Вперше за останніх сім років футзал рівня чемпіонату України серед команд Екстра-ліги завітав у Луганську область. І, так само, вперше, матч FAVBET Екстра-ліги приймав Сєвєродонецьк, де наразі проводитиме свої домашні поєдинки «ДЕ Трейдинг» з Миколаївки, який є дебютантом елітного дивізіону українського футзалу. Але суперником для дебюту «помаранчево-чорних» жереб-жартівник обрав «Ураган», з яким підопічні Олександра Хурсова нещодавно грали у півфіналі Кубку України.

За цей майже тиждень, який минув між цими двома «енергетичними» дербі, у «ДЕ Трейдинга» був час проаналізувати ті помилки, які були допущені у згаданому вище півфіналі Кубку України. До того ж, у «трейдерів» була перевага власного майданчику. Однак, при цьому варто сказати, що все-таки «ДЕ Трейдинг» не був фаворитом у даному протистоянні. І команді з Миколаївки потрібно було знайти у своїй грі те, чим можна було би здивувати «Ураган». Щодо команди з Івано-Франківська, то вона приїхала у Сєвєродонецьк без кількох основних гравців. Зокрема, не було Кардаша, Радевича, Кордоби тощо. Однак, наставник «драконів» Максим Павленко знайшов, ким замінити своїх провідних виконавців. І, як показали подальші події, ці зміни абсолютно не змінили структуру гри прикарпатської команди.

Як і очікувалось, «Ураган» практично з самого початку матчу взяв ініціативу в свої руки та почав показувати, хто є фаворитом у цій грі. Це було видно і по контролю м’яча, і по тому, як «дракони» створювали моменти біля воріт Удовиченка. І в деяких епізодах воротареві «ДЕ Трейдинга» доводилося показувати свою майстерність. До того ж, явно не на руку господарям майданчику був той факт, що у них збирались не тільки командні фоли, а й жовті картки. Але при цьому «помаранчево-чорним» довгий час вдавалося тримати свої ворота на замку. Однак, це було до 10-ї хвилини, коли «Ураган» таки відкрив рахунок. Це сталося після того, як «дракони» розіграли кутовий, а Абакшин, який був абсолютно ніким не прикритий на «п’ятачку», переправив м’яч у ворота Удовиченка. Але на цьому проблеми «ДЕ Трейдинга» тільки починались. За кілька миттєвостей у ворота підопічних Олександра Хурсова був призначений дабл-пенальті, який бездоганно реалізував молодий Негела. А ще за кілька хвилин рахунок вже був 3:0 на користь «Урагану». І знову взяття воріт Удовиченка відбулося після дабл-пенальті, який цього разу втілив у гол Лебідь. Фактично вже у першому таймі «ураганівці» забезпечили собі комфортну перевагу.

Але не треба казати, що «ДЕ Трейдинг» зовсім не мав моментів і тільки і робив, що захищався. Моменти у підопічних Олександра Хурсова були. Зокрема, можна згадати дві нагоди, які змарнував Виставной. Був момент і у Юнакова. Однак, у першому таймі ворота Колтка залишились недоторканими.

У другому таймі «ДЕ Трейдинг» намагався грати вже без огляду на результат. І тоді у підопічних Олександра Хурсова у деяких епізодах вдавалась гра першим номером. Але при цьому в завершальній стадії атак «помаранчево-чорних» було далеко не все ідеально. Щоправда, незадовго до екватору другого тайму Лебідь нагадав господарям майданчику, що про оборону теж не слід забувати, і оформив дубль у цій зустрічі. І тільки після цього у «ДЕ Трейдинга» почало виходити щось по-справжньому цікаве. Більше того – підопічні Олександра Хурсова за короткий проміжок часу змогли відквитати два м’ячі завдяки голам Сагайдачного та Шеховцова. Здавалося, що після цього «помаранчево-чорні» зможуть реально замахнутись на «камбек» та відіграти ще два м’ячі, щоб рахунок став рівним. Але «Ураган» дуже швидко повернув гру в сприятливе для себе русло. Тому, надалі «дракони» знову контролювали перебіг подій у грі. А гол Фаренюка, який вийшов трохи курйозним, лише підтвердив, що наразі різниця між володарем Кубку України та переможцем Першої ліги все-таки є.

Щоправда, треба сказати, що обидві команди догравали другий тайм з п’ятьма фолами у своєму пасиві. І це могло би стати додатковою інтригою. Однак, жодній з команд так і не вдалося ще раз продемонструвати своє вміння реалізації дабл-пенальті. Натомість, «ДЕ Трейдинг» намагався залишити останнє слово в цій грі за собою завдяки розіграшу п’ятого польового гравця. Однак, гра у штучній більшості не принесла дивідендів «помаранчево-чорним», які в підсумку програли у своєму дебютному поєдинку в рамках FAVBET Екстра-ліги.  

«ДЕ Трейдинг» (Миколаївка) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:5
Голи:
Сагайдачний (29), Шеховцов (29) – Абакшин (10), Негела (11 – з 10-метрового), Лебідь (14 – з дабл-пенальті, 27), Фаренюк (35)

«ДЕ Трейдинг»: Удовиченко – Доманський, Юнаков, Виставной, Шеховцов – Теряєв, Скубченко, Сагайдачний, Почебут – А. Чуднов, Грицовець, Дуков
«Ураган»: Колток – Фаренюк, Микитюк, Онуфрак, Масевич – Абакшин, Дичук, Лебідь, Шеремета – Негела, Коробка, Сенюк, Швед
Попередження: Удовиченко (3), Скубченко (8), Дуков (14), А. Чуднов (23), Почебут (35) – Масевич (21)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: Асоціація футзалу України

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.