Збірна України зіграла свій перший з двох запланованих товариських поєдинків проти збірної Угорщини. На жаль, через пандемію коронавірусу цей поєдинок проходив без глядачів. Однак, незважаючи на це, вже на старті поєдинку було помітно, що угорці грають вдома. Принаймні, старт гри вони намагалися залишити за собою. І це їм, в принципі, вдалося, адже на 4-й хвилині на табло дебреценської «Фенікс Арени» (тієї самої, яка у 2010 році приймала матчі чемпіонату Європи з футзалу, на якому збірна України дійшла до чвертьфіналу) засвітився рахунок 1:0 на користь угорців. До взяття воріт Ципуна призвів розіграш ауту. Білоцерківець не встиг вийти на Надя, а той зміг пробити точно в «рамку».

Треба зазначити, що розіграші «стандартів» у збірної Угорщини насправді були дуже небезпечними, і вони несли реальну загрозу воротам збірної України. Окрім того, господарі майданчику кілька разів тікали у гострі контратаки, які теж могли призвести до зміни рахунку. На це українці відповідали грою через «стовпа». Особливо тут відзначаємо зв’язку Білоцерківця та Зварича. Зокрема, буквально після пропущеного голу «синьо-жовті» могли забивати саме після вдалої гри Білоцерківця на «стовпа» та пасу на Зварича, який не забив з перспективної позиції. Тим не менш, вже наступний епізод за участю цих двох гравців «Продексіма» став гольовим, і Зварич зрівняв рахунок. Треба також сказати, що і «білоруська» четвірка «синьо-жовтих» виглядала як мінімум не гірше за стартовий квартет. Однак, візуально було видно, що «продексімівська» четвірка виглядала цікавіше та небезпечніше. Щоправда, це не призвело до ще одного голу у ворота Аластіча, і на перерву команди пішли за рахунку 1:1,

Можна сміливо сказати, що у другій 20-хвилинці гра йшла на зустрічних курсах. Принаймні, моменти і угорці, і українці створювали достатню кількість моментів для того, щоб вийти вперед. Але при цьому складалося враження, що моменти у господарів майданчику були все-таки були трохи гострішими, і Ципуну доводилося показувати свою воротарську майстерність. Щоправда, і Аластічу іноді доводилося вступати у гру, аби не дати забити збірній України. Тим не менш, на 34-й хвилині м’яч таки влетів у ворота збірної Угорщини після кутового, розіграного «білоруською» четвіркою. Єрьомін зробив націлену передачу на «п’ятачок», де Микола Грицина, який знаходився в оточенні двох угорців, переправив м’яч у ворота Аластіча – 2:1 на користь «синьо-жовтих».

Могла команда Олександра Косенка одразу і пропустити. Капітан угорців Золтан Дрот ледь не повторив той гол, який на Євро-2016 забив у ворота Д’юли Тота Дмитро Бондар (пам’ятаєте, скільки проблем тоді нашій команді створив саме Дрот?), однак завершення цього епізоду не стало результативним. Натомість, українці могли остаточно зняти всі питання щодо переможця цієї зустрічі. Однак, спочатку не пощастило Шотурмі, який, до речі, вивів нашу команду на матч у якості капітана, а потім не зміг оформити дубль Зварич. Тим не менш, у першому товариському поєдинку між збірними Угорщини та України перемога дісталася підопічним Олександра Косенка.  

Зазначимо, що другий матч між збірними Угорщини та України відбудеться сьогодні, 10 листопада.

Угорщина – Україна – 1:2
Голи:
Надь (4) – Зварич (6), Мик. Грицина (34)

Угорщина: Аластіч – Річард, Ваш, Рабл, Дрот – Надь, Н. Хорват, С. Хорват, Сабо, Хаймаші, Шішка, Тот, Сентес-Біро.
Україна: Ципун – Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Зварич – Малишко, Королишин, Єрьомін, Мик. Грицина – Журба, Олександр Педяш, Микитюк, Кузь.
Попередження: Малишко (40) 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото:
futsalhungary.hu

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.