На відміну від попереднього поєдинку, цього разу обійшлося без швидкого голу. Тим не менш, не вплинуло на намір гравців «Продексіму» забити швидкий м’яч. Щоправда, цього разу «мельники» зустріли гідний опір з боку «енергетиків». Більше того – ближче до 5-ї хвилини саме львів’яни могли відкрити рахунок, але Цілику не пощастило, а з ударом Легендзевича впорався Бакінський. «Продексім» відповідав своїми моментами. Зокрема, в одному з них Даніель Роза влучив у стійку. Ще один момент був у Шотурми, який, на жаль, по ходу першого тайму отримав ушкодження і не зміг продовжити гру, тому Андре Броканелло довелося трохи змінювати склад номінальної другої четвірки, яка перед цим поєдинком була ще і без Зварича, котрий пропускав цей поєдинок через перебір жовтих карток.

А на 11-й хвилині «Продексіму» вдалося забити після того, як Даніель Роза пробив з дальньої відстані після розіграшу кутового. Відповідно, тепер «Енергія» мала би робити все для того, щоб якомога швидше забити у відповідь. Тим більше, якщо врахувати, що гра підопічним Валерія Легчанова, якщо порівнювати з попереднім матчем, давалася, і моменти біля воріт Бакінського створювались. Але реалізація цих самих моментів була відверто невдалою. Десь не вистачало останнього точного пасу, десь впевнено грав Бакінський, а десь і «енергетикам» просто бракувало завершального удару. А подекуди галичанам просто не вистачало фарту, як, наприклад, у епізоді, коли після удару Цілика лише Дмитро Сорокін зміг врятувати ворота «мельників». Все це, звичайно, було на руку «Продексіму», який надалі вигравав з мінімальним рахунком.

Львів’яни мали дві нагоди для того, щоб забити «гол з роздягальні» на початку другого тайму, але ці небезпечні епізоди не були втілені у гол. Натомість, «Продексім» чітко показав своїм опонентам, як потрібно реалізовувати свої моменти. На 25-й хвилині Роніньо обіграв Танського на віражі та видав передачу на Бессалова, якому залишалось лише переправити м’яч у ворота Войтовича – 2:0. Безумовно, за такого розвитку подій у «мельників» була психологічна перевага. А от «енергетикам» для того, щоб повернути собі впевненість, потрібно було забити. Проте, знову ж таки, підопічні Валерія Легчанова не могли втілити у голи свої моменти, які з’являлися.

Тренерський штаб намагався врятувати гру, залучаючи не гри Танського у якості п’ятого польового гравця. Однак, ці розіграші зайвого моли для «енергетиків» зворотній ефект. Спочатку Клаудіньо, а потім Корсун довели рахунок до 4:0 на користь «Продексіму», і саме ці два голи у порожні ворота «Енергії» фактично підбили підсумок усього поєдинку.

Отже, херсонці двічі обіграли «Енергію» з однаковим рахунком – 4:0. Тепер підопічні Андре Броканелло цілком реально можуть закрити серію у наступному матчі, який відбудеться у Львові. Але чи погодиться на це «Енергія», яка гратиме вдома? Це залежатиме лише від підопічних Валерія Легчанова.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів) – 4:0
Голи:
Даніель Роза (11), Бессалов (25), Клаудіньо (37), Корсун (38)

«Продексім»: Бакінський – Даніель Роза, Клаудіньо, Роніньо, Скорий – Корсун, Д. Сорокін, Шотурма, Бессалов – С. Моспан, Волянюк, Маєвський
«Енергія»: Войтович (Пітуля, 38) – Цілик, Кузь, Когут, Танський – Пелех, Марциняк, Легендзевич, Буньо – Гасюк, Ременець
Попередження: Клаудіньо (13) – Легендзевич (11), Буньо (38)
Рахунок у серії – 2:0 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.