Зазвичай «Енергія» дуже потужно грає на домашньому майданчику проти будь-якого суперника. Однак, на початку першого матчу за бронзові медалі у «енергетиків» почались проблеми в обороні. Відповідно, у Войтовича практично з самого початку гри було багато роботи. Можна, наприклад, згадати удар Боргуна, з яким впорався Войтович. Окрім Боргуна, могли забити також Чернявський, Жук, Педяш. Проте, у більшості епізодів надійно грав Войтович. Але подібні епізоди показували, що «Енергія» або не змогла належним чином налаштуватися на свій останній домашній поєдинок у цьому сезоні, або ж у захисті «зелено-білих» справді були проблеми, якими «ХІТ» успішно користувався, створюючи небезпечні моменти, проте не доводячи їх до голів.

Проблеми в обороні «енергетики» могли би компенсувати грою в атаці, проте у підопічних Валерія Легчанова теж далеко не все складалося вдало. По-перше – важко давався галичанам перехід з оборони до атаки. По-друге – дійсно небезпечних атак на ворота Сухова було мало. Хіба що можна згадати спробу від Танського на початку поєдинку, а також удар у стійку воріт «ХІТа» на екваторі першого тайму. А так – здебільшого «ХІТ» грав більш акцентовано на атаку, тому і не дивно, що у підопічних Олега Лук’яненка було більше моментів. Щоправда, при цьому рахунок на табло Палацу спорту «Галиччина» залишався не відкритим.

Та все ж «ХІТ» зміг забити на останній хвилині першого тайму. Сірий, Чернявський та Педяш розіграли класну комбінацію, яка завершилась влучним ударом останнього. І треба сказати, що це було логічно. Гол у ворота «Енергії» назрівав протягом усієї першої 20-хвилинки, і назрів перед перервою. «Енергетики» за той час, який залишився до перерви, спробували створити якусь відповідь, і Пелех міг відповісти своїм «голом у роздягальню», але ворота Сухова у першій половині гри залишились недоторканими. 

Після такого першого тайму, який для «Енергії» був, м’яко кажучи, не зовсім вдалим, тому підопічним Валерія Легчанова потрібно було якимось чином перебудуватися. Але на початку другого тайму здавалося, що він буде фактичним продовженням першої 20-хвилинки. Проте, все змінилося на 23-й хвилині. Помилка Сухова, який намагався перейти до атаки своєї команди, призвела до втрати м’яча, перехоплення від Пелеха та голу від Ковальчука, який зрівняв рахунок. Щоправда, раділи львів’яни недовго. Майже одразу вже «енергетики» помилились фактично біля своїх же воріт. А якщо бути точнішим, то помилився Когут. Саме його помилкою скористався Боргун, який віддав пас на Жука, а той змусив Войтовича капітулювати – 1:2.

З одного боку – такий обмін голами означав, що команди по-спортивному завелись. І це, перш за все, було важливо для «Енергії». Але з іншого боку – після того, як рахунок став 2:1 на користь «ХІТа», обидві команди намагались не помилятись. Тим не менш, «ХІТ» помилився першим. Сухов сфолив у своєму штрафному майданчику, і у арбітрів не було сумнівів щодо рішення по цьому епізоду – пенальті. Під удар у ворота «ХІТа» вийшов досвідчений Владислав Лисенко, проте він не зміг відбити м’яч, який надіслав йому з 6-метрової позначки Легендзевич. Хоча треба сказати, що Лисенко не тільки вгадав напрям польоту м’яча, а й був близьким до того, щоб відбити удар «стовпа» «Енергії». Тим не менш, рахунок став 2:2, і «Енергія», відповідно, вже вдруге відігралася по ходу другого тайму. 

Після того, як Лисенко не відбив пенальті, у ворота столичних «кабельників» повернувся Сухов. А тим часом партнери Сухова по команді змогли знову вийти вперед. Цього разу до взяття воріт Войтовича призвів розіграш кутового та дальній удар Боргуна, після чого Жук підкорегував політ «помаранчевого снаряду» в сітку. І після цього Войтовича у воротах «Енергії» замінив Пітуля. «Енергія» не забарилася з відповіддю, і вже за кілька миттєвостей Легендзевич оформив дубль, змусивши Сухова поступитися містом у воротах Сіріцькому.

І саме вихід Сіріцького у ворота «кабельників» можна вважати одним з ключових моментів цього поєдинку, оскільки голкіпер «ХІТа» в подальшому кілька разів рятував свою команду від можливих голів. Ще одним ключовим моментом став автогол Пітулі на 35-й хвилині поєдинку після розіграшу кутового у виконанні Педяша. Після цього моменту рахунок став 4:3 на користь «ХІТа», а «Енергія» не змогла знайти сили на те, щоб ще раз відігратися. До того ж, склалося враження, що автогол Пітулі морально підкосив підопічних Валерія Легчанова, які, мабуть, втомилися наздоганяти «ХІТ». 

Натомість, «ХІТ» не зупинився, і яскравим підтвердженням цього стали ще два голи, які забили підопічні Олега Лук’яненка. Спочатку відзначився Сірий, а за кілька миттєвостей після цього Жук, прийнявши на «стовпа» передачу від Сіріцького, розвернувся та пробив по воротах Пітулі – 6:3 на користь киян, а Жук оформив хет-трик. До того ж, цим голом Євген підбив підсумок усього матчу, результат якого дає підстави говорити, що теоретично у наступному матчі «бронзової» серії, який відбудеться у Києві, столичний колектив може вирішити питання підсумкового третього місця на свою користь. 

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 3:6
Голи:
Ковальчук (23), Легендзевич (29 – з 6-метрового, 32) – Педяш (20), Жук (24, 31, 38), Пітуля (35 – автогол), Сірий (37)

«Енергія»: Войтович (Пітуля, 31) – Легендзевич, Пелех, Буньо, Ковальчук – Когут, Струк, Танський, Кузь – Цілик, Гасюк, Марциняк
«ХІТ»: Сухов (Сіріцький, 33), Лисенко – Журба, Сірий, Чернявський, Педяш – І. Борсук, Ліфер, Боргун, Жук – Поночовний
Попередження: Кузь (22) – Лисенко (16), Сухов (29), Сірий (34)
Рахунок у серії – 0:1 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: ФК «ХІТ» (Київ)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.