У Запоріжжі відбулись півфінальні матчі «Фіналу чотирьох» Кубку України сезону 2019/2020 р. р. Фактично цей «Фінал чотирьох» зараз відкриває новий сезон. А сьогодні стали відомі дві команди, які поборються за почесний трофей.

З появою «ДЕ Трейдинга» у FAVBET Екстра-лізі збільшиться кількість «енергетичних» дербі. Одне з них відбулось у рамках півфіналу Кубку України. Від новачків елітного дивізіону українського футзалу в цьому поєдинку можна було чекати як мінімум гідного опору та створення інтриги. Однак, іншої думки був «Ураган», який по ходу першого тайму, в принципі, тримав ритм гри таким, який був вигідний саме підопічним Максима Павленка. Тому, не дивно, що здебільшого ініціативою володіли саме «дракони». А ближче до середини першого тайму вони змогли її втілити у гол, який був забитий зі «стандарту» – Лебідь пробив у ствір воріт Удовиченка, а той не встиг належним чином зреагувати. Щоправда, подекуди і «ДЕ Трейдинг» намагався створювати моменти біля воріт Кардаша. Мабуть, більш реальну нагоду вразити ворота «ураганівців» у першому таймі мав Шеховцов, але фарт був на боці прикарпатців. А ближче до завершення першої половини гри «Ураган» подвоїв свою перевагу в рахунку. Спочатку Кордоба подав кутовий а потім одразу пішов на дальню стійку, куди вже пішов пас у відповідь. Вочевидь, це була награна комбінація, і вона призвела до рахунку 2:0 на табло Палацу спорту «Юність».

У другому таймі «ДЕ Трейдинг» став трохи більше грати на атаку. Однак, усі зусилля представників Донеччини зводив нанівець Кардаш, який записав до свого активу кілька ефектних «сейвів». А на 33-й хвилині Микитюк, який, до речі, вивів «Ураган» з капітанською пов’язкою, скористався деякою неузгодженістю захисників «ДЕ Трейдинга» та зробив рахунок 3:0 на користь «Урагану». Після цього «Ураган» вже був майже однією ногою у фіналі. Але «ДЕ Трейдинг» намагався бодай би «розмочити» Кардаша (хоча, за сприятливих обставин, часу могло би вистачити і не на один гол). Тому, Олександр Хурсов почав випускати Почебута в якості п’ятого польового гравця. Однак, цей ризик ледь не призвів ще до двох голів від «Урагану», але фарт був на захисті порожніх воріт «ДЕ Трейдинга». Зрештою, фінальна сирена зафіксувала перемогу чинного володаря Кубку України. І тепер «Ураган» захищатиме свій титул у фіналі.

«ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 0:3
Голи:
Лебідь (9), Кордоба (18), Микитюк (33)

Попередження: Дуков (23) – Микитюк (29)

Другий півфінал за своєю драматургією був майже схожий на фінал. І «Продексім», і «ХІТ» буквально з перших хвилин гри почали грати без розвідки боєм, тому моменти виникали біля воріт і Савенка, і Сухова. До того ж, окрім створених моментів, у обох команд ще накопичувалась кількість фолів. І рано чи пізно це могли призвести до ще більших проблем для однієї з команд. Зрештою, на 15-й хвилині «Продексім» таки «привіз» собі шостий фол, але Педяш не зміг переграти Савенка з 10-метрової позначки. Але це стало лише початком проблем для «Продексіма», який по ходу першого тайму нехай і не набагато, але поступався «ХІТу» в деяких ігрових компонентах. А незадовго до кінця першої половини гри у ворота «мельників» був призначений 6-метровий (хоча, на нашу думку, далеко не факт, що порушення було саме у штрафному майданчику). І Сірий реалізував пенальті, відкривши рахунок у зустрічі.

«Продексім» відповів на це голом на початку другого тайму, коли відзначився Шотурма. Після цього потроху ініціатива поступово стала переходити до підопічних Андре Броканелло. Зокрема, кілька разів на заваді «мельникам» ставав каркас воріт Сухова. А ближче до екватору другого тайму чинні чемпіони України вийшли вперед після стрімкої атаки та автоголу Ігоря Борсука. «ХІТ» намагався відповісти на це своїм голом, однак м’яч у ворота Савенка не йшов (багато в чому – завдяки впевненим діям голкіпера херсонців). Але наприкінці другого тайму «ХІТ», який на той момент грав з п’ятим польовим, таки зрівняв рахунок у зустрічі. Журба зміг фінтом позбавитись опікуна і пробив у дальній кут воріт Савенка – 2:2.

До кінця основного часу гри жодній з команд не вдалося вирвати перемогу та путівку до фіналу. Тому, переможець мав бути виявлений у серії пенальті. А там майстерність Сухова допомогла «ХІТу» здобути право зіграти у фіналі Кубку України.

«Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ) – 2:2 (по пенальті – 3:4)
Голи:
Шотурма (23), І. Борсук (29 – автогол) – Сірий (19 – з 6-метрового), Журба (39)

Попередження: Зварич (10), Шотурма (15), Корсун (39) – І. Борсук (7), Сірий (15), Журба (35), Школьний (39)
На 15-й хвилині Педяш («ХІТ») не реалізував 10-метровий.

Таким чином, 20 серпня у фіналі Кубку України сезону 2019/2020 р. р. зустрінуться івано-франківський «Ураган» та київський «ХІТ». Початок матчу о 18.00. Пряма трансляція – на «Спорт-1».

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.