7 липня новий головний тренер «Продексіма» Андре Броканелло провів перші тренування в новій команді. Пресслужба клубу поспілкувалася з тренером, щоб уболівальники «мельників» дізналися більше про бразильського фахівця. Андре поділився з нами першим враженням про команду, розповів про своє спортивне минуле та завдання, які поставив перед ним президент клубу.

– Яке Ваше перше враження про Україну?
– У мене не було усталеної думки. Дорога в Україну була довгою: я летів через Амстердам до Києва, а з Києва – в Одесу, і потім на машині до Херсона. Так що, я приїхав втомлений, і вночі нічого толком і не бачив. Але на наступний день я вже поспілкувався з людьми, всі дуже ввічливі і доброзичливі. Я прийшов у клуб. Клуб, який росте. Він чотириразовий чемпіон ліги. І, по правді кажучи, перше враження дуже хороше.

– Чому Ви вирішили приїхати в Україну?
– Причина в тому, що після року і двох місяців роботи на посаді головного тренера у «Джимбі Картахені» я став спортивним директором там же, і мені хотілося виїхати за кордон. Мені надійшла пропозиція приїхати у вашу команду, команду-чемпіон, кращу команду України, професіональну команду, команду, яка гратиме у Лізі чемпіонів. Будь-якому амбітному тренеру захотілося б прийняти таку пропозицію.

– Що Вам було відомо про український футзал до того, як Ви сюди приїхали?
– Я знав, що це ліга, в якій грають 12 команд. Крім того, я бачив матч між Україною та Бразилією, і мені сподобалася фізична підготовка українських гравців. Збірні, в яких гравці добре підготовлені фізично, мають велику перевагу над іншими. Так що, для мого стилю гри потрібні сильні захисники, потужна атака також дуже важлива, а фізична підготовка – основа всього вище сказаного.

– Що Ви можете сказати про «Продексім», судячи з перших тренувань?
– Це дуже конкурентоспроможна команда, де всі гравці викладаються на 100%, дуже сильно поважають один одного, немає жодного спортсмена, який би розслаблявся або не хотів тренуватися. Їх менталітет кардинально відрізняється від іспанського. Вони такі ж амбітні, як і я. Важко знайти команду, яка б виграла лігу чотири рази поспіль. В Іспанії такого успіху домігся лише «Мовістар Інтер». Я думаю, майбутнє херсонського клубу дуже багатообіцяюче.

– На якій позиції Ви грали? І хто були найзнаменитіші гравці, з якими довелося вийти на майданчик?
– Я був «стовпом». Мені довелося грати в одній команді з тренером збірної Іспанії Федеріко Відалем, з Даніелем, який став чемпіоном світу зі збірною Іспанії, і, крім того, я грав проти багатьох хороших гравців часів кращої епохи іспанської ліги. Найвідоміший гравець світового масштабу, з яким я грав, був Ленісіо.

– А хто найвідоміші гравці, яких тренували Ви?
– Батерія, Ека, Лукаян, з іспанців, яких мені пощастило тренувати – це відкриття Іспанії в категорії U-20 Медьядо. Це ті гравці, які зовсім скоро стануть кращими у світі.

– Раніше Ви не виїжджали так далеко за кордон. Які моменти стануть фундаментальними, щоб адаптуватися до української ліги, яка так відрізняється від іспанської і бразильської?
– Вірно, в якості тренера не виїжджав так далеко, тільки як гравець. Я думаю, що якщо буде налагоджена хороша комунікація між гравцями і мною, відповідальність за яку несе мій перекладач, і ми знайдемо порозуміння, то спільна робота буде проходити чудово.

– Які цілі поставив перед Вами президент клубу Ігор Колихаєв, і наскільки можливо їх досягти, на Вашу думку?
– Як зазвичай, усі президенти ставлять головним завданням завоювання титулів. Крім того, він хоче, щоб команда вийшла до Фіналу чотирьох Ліги чемпіонів, а для цього потрібно дуже багато працювати. Природно, виграти п’ятий раз лігу і завоювати Кубок України і знову поїхати на ЛЧ. І до того, ж президент мені сказав, що якщо буде потрібно, можна запросити нових гравців. Можливості у нас хороші. Прийдешні турніри покажуть наскільки високий відсоток нашої готовності, чи потрібно когось ще запросити.

– Охарактеризуйте, будь ласка, свій стиль роботи в команді трьома словами.
– Серйозність, конкурентоспроможність, розум.

За матеріалами офіційного сайту МФК «Продексім» (Херсон)

Коментар від футзального порталу «5х5». Ми поспілкувалися з новачком іспанської «Індастріас Санта-Коломи», словацьким футзалістам Томашем Драговскі, який свого часу грав у «Джимбі Картахені». Він коротко охарактеризував Андре Броканелло: «Перше, що хочеться сказати – він дуже хороша людина. Він коректний з підопічними як тренер. Він був непоганим гравцем та має досвід роботи тренером в іспанській лізі. Думаю, що для «Продексіма» це дуже хороша опція».

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.