Микола Білоцерківець розповів прес-службі «Продексіма» про старт підготовки до ігрового сезону, поділився своїми враженнями про роботу з новим наставником херсонців Андре Броканелло, а також порівняв методику всіх трьох тренерів-іноземців, які тренували «мельників».

– Як почалася підготовка до сезону? В якому стані, по-твоєму, зараз команда?
– Підготовка до сезону почалася на позитиві. Всі скучили за тренувальним процесом і один по одному. З огляду на карантин, у команді спільних тренувань довго не було. Підтримували фізичну форму індивідуально в домашніх умовах. І тому ми почали роботу з подвійним бажанням. Все відпочилі, добре провели відпустку, пройшли медичне обстеження.

– Що ти можеш сказати з приводу нового тренера?
– На цьому тижні нам представили бразильського тренера Андре Броканелло. Дізнався, що коли він був гравцем, то грав на позиції «стовпа». Також він очолював іспанський клуб «Картахену», знайомимося, звикаємо до його методиці тренувань.

– Знайшли спільну мову з новим наставником? Є складнощі в розумінні його методики?
– Спільну мову знаходимо, перекладачка Катя нам допомагає в цьому плані. Вивчаємо його підхід до тренувань і вимогам до нас.

– Можеш вже порівняти підхід до роботи трьох іноземних фахівців, які працювали у нашій команді?
– Трьох порівняти складно. З Андре тільки починаємо роботу. За цей тиждень, що він нас тренує, можна сказати, що тренування були спрямовані на фізичну підготовку, витривалість, і все це через ігрові вправи. З Барбозою ми грали в більш силовий футзал, дуже багато приділяли часу тактиці гри і відеоразборам ігор. З Хаві грали в більш атакуючий футзал і видовищний для уболівальників. Тим не менш, це дуже хороший досвід попрацювати з кожним з них і дізнатися для себе щось нове.

– Як думаєш, після того як Хаві несподівано для всіх не приїхав, і президент запросив нового фахівця, як буде у команди з мотивацією і психологічною складовою?
– Ми всі чекали, що Хаві повернеться, але так склалися обставини, що він не приїхав. Ми всі професіональні футзалісти, і проблем з мотивацією не повинно бути. Мета у команди тільки одна – завжди перемагати. Якщо брати психологічну сторону, то ми завжди підтримуємо один одного в будь-який ситуації, що склалася.

– Досі нам не вдавалося виграти Кубок України. У чому причини, на твій погляд? І як думаєш, як виступить команда в цей раз в даному змаганні?
– На кубкові ігри потрібно виходити, як на останню гру, з повною концентрацією. В цьому і є одна з причин, також фінальні частини Кубка потрібно проводити в нейтральному залі, щоб усі команди були в рівних умовах. В силу певних причин у команди поки немає Кубка України, і я вірю, що в цьому році буде по-іншому, трофей буде у Херсоні.

За матеріалами офіційного сайту МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.