Після першої перемоги «Урагану» в півфінальній серії теоретично можна було чекати від підопічних Максима Павленка як мінімум такої самої гри, яка принесла результат напередодні. До того ж, «Ураган» мав підтримку з боку власних вболівальників, і це теж стимулювало «драконів» на те, щоб за підсумками двох івано-франківських поєдинків зробити рахунок 2:0 у серії на свою користь. Тим більше, якщо врахувати, що по грі «ХІТа» після першого півфінального поєдинку було багато питань.

Але старт другої гри показав, що «ХІТ» зміг зробити правильні висновки. Спочатку момент для себе створив Сірий. А за кілька хвилин Сухов пішов до воріт Кардаша, який у цьому поєдинку захищав ворота «Урагану», та змусив сфолити на собі Микитюка, за що капітан «драконів2 отримав жовту картку. Взагалі, якщо говорити наперед, то треба сказати, що підключення Сухова до атак зіграли одну з найбільш важливих ролей у цьому поєдинку. Але про це – трохи згодом. Поки ж «ХІТ» дав зрозуміти, що цього разу буде інша гра, і «Урагану» тепер буде значно важче здобути перемогу. Більше того – склалося враження, що «Ураган», який зазвичай починає домашні ігри в якості домінуючого першого номера, не був готовий до такого розвитку подій. Окрім того, у деяких епізодах нервовість гравців івано-франківської команди втілювалась у фоли. У цьому контексті «кабельники» грали більш дисципліновано. Та і взагалі варто сказати, що Олег Лук’яненко у порівнянні з попереднім поєдинком зробив деякі точкові зміни у четвірках, і через це столична команда виглядала більш свіжою. Зокрема, варто сказати, що цього разу трохи більше ігрового часу, ніж напередодні, отримав Поночовний, який суттєво пожвавив дії другої четвірки киян.

«Урагану», в принципі, вдавалося подекуди тривожити Сухова, і голкіперу «ХІТа» доводилося показувати свою готовність до поєдинку. Тому, ані Микитюку, ані Абакшину, ані іншим «ураганівцям» не вдавалося змусити Сухова капітулювати. У свою чергу, «ХІТ» теж відповідав своїми нагодами, і кілька разів Кардаш таки врятував свою команду від голу. До того ж, на руку гостям був той факт, що ближче до кінця першого тайму у «драконів2 було п’ять фолів, і вони висіли на волосинці від дабл-пенальті. До того ж, проблем «Урагану» додало ушкодження Кардаша наприкінці першого тайму, через що його поміняв Колток.

Не порадувавши публіку забитими голами у першому таймі, обидві команди відклали це завдання на другу 20-хвилинку. І знову треба сказати, що «ХІТ» у плані створення атак виглядав більш цікаво та гостро. Чого, наприклад, вартий момент, коли Сірий якимось чином не замкнув пас Журби на дальню стійку – м’яч від Сірого відлетів у бік від воріт. Хоча є всі підстави вважати, що це, скоріше за все, був удар від Журби, і якби на дальній стійці не було Сірого, то, можливо, Журба став би автором голу.

Втім, гол стався на 27-й хвилині. Гравці «ХІТа» розіграли аут, і передача пішла на «п’ятачок», де знаходився ніким не прикритий Жук, який і відкрив рахунок у матчі. Це, звісно, спонукало «Ураган» одразу йти відіграватись, тому не дивно, що у Сухова майже одразу з’явилася робота. Однак, голкіпер «ХІТа» та збірної України своїми «сейвами» зводив нанівець усі зусилля «драконів одразу зрівняти рахунок. Тому, Максимові Павленку довелося долучати нові резерви та вводити у бій Масевича, Коробку, а також Коваля, для якого це була перша поява на майданчику після травми. Але всі ці резерви, які були кинуті у бій, не допомагали «Урагану» зрівняти рахунок.

Ключовий же момент цієї зустрічі стався на 37-й хвилині, коли Сухов знову пішов уперед та змусив сфолити на собі Лебедя. І це був шостий фол для івано-франківської команди. На дабл-пенальті у ворота «Урагану» вийшов Левандівський, проте він не зміг відбити удар сірого з 10-метрової позначки – 2:0 на користь «ХІТа». Зрозуміло, що майже одразу «Ураган» почав грати з п’ятим польовим, але розіграш зайвого не дав можливості господарям майданчику бодай би «розмочити» Сухова. І це призвело до перемоги «ХІТа» з таким же рахунком, з яким «кабельники» програли напередодні.

Таким чином, «ХІТ» зрівняв рахунок у серії, і тепер на нас чекає два протистояння між «ХІТом» та «Ураганом» у Києві. І тут тепер питання: чи зможе «ХІТ» скористатися перевагою власного майданчику, і чи зможуть допомогти «кабельникам» Чернявський та Школьний, які отримали ушкодження саме в цьому поєдинку?

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 0:2
Голи:
Жук (27), Сірий (37 – з 10-метрового)

«Ураган»: Кардаш (Колток, 20; Левандівський, 37) – Радевич, Кордоба, Микитюк, Фаренюк – Шеремета, Лебідь, Швед, Абакшин – Коваль, Коробка, Масевич
«ХІТ»: Сухов – Журба, Сірий, Педяш, Школьний – Поночовний, Боргун, І. Борсук, Чернявський – Жук, Ліфер
Попередження: Микитюк (3), Кордоба (27), Радевич (36) – Сірий (27)
Рахунок у серії – 1:1 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.