І «Продексіму», і «Урагану» в цій фінальній серії є, що доводити одне одному. Безумовно, у пам’яті «драконів» ще живі спогади про те, що саме «Продексім» не пустив їх до «Фіналу чотирьох» Кубку України. І саме «Продексім» протягом кількох останніх сезонів не давав команді з Івано-Франківська піднятись на вершину українського футзального олімпу. До того ж, «ураганівці» явно не проти відсвяткувати 10-річчя свого першого чемпіонства ще одним титулом. Якщо ж говорити про цю конкретну гру, то перемога прикарпатців мала би стати подарунком Івано-Франківську, який напередодні святкував день міста. Що стосується «Продексіму», то день першої гри фінальної серії співпав з ювілеєм президента «мельників» Ігоря Колихаєва. Тому, не було сумнівів у тому, що підопічні Андре Броканело робитимуть усе для того, щоб подарувати своєму керманичу перемогу в якості подарунку.

Враховуючи те, що перед фіналом у «Продексіма» були вагомі кадрові втрати, поява у заявці на перший матч Зварича та Білоцерківця виглядала дуже обнадійливо. Однак, Зварич відіграв лише кілька змін, а Білоцерківець на майданчику так і не з’явився. Тому, наставнику «мельників» Андре Броканело доводилось розраховувати здебільшого на ті бойові одиниці, які були тут і зараз. У цьому контексті в «Урагані» все було більш-менш передбачувано.

«Продексім» намагався залишити старт гри за собою. Принаймні, активні дії гравців стартової четвірки херсонської команди змушували Колтка вже у дебюті зустрічі показувати свою готовність до поєдинку. А от коли на майданчик вийшли другі четвірки команд, то стало зрозуміло, що у захисті «мельників» є певні проблеми, тому тепер свою воротарську майстерність довелося показувати Бакінському. Зокрема, він не дав забити Лебедю та Абакшину. І треба сказати, що саме дії другого квартету «драконів» потім задали темп усій грі, яка поступово переходила під контроль «Урагану». До того ж, у дейких випадках «ураганівці» намагались використовувати високий пресинг, аби змусити «мельників» помилятися вже на своїй половині. Власне кажучи, це і призвело до голу на 9-й хвилині. Станіслав Моспан намагався на бровці обіграти Лебедя, проте гравець «Урагану» не тільки прочитав цей намір Моспана-старшого, а й перехопив м’яч, вийшов на ударну позицію та пробив у дальню «дев’ятку» воріт Бакінського, котрий навряд чи зміг би врятувати свою команду в цьому епізоді. Так рахунок став 1:0 на користь «Урагану», і «Продексім» був змушений відіграватись. Тим більше, що «мельників» підганяли рідні вболівальники.

«Продексім» намагався «пробити» Колтка зусиллями Клаудіньо, Корсуна, Роніньо, але голкіпер «Урагану» піймав кураж і відбивав фактично всі м’ячі, які летіли у ствір воріт. До того ж, і польові гравці «Урагану» в багатьох епізодах грали надійно, що теж збільшувало шанси «драконів» на перемогу за підсумками першого тайму. Щоправда, під кінець першої 20-хвилинки херсонці спробували притиснути своїх візаві до воріт Колтка, розраховуючи на «гол у роздягальню». Однак, «Ураган» вистояв.

А вже початок другого тайму став шокуючим для господарів майданчику, оскільки саме тоді у ворота Бакінського влетів другий м’яч. До цього пропущеного голу призвела помилка Корсуна біля власного штрафного майданчику, чим і скористався Фаренюк, який перехопив м’яч та віддав пас під удар Микитюку – 0:2. Таке становище вже було для «мельників» близьким до скрутного. Тому, не дивно, що херсонці одразу пішли відіграватися, сподіваючись для початку відквитати бодай би один м’яч. Але футзалісти «Урагану» виявились до цього готовими. А якщо бути точнішим, то вони свідомо віддали ініціативу «Продексіму», розраховуючи на контратаки. Проте, варто сказати, що у другому таймі «Продексім» намагався грати більш агресивно діяти в атаці, тому Колток мав багато роботи. Але, до честі воротаря «Урагану», він у багатьох епізодах рятував свою команду. Хоча у деяких епізодах «Урагану» щастило, як це було, наприклад, у епізоді, коли м’яч після удару Даніеля Рози «поцілував» дві стійки, але так і не влетів у ворота «Урагану».

Під кінець зустрічі «Продексім» пішов з п’ятим польовим та намагався чинити тиск на ворота «Урагану» саме за рахунок зайвого гравця. Проте, «Ураган» не тільки виявився готовим до цього ходу, так він ще і забив третій м’яч у ворота херсонців. Це Абакшин пробив зі своєї половини майданчику в спорожнілу «рамку» воріт «мельників» та зробив рахунок 3:0 на користь івано-франківців. Після цього «Продексім» намагався забити бодай би «гол престижу», але в цьому поєдинку чинний чемпіон України так і не зміг «розмочити» Колтка, чиї впевнені дії стали одним з ключових факторів перемоги «Урагану» в першому матчі фінальної серії плей-оф FAVBET Екстра-ліги.    

«Продексім» (Херсон) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 0:3
Голи:
Лебідь (9), Микитюк (22), Абакшин (37)

«Продексім»: Бакінський – Клаудіньо, Роніньо, Даніель Роза, Корсун – Скорий, Бессалов, Волянюк, Д. Сорокін – С. Моспан, Зварич
«Ураган»: Колток – Кордоба, Фаренюк, Микитюк, Масевич – Лебідь, Шеремета, Абакшин, Радевич
Попередження: Роніньо (32) – Кордоба (20), Масевич (28)
Рахунок у серії – 0:1 

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
Фото: МФК «Продексім» (Херсон)

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.