Минулого уїк-енду відбулись матчі 2 туру чемпіонату Волині серед команд Суперліги. Цього разу тур проводився не в Луцьку, а у Ковелі. І цей тур подарував нам не тільки цікаві результати, а і багато голів.

Головна увага вболівальників була прикута в суботу до столиці волинських залізничників, адже саме в Ковелі відбулися поєдинки другого туру Суперліги Волині. В місцевій ДЮСШ  кращі команди області вирішували оперативні турнірні питання Регулярного чемпіонату. Першими на майданчик СК «Спартак» вийшли господарі, котрим протистояв горохівський «Кураж» – команда з характером та добротними виконавцями. На очах місцевої публіки за рахунку 7:3 на користь місцевого «Вокару» хлопці у формі «россо-нері» організували справжній камбек та створили невеличку сенсацію підсумувавши результат гри – 7:7.

«Кураж» – «Вокар-Ковель» – 7:7
Голи:
Б. Гладун (9, 26, 27, 30 – з 10-метрового), Б. Гладун (27), Крістін (16, 23) – Валігура (4), Ю. Романчук (5, 24), Ліщук (17), Дувакін (22), Кашуба (24), В. Романчук (24)

Попередження: В. Гладун (18) – Данилюк (8), Мороз (10), Ю. Романчук (23)
Вилучення: Повідзьон (24)

Луцьке дербі на ковельській землі стало бенефісом «Динамо», яке також організувало камбек за рахунку 2:0 на користь ФК «Любарт» та в кращих традиціях голлівудського кіно про спортивні подвиги переграло своїх візаві 5:3. Сенсація? Мабуть ні. Адже саме «Динамо» на відміну від суперника за останні сезони навчилося успішно грати і в обласному центрі і в Ковелі з суперниками різного рангу.

«Любарт» – «Динамо» – 3:5
Голи:
Жук (3), Вишневський (6), Романюк (26) – Єфремов (9, 29), Бойко (12, 15, 21)

Попередження: Жук (13) – Турчик (2), Понагайба (9), Киценюк (19)

Поки що лихоманить «ЛСТМ», котрий після кубкової перемоги поступився у чемпіонаті МФК «Хорів» з рахунком 3:7. Хоча колишній чемпіон Волині з футболу в останні роки щоразу важко входить у футзальний сезон, втрачаючи залікові бали у боротьбі за медалі регулярного чемпіонату.

«ЛСТМ» – МФК «Хорів» – 3:7
Голи: Олійник (4), Горщарук (18), Пушкарчук (27) – Капустинський (1, 10, 10, 20, 27), Мучак (11, 20)
Попередження: Махнюк (18) – Мучак (18)

Два розгромних рахунки 0:13 та 14:3 у матчах «Агромат» – «Надія» та «Вотранс» – «Торпедо» стали свідченням не тільки різниці у класі суперників, але й специфікою майданчика, де зазвичай менший розмір дає підвищення гольової результативності. Щоправда «агроматівцям» та «торпедівцям» від цього не легше. Якісні кадрові вливання в край необхідні обом клубам. І хоча до трансферної паузи лишається всього чотири тури, очкові втрати в боротьбі за потрапляння у плей-офф можуть стати фатальними вже сьогодні.

«Агромат» – «Надія» – 0:13
Голи:
Яцишин (2, 19), Писько (13, 14, 20, 24, 29), Заїченко (16), Шелест (17, 25, 28), Шафранський (26, 30)

Попередження: Трофимчук (14) 

«Вотранс» – «Торпедо» – 14:3
Голи:
Рибковський (2, 23), Малиш (2), Коляда (7, 12, 22, 28, 29), Ніколайчук (8, 28), Кривицький (17), Гергелюк (17, 27), Перлов (30 – з 6-метрового) – Дмитрук (2, 5, 17)

Попередження: Котюн (12) – Дмитрук (7)

У наступному турі все буде ще значно цікавіше. В двох луцьких дербі будуть вирішуватися різні завдання, але від цього інтрига турнірної боротьби лише збільшується. І якщо у матчі дебютантів «Торпедо» – «Агромат» вирішується принципове питання щодо отримання перших очок у «регулярці», то поєдинок лідерів «Динамо» – «Вотранс» з огляду на турнірне становище команд перетворюється у ласий шматок футзального шоу на ім’я Суперліга Волині.

Суперники за минулим кубковим фіналом, «Вокар» та «ЛСТМ», мають довести в першу чергу самим собі, що незаплановані втрати очок у звітному турі були прикрою випадковістю. У футбольній майстерності ковельчан та лучан сумнівів не має, а футзальні кондиції у сезоні 2019/2020 добре знайомі конкуренти поступово відновлюють.

Два хорівських колективи ретельно готуватимуться до своїх наступних суперників. Горохівський «Кураж» в нинішньому сезоні вже заслужив величезну повагу від вболівальників та суперників за бажання, характер і волю до перемоги. А коли в тебе у суперниках черговий володар безлічі титулів в особі «Надії» – шанс заробити чергових вістів стає ще більше, а за можливу поразку ніхто і слова «горбатого» не скаже. Пара МФК «Хорів» – ФК «Любарт» має свою історію відносин. Минулого року в стартовому поєдинку Чемпіонату області підопічні Віктора Ревка переграли лучан 4:1 і будуть явно не проти повторити свій успіх. Тим паче, що для більшості суперників «Любарт» через участь в Другій лізі та Кубку України є статусним подразником, не зважаючи на етап будування команди. Але тим цікавіше спостерігати за матчами обласного чемпіонату. 

За матеріалами офіційного сайту Асоціації футзалу Волинської області

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.