Перед першим поєдинком юнацької збірної України проти однолітків з Сербії у нашої команди виникли невеличкі кадрові труднощі, пов’язані з тим, що через ушкодження не зміг зіграти Руслан Тат’янко. На щастя, це була єдина неприємність для «синьо-жовтих» перед своїм першим поєдинком. А якщо казати про перед матчеві розклади, то було цікаво, кого Віталій Одегов виставить у стартовому складі. Не було сумнівів у тому, що стартовим голкіпером буде Гуйван – все-таки, він вже має досвід матчів у складі юніорської збірної попереднього скликання та навіть грав на Євро (U-19). Не виникало сумнівів і позиція «стовпа» – тут поява Дичука читалася. Так само як не виникало сумнівів щодо виходу зі «старту» Кваснія. Зрештою, всі ці гравці вийшли у стартовому складі, а компанію їм склали Герчаківський та Британ. Щодо питання про капітана, то тут усе було зрозуміло – з капітанською пов’язкою оновлену юнацьку збірну вивів Гуйван. Хоча, якщо чесно, у автора цього матеріалу були всі підстави вважати, що, можливо, капітаном буде і Дичук, який свого часу був капітаном збірної U-15, коли вона вигравала турнір у Монтесільвано. Тим не менш, вибір Гуйвана також виглядав логічно.

Що стосується гри, то було логічно, що на перших хвилинах поєдинку було деяке хвилювання в обох команд, особливо у «синьо-жовтих», оскільки вони грали вдома. Однак, скоро це хвилювання минуло, і українці та серби почали шукати шляхи до чужих воріт. І треба сказати, що обидві збірні робили серйозний акцент саме на атаку. Тому, у Гуйвана та Джорджевича було багато роботи. Якщо казати про нашу команду, то треба сказати, що хороші моменти для взяття сербських воріт мали Дичук, Бабілов, Британ, Квасній, Малиновський. Особливо українці намагались активізуватись під кінець першого тайму, аби піти на перерву в якості поточних переможців матчу. Однак, свої моменти підопічним Віталія Одегова реалізувати не вдалося. Так само не вдавалося забити і сербам, але тут відзначимо гру Гуйвана, який кілька разів рятував нашу команду від потенційних голів.

На початку другого тайму серби спробували додати в активності, і навіть організували кілька атак на ворота Гуйвана, які теоретично (а іноді – і практично) могли би завершитись взяттям воріт збірної України. Однак, наш голкіпер робив усе для того, щоб залишитись «сухим». До того ж, згодом активність сербів почала поступово зменшуватись. На цьому фоні жвавіше почали грати українці, які шукали ключі до «рамки» Джорджевича. Зокрема, вже ближче до екватору другого тайму «синьо-жовті» в плані атакувальних дій виглядали гостріше та цікавіше за сербських опонентів. А вже на 30-й хвилині Квасній нарешті відкрив рахунок. І цей забитий гол фактично «розв’язав руки» підопічним Віталія Одегова, які за кілька миттєвостей зробили ще один гол, чим змусили тренерський штаб збірної Сербії брати тайм-аут. Однак, навіть ця взята хвилинна перерва не врятувала балканців, тому що українські футзалісти вже піймали кураж, яскравим свідченням якого стали ще два голи у ворота Джорджевича. Фактично за чотири хвилини українці довели рахунок до розгромного, і після цього «синьо-жовті» трохи заспокоїлись та стали більше грати за рахунком. Під кінець гри українці навіть трохи пограти з п’ятим польовим, але у них було не так багато часу, щоб спробувати забити у штучній більшості. Тим не менш, факт залишається фактом: оновлена юнацька збірна України у своєму першому матчі здобула переконливу перемогу. Тому, з оптимізмом та надією чекаємо на другий поєдинок, який відбудеться 11 грудня о 12.00.    

Україна (U-17) – Сербія (U-17) – 4:0
Голи:
Квасній (30), Семенченко (32), Малиновський (33), Курилів (34)

Україна (U-17): Гуйван – Британ, Дичук, Герчаківський, Квасній – Семенченко, Бабілов, Малиновський, Лутай – Новак, Курилів, Петросюк
Сербія (U-17): Джорджевич – Мар’янович, Живанович, Урошевич, Речевич – Йоцевич, Лукіч, Неделькович, Станкович
Попередження: Лукіч (25)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.