого флангу і потужним ударом з лінії штрафної площі відкрив рахунок у звітному протистоянні. Номінальні господарі чудово розпочали гру, правда, потім довелось дуже серйозного попрацювати в обороні. «Будівельники» задавали темп матчу і діяли дуже потужно в атакуючому плані. Підопічні Макаєва мали чимало гольових нагод, але надійна гра Старанчука давала надію на позитив.  У свою чергу, «DITAK» інколи проводив своїх контрвипади, але номінальні гості були ближче до голу, і вже в середині тайму відігрались. Глуцький зумів ударом з дальньої дистанції поцілити точно у лівий нижній кут, а Старанчук несподівано не виручив свою команду. За такого розвитку подій «будівельники» продовжували штурмувати ворота суперника, а номінальні господарі встигли назбирати шість порушень правил та привезли собі 10-ти метровий удар на останній хвилині тайму. До позначки підійшов Глуцький і відмінним пострілом встановив остаточний рахунок першої половини зустрічі – 1:2.

Після перерви «DITAK» знову зробив ставку на швидкий результативний удар, але Тимошенко зіграв максимально надійно. Підопічні Драбіка демонстрували дуже цікаву гру, і за активної підтримки вболівальників, робили все можливе, щоб відігратись. Правда, у «будівельників» моменти були трохи солідніші, а особливо відзначимо Глуцького, котрий зумів поцілити в поперечину. Підопічні Макаєва також не відмовлялись від атакуючої моделі гри та намагались достроково зняти питання відносно переможця. Проблема була лише в тому, що команда Руслана Драбіка дуже компактно оборонялась і в захисті діяла надійно, але наприкінці зустрічі все ж таки дала слабину. На 35-й хвилині контрвипад номінальних гостей завершився голом Химяка, котрий, по суті, став вирішальним. «DITAK» вимушений був ризикувати та великими силами йти в атаку, але замість «камбеку» отримав 1:6 у підсумку, оскільки Заворотний, Тимошенко та Потапов розставили всі крапки над «і». Тому, можна сказати, що ризик номінальних господарів не виправдав себе.

У підсумку підопічні Ільдара Макаєва, не дивлячись на не кращий старт, змогли здобути потрібний результат. «Будівельники» продемонстрували гру високого рівня та оформили вкрай потрібні три залікові бали. Натомість, «DITAK» створити сенсацію не зумів, правда, справив позитивне враження своєю грою. Підопічні Драбіка солідно виглядали в першій половині зустрічі, правда, клас суперника дався взнаки.

«DITAK» – «BudmonsterAKVILON» – 1:6
Голи:
Поліщук (2) – Глуцький (13, 19 – з 10-метрового), Химяк (35), Заворотний (37), Тимошенко (39), Потапов (40)

Попередження: Мельник (22) – Семенов (22), Потапов (40) 

Друга команда «ХІТа» в поєдинку проти «Альтернативи» не могла розраховувати на кількох гравців. Зокрема, не було у заявковому ростері молодих «кабельників» Садовського та Ліфера, які, безумовно, додали би динаміки діям команди В’ячеслава Листопада. Однак, початок гри навів на думку, що навіть відсутність цих футзалістів не позначиться на грі «ХІТа-2». Річ у тім, що резервісти «ХІТа» дуже швидко відкрили рахунок у зустрічі – Федоренко відгукнувся на передачу з глибини та змусив капітулювати Шульгу, який цього разу був стартовим кіпером «Альтернативи». «Альтернатива» намагалась не баритися з відповіддю і одразу пішла на штурм воріт Коваленка. Голкіпер «ХІТа-2» кілька разів рятував свою команду, однак не зміг виручити на 6-й хвилині, коли Кибіш завершив комбінацію, яка була організована його партнерами по команді. Щоправда, «ХІТ-2» тут же знову забив у ворота Шульги. І знову Федоренко скористався передачею з глибини та пробив з льоту – Шульга виявився безсилим. І по такій грі здавалося, що «ХІТ-2» зможе не тільки зберегти існуючий рахунок, а і надалі робити все для того, щоб обіграти чинного віце-чемпіона Києва. Однак, іншої думки був Назаров, який на 8-й хвилині зміг знову зрівняти рахунок у зустрічі.

Після цього підопічні Миколи Костенка намагались одразу вийти вперед, але Коваленко не мав намірів пропускати втретє. Хоча було видно, що після другого забитого голу «Альтернатива» отримала натхнення та була готова надалі тиснути на ворота «кабельників». Що стосується резервістів «ХІТа», то вони намагались шукати нові шляхи до воріт Шульги, однак при цьому було видно, що вони намагаються здебільшого грати другим номером, щоб мати можливість для контратак. Цей хід також зумовлений ще й тим, що «Альтернатива» все-таки трохи більше була на м’ячі. Також відчувалась відсутність Ліфера та Садовського. Але це, мабуть, був як раз один з тих факторів, який навряд чи був головним у грі «ХІТа-2». А от той факт, що індивідуально гравці «Альтернативи» є трохи сильнішими за суперників, підтвердився на 18-й хвилині, коли Науменко залишив поза справами двох «кабельників» та змусив Коваленка втретє витягати м’яч з сітки власних воріт. Фактично для «ХІТа-2» це був «гол у роздягальню».

