Про плани підготовки до нового чемпіонату, традиційний турнір «Кубок Львівщини» і про терміни старту FAVBET Екстра-ліги розповів виконавчий директор ФК «Енергія» (Львів) Володимир Фелишин у коментарі клубній пресслужбі: 

– Команда зібралась на початку цього тижня, в понеділок, гравці пройшли попередній внутрішній медогляд у клубного лікаря. Далі були відновлювальні процедури, а зараз ми працюємо над фізичними кондиціями — тренування на свіжому повітрі і на тренажерах.

Наступного тижня у понеділок буде повний медогляд, також тренування. А в середу команда вирушає на десятиденний тренувальний збір у Карпати — село Плав’є Сколівського району. Там є всі умови для хорошої підготовки команди.

– Який стан гравців, всі здорові?
– Так. Єдине, Андріан Гнатів ще проходить відновлення після травми і операції. Решта всі в строю.

– Чи буде ще підсилення команди?
– Ви знаєте, що до «Енергії» приєднався Юрій Когут. Тарас Кузь у минулому сезоні повернувся до команди. Нам би не завадили ще один-два хороших виконавці, тому ми надалі проводимо селекційну роботу, але не все так просто.

– Які заходи заплановані після тренувального збору?
– Після збору в Карпатах ми повертаємось до Львова, будуть тренування у палаці спорту «Галичина».

Потім у планах є XI турнір «Кубок Львівщини-2020», який розпочнеться 4 серпня. На сьогодні вже п’ять команд надали підтвердження участі у турнірі: це «Продексім» (Херсон), «Ураган» (Івано-Франківськ), «Кардинал-Рівне», «ІнБев» (Житомир) та, звісно, «Енергія». Буде ще одна команда — зараз ведуться перемовини з мінською «Столицею», але все залежить від ситуації в Україні з епідемією та можливістю перетину кордону. Вони зацікавлені приїхати, але чи вдасться — ще не знаємо. У разі чого будемо запрошувати інші команди з України.

Згодом плануємо участь у ще одному передсезонному турнірі або ж дві-три товариські гри провести, наприклад, з тою ж «Столицею» або нашими командами. 

Крім цього, наші молоді гравці набиратимуться досвіду у КІВС «Енергія», яка братиме участь у літньому чемпіонаті Львова. 

Загалом, усі плани розписані, але маємо ситуацію з коронавірусом. Планувати можна багато чого, але чи все вдасться, не знаємо. Будемо сподіватись, що все буде добре. 

– Яка є інформація про старт нового чемпіонату?
– За попередньою інформацією, яку ми отримали від керівників Асоціації футзалу України, чемпіонат розпочнеться 22 серпня. Є неофіційна інформація про участь десяти команд у FAVBET Екстра-лізі – «ДЕ Трейдинг» вже офіційно підтвердив участь, також додається команда з Харкова. Якою буде система розіграшу ще невідомо, можливо, повернемось до плей-оф, але поки що чіткої інформації з цього приводу немає.

За матеріалами офіційного сайту ФК «Енергія» (Львів) 
Фото: АФУ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.