Чергове знайомство з учасниками турніру «CHORNOMORSK CUP». Цього разу ми поговоримо про вікову категорію U-14, кількість учасників у якій, на жаль, найменша, якщо брати до уваги склади учасників змагань у всіх п’яти вікових категоріях.

«Ураган» (Івано-Франківськ). З одного боку – «Ураган» буде одним з фаворитів турніру, разом з «Явором». З іншого боку – дуже цікаво подивитись на те, яким складом приїдуть «дракони». Чи приїдуть вони тим складом, який грав у цьому сезоні у рамках Вищої ліги (U-13), коли там грали здебільшого гравці 2009 р. н. плюс два юнаки 2008 р. н.? Чи все-таки «Ураган» підсилиться на цей турнір ще і футзалістами 2007 р. н., які за віком підходять під ці змагання? Чи награватимуть «дракони» склад на майбутній сезон у чемпіонаті України (U-13)? Чи все-таки ми побачимо якісь контури майбутнього складу команди на чемпіонат України (U-15), де «Ураган» планує поборотися за медалі? Поки що питань більше, ніж відповідей. А ось відповіді ми побачимо вже під час турніру.

«Явір-Олімп» (Сміла). У цій віковій категорії – однозначний фаворит турніру. Особливо якщо команда з Черкащини приїде у своєму бойовому складі та зі своєю головною зіркою – Антоном Прудніковим. Наскільки відомо авторові цього матеріалу, «Явір-Олімп» має плани спробувати свої сили у наступному сезоні у чемпіонаті України серед команд Вищої ліги (U-15). Тому, для команди Віталія Пруднікова цей турнір (нехай він і не буде таким представницьким як за кількістю, так і за силою суперників) цілком реально може нам показати, наскільки «Явір-Олімп» готовий у наступному сезоні підкорювати «вишку».

«Іква» (Млинів). Про молодшу команду «Ікви» ми вже писали. Настала черга написати і про старшу (принаймні, старшу саме у контексті турнірів у Чорноморську). Так само, як і «Іква» (U-11), команда «Іква» (U-14) фактично дебютує на всеукраїнських футзальних змаганнях. Поки що про цей колектив можемо сказати лише те, що він бере участь у чемпіонатах Рівненщини та Волині. Зокрема, у чемпіонаті Волині (U-13) ця команда з Рівненської області посіла останнє, шосте місце серед команд Першої ліги. І, вочевидь, саме цей склад приїде у Чорноморськ.

КДЮСШ «Барса» (Шостка). Для тих, хто слідкує за українським дитячо-юнацьким футзалом, шосткінська «Барса» – не нове ім’я. Якщо говорити про «Барсу» (U-14), то у сезоні 2020/2021 р. р. вона була помітна лише у Кубку України (U-14), проте володарем трофею вона не стала. Можна було би щось сказати про 13-річних шосткінців, які, можливо, теж гратимуть на турніру у Чорноморську, проте у цьому сезоні «Барса» (U-13) не грала у жодному з турнірів серед 13-річних. Тим не менш, є припущення, що у Чорноморську ми побачимо об’єднану команду 13-річних та 14-річних шосткінців, яких Владислав Петренко через ці змагання награватиме на новий сезон. До того ж, якщо врахувати той факт, що на «CHORNOMORSK CUP» (U-14) гратимуть лише чотири команди, то для команди з Сумської області буде шанс поборотися за одне з призових місць, що, безумовно, буде хорошим підсумком сезону.

Зазначимо, що «CHORNOMORSK CUP» (U-14) проходитиме з 13 по 19 червня.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.