Друга половина гри мала дати відповідь на одне питання: чи зможе «ХІТ-2» переламати хід поєдинку на свою користь? Для того, щоб відповідь на це питання стала позитивною, підопічним В’ячеслава Листопада треба було ризикувати та більше атакувати ворота Шульги. Однак, гравці «Альтернативи», вочевидь, були до цього готовими тому вони намагались не міняти малюнок гри, незважаючи на те, що моменти біля їх воріт подекуди все-таки виникали. Однак, після екватору другого тайму «Альтернатива» видала 2-хвилинний результативний відрізок, після якого рахунок став 5:2 на користь підопічних Миколи Костенка. Звичайно, у «ХІТа-2» ще залишалось близько семи хвилин на порятунок, але при цьому не завжди «кабельникам» вдавалося знайти оптимальне рішення для втілення своїх атакувальних спроб у голи. Не допомагав навіть розіграш п’ятого польового. І тільки незадовго до кінця гри Кукалев зміг трохи скоротити відставання «ХІТа-2» у рахунку, однак цього було замало для того, щоб врятувати гру.

«Альтернатива» – «ХІТ-2» – 5:3
Голи:
Кибіш (6), Назаров (8), Науменко (18), Киян (31), Воронюк (33) – Федоренко (2, 6), Кукалев (39)

Попередження: Кибіш (16) – Данько (20), Кукалев (39) 

Останній матч з тих, які були заплановані у програмі 7 туру на минулих вихідних, був зіграний у неділю на майданчику спорткомплексу «GYMMAXX». І це було протистояння, яке можна було цілком справедливо назвати «пташиним» дербі, адже у ньому зустрілись «GRIFON» та «GRIFFIN». І хоча фаворитами цієї гри вважались підопічні Євгена Варениці, та логічно було передбачити, що «грифони» були налаштовані на те, щоб зробити своїм більш досвідченим та маститим суперникам сюрприз.

Але на старті гри «гріффіни» пішли на дуже потужний штурм воріт Байдака, і здавалося, що м’яч ось-ось залетить у ворота «грифонів». Але фактично перша атака, яку провів «GRIFON», стала результативною – це Хван, як справжній капітан, повів за собою команду та став автором першого голу в цій грі. Однак, раділи номінальні господарі майданчику недовго – вже за кілька миттєвостей Тменов зрівняв цифри на табло спорткомплексу «GYMMAXX», а трохи згодом «GRIFFIN» вийшов уперед після голу Макеєва, який, за традицією, був одним з найактивніших у складі своєї команди та подекуди намагався робити ставку на свій дальній удар. Такий перебіг подій, звичайно, «грифонів» не зовсім влаштовував, і тепер їм треба було якимось чином відіграватись. Однак, зрівняти рахунок «чорним» не вдавалось. Перш за все, це не вдавалося зробити через те, що Балашев більше не мав наміру пропускати голи у свої ворота. До того ж, обидві команди по-спортивному завелись, і подекуди цей азарт переходив межу, про що свідчив той факт, що обидві команди почали набирати фоли. Відповідно, і сама гра накалялась, і від цього гра почала ставати більш емоційною. А гол у будь-які ворота, безумовно, ще більше додав би емоцій цьому поєдинку. І, в принципі, так і сталося. На 15-й хвилині «GRIFFIN» збільшив свою перевагу до двох м’ячів «завдяки» автоголу Мельника. Відповідно, задача «грифонів» щодо відновлення рівноваги трохи ускладнилась. Однак, і це було ще далеко не все. Під кінець першого тайму «грифони» здобули п’ять фолів, тому їм було дуже важливо зіграти акуратно, щоб не привезти собі дабл-пенальті. Але, заради справедливості, скажемо, що і «GRIFFIN» також мав п’ять командних фолів. Однак, до дабл-пенальті справа у першому таймі так і не дійшла.

Після перерви «GRIFON» спробував активізуватись. Лідер цієї команди, Антон Бутко, намагався вести своїх партнерів за собою, однак ні йому, ні його партнерам не вдалося повторити той самий трюк, який був у першому таймі, тобто – забити швидкий м’яч у ворота Балашева. І це зменшувало шанси «чорних» на повернення інтриги у гру. Хоча якщо не відштовхуватись від результату (на той момент «GRIFFIN» вів 3:1), то можна сказати, що гра подекуди йшла на зустрічних курсах, а самі команди були серйозно заведені, тому боротьби на майданчику спорткомплексу «GYMMAXX» вистачало. І, відповідно, кількість порушень у обох команд знову поступово почала збільшуватись. А тут ще і «GRIFFIN» збільшив свою перевагу в рахунку (Тменов оформив дубль), що, відповідно, змушувало суперників «червоних» йти вперед вже без огляду на рахунок.

Остання 5-хвилинка матчу була дуже емоційною. По-перше – в одному з епізодів сталася невеличка сутичка між гравцями обох команд, наслідком якої стали попередження для Реворука, Балашева та Смоловика. По-друге – у ворота «гріфонів» були призначені два дабл-пенальті. Однак, з цими ударами впорався Байдак. А напругу зняв красень-гол від Магди, який пробив головою після скидання від Торшина. Отже, «GRIFFIN» переміг з рахунком 5:1. Але, незважаючи на цей результат, навряд чи можна сказати, що перемога далась підопічним Євгена Варениці легко.  

«GRIFON» – «GRIFFIN» – 1:5
Голи:
Хван (4) – Тменов (5, 28), Макеєв (7), Мельник (15 – автогол), Магда (39)

Попередження: Байдак (35), Реворук (35) – Балашев (9), Смоловик (35)

За матеріалами офіційного сайту Федерації футзалу м. Києва

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.