Цікаві асоціації. Запоріжжя асоціюється з перемогами та поразками «Урагану». У сезоні 2017/2018 р. р. «дракони» у вирішальному матчі «Фіналу чотирьох» Кубку України програли львівській «Енергії». Рік потому підопічні Максима Павленка здобули Кубок ліги, фінал якого також проходив у Запоріжжі. Тоді ці вирішальні поєдинки проходили у Палаці спорту «Запоріжалюмінбуд». А от тепер прикарпатцям належало дізнатись, наскільки фартовим буде для них Палац спорту «Юність». Щоправда, такі ж наміри були і у «ХІТа». Більше того – у підопічних Олега Лук’яненка після перемоги у серії пенальті над «Продексімом» у півфінальному поєдинку, вочевидь, був серйозний психологічних підйом. І всі ці позитивні емоції мали би допомогти «кабельникам» у намаганні привезти почесний трофей у Київ.

Мабуть, цим і можна пояснити, що саме кияни почали зі стартових хвилин діяти більш активно в атаці. І у Кардаша з’явилась робота. Однак, і «Ураган» з відповіддю не забарився – Фаренюк мав момент на 5й хвилині, та з його ударом впорався Сухов. Але все-таки активність гравців «ХІТа» принесла свої плоди. Фактично за кілька миттєвостей після згаданого епізоду з Фаренюком «кабельники» повели в рахунку. Це сталося після того, як Журба дальнім ударом вирішив перевірити готовність Кардаша до гри. Голкіпер «Урагану» відбив м’яч перед собою, і Жук зіграв на добиванні – 1:0 на користь столичної команди. «Дракони», відповідно, намагались одразу відігратись, та коли було потрібно забивати, то цьому заважав Сухов. Зрештою, на 12-й хвилині воротар киян був змушений витягати м’яч з сітки власних воріт. До голу призвів розіграний «драконами» аут. Шеремета розіграв цей «стандарт» з Лебедем, а той знайшов передачею Абакшина, який переправив м’яч у ворота Сухова п’ятою.  Цей пропущений гол по-спортивному розізлив футзалістів «ХІТа», які залишили кінцівку першого тайму за собою. Однак, забити «гол у роздягальню» вони не змогли.    

Другий тайм був різнобарвним. З одного боку – він був обережним, оскільки обидві команди намагались не припускатися помилок, які могли би стати фатальними. З іншого боку – і «Ураган», і «ХІТ» подекуди «спалахували» небезпечними атаками, які цілком реально могли стати результативними. Зокрема, можна згадати моменти Микитюка, який міг вивести свою команду вперед, але змарнував чудові нагоди для цього. Також непогані можливості мав і «ХІТ». Більше того – столичні футзалісти активно провели кінець другого тайму. Однак, вирвати для себе перемогу не змогли. В результаті гра перейшла у екстра-тайми.

А ось в екстра-таймах обидві команди замість того, щоб зіграти більш обережно, стали більш націлено грати на атаку. І це не могло не відобразитись на результаті. Особливо це було помітно у другому екстра-таймі. На 43-й хвилині Лебідь скористався невдалими діями Салтанова на власній половині майданчику, перехопивши пас та змусивши Сухова вдруге витягати м’яч з сітки своїх воріт. Однак, вже незабаром Жук оформив дубль і знову зробив рахунок нічийним, і таким він залишався до сирени, яка сповістила про те, що володар Кубку України мав визначитись у серії пенальті.

У гравців обох команд удари йшли досить вдало, незважаючи на те, що і «ХІТ», і «Ураган» намагалися збити з пантелику своїх візаві змінами воротарів. Але кульмінація настала під час пробиття вирішальних ударів за рахунку 4:4. Спочатку Журба не зміг переграти Кардаша, схибивши з 60метрової позначки. А потім Лебідь точним ударом приніс перемогу «Урагану», який відстояв свій титул володаря Кубку України.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 2:2 (по пенальті – 5:4)
Голи:
Абакшин (12), Лебідь (43) – Жук (6, 44) 

«Ураган» – володар Кубку України сезону 2019/2020 р. р.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України, НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.